Піонер у сфері лабораторного м’яса починає вирощувати в лабораторіях омарів

Американська компанія UPSIDE Foods, піонер у сфері вирощування лабораторного м’яса, оголосила про придбання Cultured Decadence, виробника культивованих морепродуктів - омарів та інших ракоподібних.

Cultured Decadence, яка була фіналістом Smart Kitchen Summit Startup Show у 2020 році, заснована в Мілуокі того ж року і слугуватиме “центром” на Середньому Заході.

Новина про придбання стартапу з’явилася лише через пару місяців після відкриття флагманського виробничого комплексу UPSIDE у Берклі

Виробничі потужності UPSIDE Foods

Раніше UPSIDE Foods говорила про те, що її першим комерційно доступним продуктом буде культивована курка. Проте новий завод зможе виробляти різноманітні продукти тваринного походження, вирощені на клітинах.

«Морепродукти мають багаті та смачні кулінарні традиції,за що їх люблять в усьому світі», – сказала доктор Ума Валеті, засновник і генеральний директор UPSIDE Foods. 

Вона вважає, що технологія Cultured Decadence неймовірно перспективна, а команда стартапу повна пристрасних, розумних людей. 

Виробничі потужності UPSIDE Foods

Ще одним із факторів, який міг зробити Cultured Decadance привабливим, є різниця у нормативній базі в США між морепродуктами та птицею. 

Міністерство сільського господарства США (USDA) та Управління з контролю за продуктами і медикаментами  (FDA) уклали угоду про те, що USDA буде контролювати систему маркування худоби та птиці, тоді як FDA буде єдиним органом, який регулює харчові продукти, виготовлені з риби (за винятком, чомусь, сома, який контролює USDA). 

FDA уже активно діє у цій сфері, і деякі представники галузі вважають, що управління може забезпечити легший регуляторний шлях до комерційної доступності культивованих продуктів. Тож цілком ймовірно, що лабораторні омари отримають швидший доступ до ринку, ніж курятина.

Нарешті, це поглинання може бути ранньою ознакою майбутньої консолідації м’ясних компаній вирощування клітинних продуктів. 

Джерела: UPSIDE Foods, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Захисники та захисниці можуть отримати 1 млн грн гранту на власний бізнес

Захисники і захисниці можуть отримати на ці цілі від 250 тис. грн до 1 млн грн. Їх партнер, з...

Штучний інтелект відтворив справжній жир грудного молока

Live Green веде діяльність у США, Чилі (де її було засновано), Сінгапурі та Індії (де знаходяться її науково-дослідні об’єкти...

Харчовий гігант вкладає мільярд доларів в експеримент зі штучним інтелектом

У рамках угоди Coca‑Cola виділила $1,1 млрд на Microsoft Cloud з його генеративним штучним інтелектом та можливостями використання у...

Колишній вчений Google та SpaceX перевинайшов сир за допомогою великих даних

Основний технологічний інгредієнт їжі майбутнього від Climax Foods – це дані. У пошуках ідеального рецепта штучний інтелект враховує можливості...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Українці варять пиво з ароматом свіжоспеченого хліба та витримують дикий саур у дубових бочках

Пиво випущено у лімітованій версії, розповідають у компанії. “Хліб”...

Норвезькі біотехнологи робитимуть інноваційні продукти з перемеленого криля

Завод, котрий збудують в гірськолижному комплексі Нерінгспарк, поблизу Осло...

Столітня компанія із Японії пече крекери із голів креветок та залишків лапші

Заснована у 1866 р., Keishindo базується в місті Кейшіндо...

Ізраїльський стартап привіз у Європу 3D-стейки із картоплі та борошна

Досі стейк можна було скуштувати у ресторанах понад дев'яти...

Вибір редактора
В продовження теми