Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    У Данії створили екологічну рівноцінну заміну коров’ячому молоку — з сої, рису, вівса та мигдалю

    Данський веганський бренд Naturili випустив новий напій на рослинній основі Do Not! Call Me M_lk, який за поживністю ідентичний напівзнежиреному молоку з більш ніж наполовину меншим вуглецевим слідом.

    Повністю веганська альтернатива містить такий же склад білка, кальцію, вітамінів В2, В12 та D, що й коров’яче молоко, з відсотком жиру, який дещо перевищує знежирене молоко, проте з меншим вмістом вуглеводів.

    «Ми об’єднали краще з рослинних напоїв в одному продукті», — заявили виробники.

    Спеціальна суміш сої, рису, вівса та мигдалю була створена для того, щоб отримати правильний смак і поживний профіль

    З точки зору стійкості Do Not! Call Me M_lk створює 0,56 кг викидів вуглецю на кожен літр напою. Для порівняння, знежирене коров’яче молоко забруднює атмосферу 1,2 кілограмами вуглекислого газу за літр готового напою.

    Це є рівноцінна заміна з тими ж функціональними характеристиками

    Веганський напій можна застосовувати як будь-яку альтернативу тваринного молока: пити холодним, поливати улюблені пластівці чи отримати неймовірну піну для кави.

    У найближчих планах компанії — поширити нову розробку на міжнародні ринки. Do Not! Call Me M_lk буде доступний більш ніж у 20 країнах, першою стане Данія.

    Нагадаємо, раніше британці розробили альтернативне молоко наступного покоління за допомогою точного бродіння.

    Джерело: Vegconomist, Do Not! Call Me M_lk

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Стартап вирощує на дріжджах олію, яка замінить соняшникову та пальмову

    Продукти є високоякісною, стійкою та місцевою альтернативою пальмовій олії. Їх можна використовувати в їжі, косметиці та мийних засобах. Технологія ферментації...

    Carlsberg випускає лімітоване пиво «Львівське Фанатське» з розкладом матчів ЕВРО на етикетці

    «Львівське Фанатське» — це світле пиво, що має чистий освіжний солодовий смак, який у поєднанні із приємною хмелевою гіркотою...

    Їжа для усіх. Алергік створив снеки, які не містять жодного алергену

    Замість цього лінійка харчових батончиків Blake’s Seed Based має у складі насіння, нут, листкову лободу та хрусткий рис. Ароматизаторами...

    Гіоргі Іукурідзе, SHABO: «Продажі у нашому онлайн-магазині у 2020 році виросли в 100 разів»

    Ще 17 років тому його родина поставила собі за мету зробити так, аби про Україну говорили, як про винну...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Європа готується до дегустацій лабораторної їжі. В меню — сосиски, пельмені і риб’ячий жир

    Згідно з даними Нідерландського фонду клітинного сільського господарства, заявки...

    Молоді науковці із Німеччини створили нейропляшку, яка «обманює» смакові рецептори людини

    По суті споживачі «обманюють мозок», використовуючи пляшку Air Up.Система...

    Вибір редактора
    В продовження теми