Виробник першої рослинної баранини отримав мільйонні інвестиції та взявся за розробку дичини

Виробник першої в США баранини на рослинній основі Black Ship Foods зібрав $5,25 млн, щоб вивести на ринок рослинне м'ясо «дичини».

В інвестиційному раунді взяли участь AgFunder, Bessemer Venture Partners, New Crop Capital та Siddhi Capital. Зокрема, це перший випадок, коли Bessemer Venture Partners інвестували в харчову компанію.

Black Ship Foods також має намір розробити покращені традиційні рослинні версії м’яса та м’ясо диких порід.

Для цього розробники ретельно аналізують та ідентифікують ключові ароматичні сполуки, що містяться у м’ясі тварин, а потім структурують їх навколо рослинних білків.

Цю ж технологію використали і для розробки свого флагманського продукту, рослинної баранини, яка має складну текстуру та смак традиційної баранини.

В основі рослинної альтернативи лежить текстурований гороховий білок, високоолеїнова соняшникова та рафінована кокосова олія, масло какао.

2% складають натуральні харчові добавки, серед яких рослинна клітковина, концентрат рисового білка, барвник овочевого соку та екстракт шкірки граната.

Не містить антибіотиків, гормонів, холестерину, сої, молочних продуктів та глютену.

Визнання рослинна баранина Black Ship Foods отримала ще восени минулого року, коли продукт запустили в США в Soulva — грецькій мережі ресторанів.

А вже цього місяця відомі каліфорнійські заклади харчування, такі як Rooh, Chezchez, Beit Rima, Mazra і Monica’s включили до свого меню реалістичну рослинну баранину від Black Ship Foods.

Джерело: Vegconomist, Black Ship Foods

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Бельгійський стартап зібрав мільйони на дослідження білків, що роблять несправжню рибу рибою

Стартап з харчових технологій Paleo закрив початковий раунд фінансування у розмірі 2 млн євро ($2,26 млн), зібраний приватними інвесторами.Paleo...

Рожевий сир на Поліссі варять із молока нубійських кіз, англійських корів та приправляють місцевими міфами

У асортименті ферми — півтора десятка позицій. Час дозрівання сирів залежить від виду: якщо сирам з білою пліснявою знадобиться...

Хумус із квасолі та снеки з гороху: український шеф-кухар запустив новий бренд автентичної їжі

Продукцію виготовляють із локальних інгредієнтів, серед яких ключову роль відіграють традиційні українські бобові культури.  У листопаді асортимент розшириться: очікуються приправи...

Білок арахісу замість свинини — китайці створили чергову заміну м’яса, яку полюбив Сі Цзіньпін

Це перший бренд, який використовує білок арахісу як основний інгредієнт для створення замінника тваринному м’ясу.Пельмені сяолунбао (або їх ще...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Австрійський джин з коноплями та спіруліною отримав міжнародну премію

До цього 2B Double Hemp Gin був визнаний найкращим...

Приклад меню рослинного харчування та його основні переваги

Якщо ви не готові повністю відмовитись від м'яса –...

Картина м’ясом: японський ресторан за $100 продає гравюри із яловичини

Hyotana та Kaya вирішили поєднати їжу та мистецтво, і...

Планктон для офісів. Снеками майбутнього будуть низькокалорійні чіпси з медуз

Команда данських дослідників розробила метод перетворення медуз, які багаті...

Вибір редактора
В продовження теми