Тренди ринку здорового харчування: новинки, тенденції правильного харчування у 2022 році

Сьогодні тренд на здорове харчування перестає бути просто захопленням, а підхід до вибору продуктів стає все більш усвідомленим. Тепер усі ми ретельніше вивчаємо склади, звертаємо особливу увагу на функціональність продукту, дизайн та зручність упаковки. І, звісно ж, з цікавістю слідкуємо за світовими трендами, які все активніше закріплюються у нашому повсякденному житті. Розглянули тенденції ринку здорового харчування, які обіцяють лише зміцнити свої позиції у 2022 році.

Нові тренди в здоровому харчуванні

Молоде покоління готове платити більше за органіку, усвідомлений вибір і “те, що не зашкодить”. У побуті з’явився термін “гіпер-локал” – підтримка місцевого продовольства стає не лише тенденцією, а й необхідністю через порушення ланцюжка постачання. Та й кухарі частіше вибирають працювати з тим, що є в наявності, максимальної зрілості та якості. Зараз тренди в правильному харчуванні приблизно такі:

  • видалення обробленої та рафінованої їжі з технічних карт ресторанів;
  • орієнтир на локальну їжу та продукти за сезоном;
  • продукція дрібних фермерських господарств;
  • перегляд порцій: від кількості – до поживної цінності;
  • помітне виділення вегетаріанських та веган-позицій.

Також можна відзначити зростання підкреслено етнічних уподобань, маленькі меню, що перемогли товсті фоліанти, QR-коди і зростання доставок. Ціни на органіку та усвідомлене споживання продовжать зростати.
Люди їдять менше м’яса, і рослинні позиції в меню продовжують розвиватися. Це яскраво, це легше для травлення; веган-їжа може насичувати. Різноманітні новинки в здоровому харчуванні зараз привабливі не тільки для веганів, але і для флексітаріанців, вегетаріанців і навіть прихильників всеїдної дієти. Люди рідше вибирають протокольну “дієту” і частіше схиляються до того, що підходить саме їх тілу.

Що з’явиться нового у 2022 році?

Станом на кінець 2020-початок 2021 року українці стали більш свідомо підходити до поняття турботи про здоров’я. Йдеться як про фізичне, так і про ментальне здоров’я. Люди почали ретельніше вибирати, як правильно харчуватися, які саме продукти підходять саме їм, як харчуватися збалансовано та ін. Стали уважно ставитися до того, що вони споживають, коли і як. Все це викликає певні зміни у сфері харчування, тому ми бачимо появу нових трендів ринку здорового харчування.
Частина ресторанів вводить більше рослинних страв як позицію основного меню, поряд із птицею, сирами та рибою. Мова не тільки про овочі та зелень: у фокусі уваги – старі та нові злаки, десятки сортів бобових та коренеплодів. Рослинні страви – це одна з основних тенденцій ринку здорового харчування у 2022 році.
Також глобальною тенденцію стає зниження споживання алкоголю. Споживачі не відмовляються від алкоголю повністю, проте пандемія, усвідомлене харчування та пиття роблять свою справу.
Фокус у 2022 буде спрямований на ментальне здоров’я та роботу з тілом та свідомістю, у тому числі через їжу та напої. Експерти з психічного здоров’я пояснюють, що стан емоційного, фізичного та розумового виснаження, викликаний надмірним і безперервним стресом, продовжує зростати. Саме тому зростає попит на продукти та добавки, які допомагають впоратися зі стресом та вигоранням, на рослинні компоненти, трави та адаптогени.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап планує заробити мільярд на печиві, яке готується 25 секунд

Щоб отримати свіже печиво, заготовки необхідно помістити на короткий час до мікрохвильовки.У рецептурі використовуються якісні натуральні інгредієнти – крижане...

Спадкоємець м’ясного бізнесу продав компанію, й інвестує в лабораторне м’ясо

Дукчевіч розповідає, що його сім’я продала компанію у 2019 році, під час пандемії COVID-19. Покупцем виступила Entrepreneurial Equity Partners,...

В Україні з’явився інноваційний хліб, який може зберігатися місяцями

Хоча пастеризація поширена у виробництві молочних продуктів, це є одним із методів консервування хліба також. Інші способи подовження зберігання випічки...

Британські дизайнери виготовили перший у світі предмет меблів з кави

Для розробки журнального столика засновник і креативний директор Joy Resolve Джошуа Ренуф співпрацював з компанією з утилізації відходів Smile...

Мармурова яловичина, вирощена в лабораторії, стала продуктом року на світовому конкурсі

AgTech Breakthrough Awards — це міжнародна премія, що присуджується компаніям, які впроваджують інноваційні рішення у виробництві їжі та сільському...

Німці створили сир із дріжджів, який продаватимуть супермаркети, які є і в Україні

Серед магазинів, що розпочали продаж, — мережі Rewe, Billa і Metro. Це унікальне досягнення стало можливим після успішного залучення компанією...

Може вас зацікавити

108Labs створює перший у світі завод з виробництва людського грудного молока

Там перетворюватимуть сировинні інгредієнти та перевірені клітинні лінії на...

Kalyus Winery створює вино із найдавніших виноградних сортів на березі Дністра

У довоєнні часи Kalyus Winery організовувала дегустації вин з...

Вибір редактора
В продовження теми