Італійці створили веганське морозиво із рідкісних горіхів кенарі, що ростуть у тропічних лісах

Заснована італійськими вченими в галузі харчових продуктів, індонезійська компанія FairFlavor Foods створила десерт із сировини, яка майже не застосовується у харчовій промисловості.

Продукт FairFlavor Foods – це веганське морозиво Nth Wonder із горіхів кенарі, які походять з південних індонезійських тропічних лісів. 

Горіхи кенарі

Джелато Nth Wonder створене за технологією ферментації, як і решта продуктів стартапу.

Минулого року FairFlavor заявила, що використовує ферментацію для розробки безмолочних сирів, джелато та десертів із використанням горіхів кенарі. На той момент компанія була ще в зародковому стані. 

Зараз FairFlavor Foods оголосила про офіційний дебют Nth Wonder з чотирма різними смаками – шоколад, полуниця, ваніль та фісташки.

Кілька нових смаків планується випустити пізніше цього року. Зокрема, йдеться про тірамісу, солону карамель та кавове морозиво.

«Як харчові технологи, і як італійці, ми думали, що зможемо розробити кращий продукт, – говорить Марчелло Джануцці, який заснував компанію разом з іншим вченим – Габріеле Кастаньетті. – Ми хотіли приготувати сир і морозиво, які сподобалися б нашим бабусям». (Італійські бабусі – збірне поняття, їх часто називають еталоном для веганських альтернатив – Прим. Ред.).

Існуючі на ринку безмолочні варіанти зазвичай виготовляються з мигдалю або кешью, що означає промислове фермерство та тонни води. 

«Наші кенарі вирощені в природі», – акцентує Джануцці. Горіхи збирають вручну, щоб мінімізувати вплив на екологію.

Кенарі містять багато білка і поживних речовин

Нагадаємо, раніше в Індії створили морозиво, що світиться.

Джерела: FairFlavor Foods, Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Ізраїлі представили перший в світі стейк рибай на основі клітин, надрукований на 3D принтері

Технологія 3D-біодруку Aleph Farms поєднує в собі культивування клітин і 3D-друк. Як зазначають в компанії, живим клітинам коров'ячої тканини...

Французька роботизована їдальня створює кілька сотен страв на двох квадратних метрах

Заснований у 2020 році, стартап використовує залучений капітал для створення прототипів, які він уже почав розгортати в Парижі та...

13 українських сирів отримали бронзу, срібло та золото на найбільшому конкурсі у світі

Оксана Чернова, засновниця ProCheese Academy, говорить, що завдяки міжнародній підтримці українські сири змогли дебютувати у найбільшому сирному фестивалі безкоштовно.Експерти...

Шоколадний гігант розробив інноваційну упаковку, яка контролюватиме розмір порцій продукту

Упаковка дозволить споживати її вміст невеликими порціями: з’ївши пів плитки шоколаду, її можна легко скрутити за запечатати заново. Інноваційна упаковка...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Крафтова виноробня створює під Києвом унікальні вина, які рекомендують у Лондоні

«Сказати, що вино це моя пристрасть – нічого не...

Українці варять пиво з ароматом свіжоспеченого хліба та витримують дикий саур у дубових бочках

Пиво випущено у лімітованій версії, розповідають у компанії. “Хліб”...

Вибір редактора
В продовження теми