Продажі рослинного бургера McDonald’s втричі перевищили очікування — акції компанії зросли

Продажі рослинного бургера McDonald's McPlant в США втричі перевищили очікування компанії. Наразі він продається в 600 точках по всій території країни, з наступного місяця їх кількість буде ще більшою.

За словами аналітика Piper Sandler Майкла Левері, під час тестового запуску продукту у восьми точках мережа продавала приблизно 70 гамбургерів у кожному місці щодня. 

Для порівняння, середня кількість Біг-Маків, проданих у одному ресторані в день, становить 110.

Аналітик припускає, що ранні продажі можуть принести чималий прибуток для мережі та безпосередньо розробника веганського бургеру — Beyond Meat

Якщо на старті запуску продукту майбутній дохід від продажів оцінювався Beyond Meat від $75 млн до $100 млн, то зараз Левері говорить про $170-215 млн у річному обчисленні.

За його словами, оптимістичні показники стали результатом попереднього успіху McPlant на європейських ринках, включаючи Великобританію, Швецію, Данію, Нідерланди та Австрію.

До речі, успіх рослинного бургера позитивно відобразився і на капіталізації обох компаній: акції McDonald’s подорожчали на 1%, а Beyond Meat — на 3%.

Майбутнє McPlant виглядає досить оптимістично, хоча і варто зазначити, що тут McDonald’s дещо відстає від головного конкурента Burger King, який запустив рослинний бургер Impossible Whopper ще у 2019 році. 

Інші мережі бургерів, зокрема Carl’s Jr. та White Castle, також випередили McDonald’s на цьому ринку.

Джерела: McDonald’s, Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Чому виробництво їжі — це єдиний шлях виживання агрохолдингів в сучасних умовах

У структурі українського виробництва та експорту сільськогосподарської продукції домінує сировина, виняток із правила становить хіба що соняшникова олія.Сировинний характер...

Додайте жиру. Ривок на ринку альтернативної їжі пророкують гібридному м’ясу

Ідо Савір, співзасновник та головний виконавчий директор SuperMeat, виробник культивованої курки в Тель-Авіві, говорить, що існуючі сьогодні продукти потребують...

Стартап створив інноваційний майонез з цитрусовими

Стартап, заснований у 2012 році, починав з соусів, заправок та молочних консервів. А пізніше розширилась на інші категорії.Сіріл Каррат,...

Шоколад та кава з молекул — каліфорнійці створили інноваційні продукти

Поєднуючи нові та вже існуючі технології з «архітектурою їжі», компанія створила майже ідентичні версії продуктів.Шоколад без какао, арахісове масло...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Бутерм’яс: із пшеничного глютену створили в’ялене рослинне м’ясо

Перший із них, Spicy Kung Pao Jerky, виготовляється зі...

Набори для приготування їжі зробили британську компанію мільярдером

Компанія Hello Fresh, що працює у Великобританії, США, Німеччині,...

Молоко, м’ясо, яйця та морепродукти з пробірки: в США будують конвеєр для їжі майбутнього

Великий завод планується запустити у 2025 році. Він буде...

Мільярдер та автор книги про нову аграрну революцію збирає $33 млн на клітинне м’ясо

Кошти підуть на фінансування власного портфеля компаній, що займаються...

Вибір редактора
В продовження теми