У Данії створили екологічну рівноцінну заміну коров’ячому молоку — з сої, рису, вівса та мигдалю

Данський веганський бренд Naturili випустив новий напій на рослинній основі Do Not! Call Me M_lk, який за поживністю ідентичний напівзнежиреному молоку з більш ніж наполовину меншим вуглецевим слідом.

Повністю веганська альтернатива містить такий же склад білка, кальцію, вітамінів В2, В12 та D, що й коров’яче молоко, з відсотком жиру, який дещо перевищує знежирене молоко, проте з меншим вмістом вуглеводів.

«Ми об’єднали краще з рослинних напоїв в одному продукті», — заявили виробники.

Спеціальна суміш сої, рису, вівса та мигдалю була створена для того, щоб отримати правильний смак і поживний профіль

З точки зору стійкості Do Not! Call Me M_lk створює 0,56 кг викидів вуглецю на кожен літр напою. Для порівняння, знежирене коров’яче молоко забруднює атмосферу 1,2 кілограмами вуглекислого газу за літр готового напою.

Це є рівноцінна заміна з тими ж функціональними характеристиками

Веганський напій можна застосовувати як будь-яку альтернативу тваринного молока: пити холодним, поливати улюблені пластівці чи отримати неймовірну піну для кави.

У найближчих планах компанії — поширити нову розробку на міжнародні ринки. Do Not! Call Me M_lk буде доступний більш ніж у 20 країнах, першою стане Данія.

Нагадаємо, раніше британці розробили альтернативне молоко наступного покоління за допомогою точного бродіння.

Джерело: Vegconomist, Do Not! Call Me M_lk

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Піцайолло на батарейці. Інноваційний робот складає 150 піц на годину

xPizza One — це автономний кіоск для складання піци Установка xPizza One зовні нагадує промисловий 3д принтер. Він не готує...

На Сумщині виготовлятимуть сири із грибами шиїтаке, які покращують пам’ять

Крем-сир має у складі безліч корисних бактерій, але жодного цукру або жиру. Його рекомендують вживати всім категоріям споживачів, особливо...

Бджолярі на Закарпатті зброджують оцет із меду. У складі – лише два продукти

Компанія позиціонує себе як перший в Україні дегустаційний зал меду. В асортименті – крафтові крем-меди, вироби з воску, медова...

Ринковий гігант розробив кавуновий порошок, що заряджає воду вітамінами

Новий продукт, розроблений брендом Gatorade, отримав назву Gatorade Hydration Booster і містить спеціальну суміш електролітів, включаючи кавуновий сік, морську...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Супермаркети продаватимуть веганські яйця, які виглядають точно як справжні

Це не перше веганське яйце, але перше, яке виглядає...

Пляжний бургер та крабовий пиріг: канадські гіганти створюють м’ясо з цукрових водоростей

Наразі триває етап науково-дослідної роботи у рамках партнерства та...

Перше у світі морозиво з повітря стало доступним для споживачів

Новий десерт, розроблений фінською харчовою технологічною компанією Solar Foods,...

На інновації в їжі та релокацію ресторанів можна отримати 100 тис. грн

Конкурс має на меті підтримку сталого розвитку підприємництва у...

Вибір редактора
В продовження теми