Будучи орієнтиром для майбутніх розробок, інновацій та розвитку національної економіки, план включає вирощене альтернативним способом м’ясо та «продукти майбутнього» як сегменти, у розвитку яких можна активно брати участь.
Включення у п’ятирічний план культивованого м’яса означає ідентифікацію технології як важливої частини зростання та успіху Китаю
Раніше міністерство уже говорило про зобов’язання перетворити продовольчу систему Китаю на більш екологічну та стійку. У свою чергу, це може призвести і до збільшення фінансування сектору.
Історично скоротити споживання м’яса в Китаї виявилося складним, хоча подібні спроби були з боку уряду. М’ясо залишається популярним і перетворилося з рідкісного частування на повсякденний продукт. Яловичину, яку колись називали «м’ясом мільйонера», зараз вживають як ніколи, поряд з улюбленою в країні свининою.
В значній мірі зростання споживання зумовлене розширенням кількості жителів середнього класу.
За останні 30 років споживання м’яса пересічним китайцем зросло з 30 до 150 г на день
У Гонконгу ця цифра значно вища.
При цьому китайські споживачі вагаються, коли йдеться про рослинне м’ясо. Не через те, з чого з чого воно виготовлене, а через смак. Саме він став каменем спотикання у розвитку веганського сегменту, хоча ринковий інтерес до нього все ж спостерігається.
Нагадаємо, минулого року шанхайська компанія CellX представила першу розробку культивованої свинини.