Японський розробник зібрав мільйони на платформу для вирощування клітинного м’яса вдома

Японська компанія-фахівець з комерціалізації культивованого м’яса IntegriCulture зібрала $7 млн у рамках фінансування серії A-plus.

Окрім існуючих інвесторів компанію підтримали AgFunder та Beyond Next Ventures, тим самим піднявши загальне фінансування IntegriCulture до $16,4 млн.

Кошти планують використати на розробку доступних середовищ росту та інших технологічних рішень для галузі клітинної інженерії.

Прагнучи знизити витрати для нових компаній, що займаються культивуванням м’яса, японці працюють над технологією клітинного вирощування «без зовнішніх факторів», яку можливо було б використовувати навіть вдома.

Щоб здешевити лабораторне м’ясо, IntegriCulture створили універсальну доступну платформу для виробництва живильного середовища — CulNet.

«Наша платформа подібна до середовища в організмі», — кажуть розробники

Система використовує «гормон росту, який купується ззовні зі звичайним культивованим м’ясом, тобто збирається у тварин та виробляється всередині машини», — пояснив Юкі Ханю, засновник компанії.

CulNet може застовуватись в різних сферах, включаючи продукти харчування та шкіру, що виготовляється з клітин тварин.

Після успішної співпраці над покращенням виробництва культивованих креветок з Shiok Meats, IntegriCulture планує запустити пізніше цього року культивовану фуа-гра — свій перший споживчий продукт харчування.

Нагадаємо, німці розробили платформу, яка дозволить створювати нові види рослинного молока чи м’яса всього за два тижні.

Джерело: Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вчені переробили кавову гущу на біорозкладану плівку для упаковки їжі

Вчені “витягли” із кавової гущі лігноцелюлозний залишок та переробили його на плівку. Плівку успішно протестовано за товщиною, міцністю на розрив,...

Український виробник настоює сир на віскі та змішує з лавандою

“Мукко” у 2015 році заснував Назар Кміль – колишній футболіст, який займався професійним спортом з 8 років, а після...

Грибний криль. Вперше із мікопротеїну створили цілі креветки та кальмари

На сьогодні більшість альтернативних морепродуктів представлені на світовому ринку у вигляді «філе у паніровці» або подрібнених шматочків.Компанія заявила, що...

Американці за допомогою мікробів створили кальмара, котрий не відрізнити за текстурою від справжнього

Виготовлений із мікопротеїну методом мікробного бродіння, продукт за зовнішнім виглядом і текстурою схожий зі звичайним аналогом.Кальмари Aqua Cultured не...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Може вас зацікавити

Чехи виростили з водоростей та клітин дешеве м’ясо для гамбургерів

Інновація знаменує собою нову віху в секторі культивованого м’яса,...

Українська Enzym Group запропонувала для тваринництва безпечну альтернативу антибіотикам

Про це розповів Юрій Кузьм’як, заступник генерального директора Enzym...

Українські виробники їжі можуть отримати 11 млн грн на цифрові інновації

Основна мета відкритого конкурсу — розробка та тестування відповідальних...

Перший у світі годинник з кави — на Kickstarter збирають фінансування

Чотири версії Годинника Кави вже доступні для передзамовлення у...

Дієта для інвесторів. Щоб лабораторне м’ясо подешевшало, мають впасти апетити інвесторів

Як свідчить аналіз, проведений консалтинговою компанією із Нідерландів CE...

Вибір редактора
В продовження теми