Інновації в харчовій промисловості: здобутки та перспективи майбутнього

Новий сорт гороху з високим вмістом білка, морозиво, вирощене в лабораторії, та підсолоджувачі без калорій — усі ці харчові інновації становлять більш екологічне та здорове харчування майбутнього. Інновації в харчовій промисловості можуть багато чого: скорочувати витрати ресурсів, захищати працівників та замінювати тваринний білок на рослинний. Розповімо про новинки в харчовій промисловості, які змінили цю сферу у 2021 році.

Perfect Day: штучне морозиво

За допомогою ферментації грибів компанія Perfect Day створює молочні білки (казеїн та сироватка), ідентичні тим, що містить молоко. Минулого року компанія представила свій перший комерційний продукт – повністю рослинний десерт, розроблений разом із брендом морозива Brave Robot.

Apeel: більш тривалі терміни зберігання фруктів та овочів та менше пластику

Компанія відома тим, що створює рослинні покриття для продуктів, які збільшують термін їх зберігання. Нещодавно Apeel представила оболонку спеціально для яблук, а також поставила огірки без пластикової упаковки в більш ніж 100 магазинів Walmart, прибравши 27 кг пластику з річного ланцюга поставок.

Камери зі штучним інтелектом стежать за порядком на кухні у ресторанах Шанхаю

Компанія KanKan розробила камери на основі штучного інтелекту, які стежать, щоб кухарі та їхні помічники одягали маски та шапочки. Штучний інтелект моментально виявляє будь-яке відхилення від санітарних норм та зберігає зображення з деталями порушення, які потім переглядають у закладах охорони здоров’я Китаю. Поки що технологію використовують у 200 ресторанах, але найближчим часом планують запровадити ще на 2 000 об’єктів, а потім поширити у всіх закладах громадського харчування в країні.

Winnow Solutions: контроль за харчовими відходами

Лондонська компанія Winnow Solutions розробляє для організацій громадського харчування та готелів технологію, яка допомагає скоротити харчові відходи та фінансові витрати. Спеціальні пристрої відслідковують харчові витрати за допомогою моніторингу ваги, тим самим показуючи персоналу цінність того, що вони викидають. Нову версію Winnow Vision, яка працює на базі ІІ, використовує IKEA та Armani Hotels.

IoT-датчики стежать за рівнем аміаку у повітрі на фабриці морозива Langnese

Харчова фабрика в німецькому місті Хеппенхаймі є одним з найбільших підприємств у Європі. Щохвилини тут випускають 500 літрів морозива марки Langnese. Для охолодження готової продукції на виробництві використовують рідкий аміак, який може спричинити сильні хімічні опіки. Щоб убезпечити співробітників, керівництво заводу встановило датчики, які реагують на рівень аміаку. Коли концентрація речовини у повітрі стає високою, спрацьовують аварійні сигнали, працівники отримують повідомлення та можуть евакуюватися.

Штучний інтелект та інтернет контролюють виробництво води

Стартап Wi-Next створює пристрої та програми для збору даних з промислових апаратів, у тому числі й у харчовій промисловості. Компанія розробила рецептори, які встановлюють на виробничій лінії води в пляшках. За допомогою пристроїв працівники заводу перевіряють, наскільки заповнюється кожна пляшка. Дані з сенсорів пересилаються Wi-Fi у програму Wi-Next, а потім відправляються в хмару. Надалі інформацію можна проаналізувати, аби зрозуміти, як налагодити чи вдосконалити виробничий процес.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Австралійський бренд створив функціональний напій для тих, хто хоче завагітніти

Aquamamma була розроблена провідним австралійським акушером для задоволення потреб у гідратації та електролітах для жінок, які намагаються завагітніти, вагітні,...

Британських котів годуватимуть курятиною із клітин. Отримано перший дозвіл

Таким чином Meatly стала першою в країні, кому дозволили виробництво подібного продукту.Культивована курятина для домашніх тварин пройшла всебічні випробування...

З’явилось п’ять тисяч нових продуктів із горіха, який регулює роботу мозку

Минулого року в Європі було випущено понад 5000 нових продуктів з мигдалю. Це становить майже половину світового виробництва (43,7%).Провідними країнами...

Ґречна гречка. Хрусткі закуски з пророщеної гречки привернули увагу покупців та інвесторів

Для виробництва компанія закупляє органічну гречку на фермах у Міннесоті та Північній Дакоті.Продукт має оригінальні смаки: какао, матча-ваніль та...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Світовий гігант запустив найбільший прискорювач харчових інновацій — перші продукти вже у продажу

Центр розміщений на базі дослідницьких установ компанії у Лозанні...

Сири від “морозостійких корів” можуть представити Україну на World Cheese Awards

Така система утримання широко застосовується в американському штаті Айдахо,...

На Львівщині роблять печиво, що покращує настрій, знімає стрес та підтримує мозок

Засновником і натхненником створення здорового печива є Руслана Римарська....

Air Co. Екологічна горілка з двох інгредієнтів: вуглекислого газу і води

За словами одного із засновників стартапа Грегорі Костянтина, при...

Uber купує алкогольний стартап в 15 разів дорожче за його реальну вартість

Drizly буде інтегрований з додатком Uber Eats, але компанія...

Вибір редактора
В продовження теми