Італійці створили веганське морозиво із рідкісних горіхів кенарі, що ростуть у тропічних лісах

Заснована італійськими вченими в галузі харчових продуктів, індонезійська компанія FairFlavor Foods створила десерт із сировини, яка майже не застосовується у харчовій промисловості.

Продукт FairFlavor Foods – це веганське морозиво Nth Wonder із горіхів кенарі, які походять з південних індонезійських тропічних лісів. 

Горіхи кенарі

Джелато Nth Wonder створене за технологією ферментації, як і решта продуктів стартапу.

Минулого року FairFlavor заявила, що використовує ферментацію для розробки безмолочних сирів, джелато та десертів із використанням горіхів кенарі. На той момент компанія була ще в зародковому стані. 

Зараз FairFlavor Foods оголосила про офіційний дебют Nth Wonder з чотирма різними смаками – шоколад, полуниця, ваніль та фісташки.

Кілька нових смаків планується випустити пізніше цього року. Зокрема, йдеться про тірамісу, солону карамель та кавове морозиво.

«Як харчові технологи, і як італійці, ми думали, що зможемо розробити кращий продукт, – говорить Марчелло Джануцці, який заснував компанію разом з іншим вченим – Габріеле Кастаньетті. – Ми хотіли приготувати сир і морозиво, які сподобалися б нашим бабусям». (Італійські бабусі – збірне поняття, їх часто називають еталоном для веганських альтернатив – Прим. Ред.).

Існуючі на ринку безмолочні варіанти зазвичай виготовляються з мигдалю або кешью, що означає промислове фермерство та тонни води. 

«Наші кенарі вирощені в природі», – акцентує Джануцці. Горіхи збирають вручну, щоб мінімізувати вплив на екологію.

Кенарі містять багато білка і поживних речовин

Нагадаємо, раніше в Індії створили морозиво, що світиться.

Джерела: FairFlavor Foods, Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Шоколад для сну, спокою та енергії — розробник поєднав ліки та ласощі

Компанія поєднує інгредієнти фармацевтичного рівня з шоколадом, який допомагає їм краще засвоюватися Сімеон Марголіс, головний операційний директор і співзасновник Good...

PepsiCo запустила енергетик з коноплі, що містить кофеїну, як чашка кави

Енергетик виготовляється з олії конопляного насіння, вітамінів групи В, м’яти і меліси та містить 80 мг кофеїну на банку:...

Не підсковзнись. В Нідерландах вироблятимуть підсолоджувачі з бананової шкірки

Компаній Fooditive і Frutco спільно будують завод з виробництва біодизельного палива на основі відходів та залишків харчової промисловості. Одним...

На батьківщині лабораторного м’яса дозволили дегустувати їжу з пробірки

Уряд країни вчора оголосив, що довгоочікувані дегустації незабаром незабаром зможуть бути доступними всім бажаючим.Постанова стосується будь-яких споживчих дегустацій.Нідерланди є...

Найбільша українська мережа пекарень відкрила перший заклад у Празі

Заклад відкрився в самому центрі Праги в ТЦ Palladium, поруч із Карловим мостом. Площа становить 173 кв. м на...

Шістсотрічна українська солеварня випустила сирну сіль та шукає нового інвестора

Склад сирної солі включає різні сири, як от "Світанок", "Монастирський", сир із трюфелем, "Торба", "Годз", "Магура", "Верде" та "Чорна...

Може вас зацікавити

Американці створили порошкові натуральні соки, які поліпшують травлення

Американська MCB випустила на ринок FiberJuice — лінійку порошків...

Німці навчилися робити вино із листя. Воно дієтичне та без алкоголю

Для створення безалкогольного вина дослідники використовують листя нових сортів...

Вибір редактора
В продовження теми