Тренди ринку здорового харчування: новинки, тенденції правильного харчування у 2022 році

Сьогодні тренд на здорове харчування перестає бути просто захопленням, а підхід до вибору продуктів стає все більш усвідомленим. Тепер усі ми ретельніше вивчаємо склади, звертаємо особливу увагу на функціональність продукту, дизайн та зручність упаковки. І, звісно ж, з цікавістю слідкуємо за світовими трендами, які все активніше закріплюються у нашому повсякденному житті. Розглянули тенденції ринку здорового харчування, які обіцяють лише зміцнити свої позиції у 2022 році.

Нові тренди в здоровому харчуванні

Молоде покоління готове платити більше за органіку, усвідомлений вибір і “те, що не зашкодить”. У побуті з’явився термін “гіпер-локал” – підтримка місцевого продовольства стає не лише тенденцією, а й необхідністю через порушення ланцюжка постачання. Та й кухарі частіше вибирають працювати з тим, що є в наявності, максимальної зрілості та якості. Зараз тренди в правильному харчуванні приблизно такі:

  • видалення обробленої та рафінованої їжі з технічних карт ресторанів;
  • орієнтир на локальну їжу та продукти за сезоном;
  • продукція дрібних фермерських господарств;
  • перегляд порцій: від кількості – до поживної цінності;
  • помітне виділення вегетаріанських та веган-позицій.

Також можна відзначити зростання підкреслено етнічних уподобань, маленькі меню, що перемогли товсті фоліанти, QR-коди і зростання доставок. Ціни на органіку та усвідомлене споживання продовжать зростати.
Люди їдять менше м’яса, і рослинні позиції в меню продовжують розвиватися. Це яскраво, це легше для травлення; веган-їжа може насичувати. Різноманітні новинки в здоровому харчуванні зараз привабливі не тільки для веганів, але і для флексітаріанців, вегетаріанців і навіть прихильників всеїдної дієти. Люди рідше вибирають протокольну “дієту” і частіше схиляються до того, що підходить саме їх тілу.

Що з’явиться нового у 2022 році?

Станом на кінець 2020-початок 2021 року українці стали більш свідомо підходити до поняття турботи про здоров’я. Йдеться як про фізичне, так і про ментальне здоров’я. Люди почали ретельніше вибирати, як правильно харчуватися, які саме продукти підходять саме їм, як харчуватися збалансовано та ін. Стали уважно ставитися до того, що вони споживають, коли і як. Все це викликає певні зміни у сфері харчування, тому ми бачимо появу нових трендів ринку здорового харчування.
Частина ресторанів вводить більше рослинних страв як позицію основного меню, поряд із птицею, сирами та рибою. Мова не тільки про овочі та зелень: у фокусі уваги – старі та нові злаки, десятки сортів бобових та коренеплодів. Рослинні страви – це одна з основних тенденцій ринку здорового харчування у 2022 році.
Також глобальною тенденцію стає зниження споживання алкоголю. Споживачі не відмовляються від алкоголю повністю, проте пандемія, усвідомлене харчування та пиття роблять свою справу.
Фокус у 2022 буде спрямований на ментальне здоров’я та роботу з тілом та свідомістю, у тому числі через їжу та напої. Експерти з психічного здоров’я пояснюють, що стан емоційного, фізичного та розумового виснаження, викликаний надмірним і безперервним стресом, продовжує зростати. Саме тому зростає попит на продукти та добавки, які допомагають впоратися зі стресом та вигоранням, на рослинні компоненти, трави та адаптогени.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Лабораторія «win-win» створила преміум-шоколад за допомогою бродіння

Замість какао-бобів засновники Food Labs підприємець Ахрум Пак та науковець Джонні Дрейн додають у солодощі ферментований ячмінь та плоди...

Бургери з шоколадом та морозиво, полите кетчупом: сучасна їжа, яка приголомшує

Намагаючись вразити споживачів незвичайними смаковими комбінаціями, компанії часто отримували справжні факапи. Тим не менш, продовжували дивувати світ.Ось найшаленіші поєднання...

Бобова бомба. Українська компанія виготовляє макарони з нуту та сочевиці, які готуються за 5 хвилин

Макарони з гороху та сочевиці виготовляються під брендом Happyroni, і позиціонуються як їжа для дітей, спортсменів, веганів та вегетаріанців.В...

Шовкопряди, черв’яки та коники: 16 видів комах погодили для вживання у їжу

Серед комах, які визнані безпечними для споживання людьми, є домашні цвіркуни, сарана, борошняні черв'яки, коники та шовкопряди на різних...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

Із вівса та водоростей: ринок рослинного молока подвоїться до 2030 року

На сьогодні ринок рослинної молочної продукції оцінюється в $12,6...

Ринковий гігант знайшов «проривний» спосіб скоротити вміст цукру у їжі на 30%

Інноваційна технологія базується на процесах ферментації. Компанія називає її...

Початок тунця. Рослинний тунець з’явиться на ринку з наступного року

Тунець буде продаватися через канали продовольчого обслуговування з початку...

Український бренд створює хрусткі снеки, що на 100% складаються із сиру

ТМ «snEco» була заснована у 2015 році двома братами,...

Юкрейніан «Табаско». Гастрономічний стартапер з Закарпаття виготовляє чилі з чорнобривцями

Засновник гастрономічного стартапу Михайло Штефаньо розповідає, що ідея виникла...

Вибір редактора
В продовження теми