Японський розробник зібрав мільйони на платформу для вирощування клітинного м’яса вдома

Японська компанія-фахівець з комерціалізації культивованого м’яса IntegriCulture зібрала $7 млн у рамках фінансування серії A-plus.

Окрім існуючих інвесторів компанію підтримали AgFunder та Beyond Next Ventures, тим самим піднявши загальне фінансування IntegriCulture до $16,4 млн.

Кошти планують використати на розробку доступних середовищ росту та інших технологічних рішень для галузі клітинної інженерії.

Прагнучи знизити витрати для нових компаній, що займаються культивуванням м’яса, японці працюють над технологією клітинного вирощування «без зовнішніх факторів», яку можливо було б використовувати навіть вдома.

Щоб здешевити лабораторне м’ясо, IntegriCulture створили універсальну доступну платформу для виробництва живильного середовища — CulNet.

«Наша платформа подібна до середовища в організмі», — кажуть розробники

Система використовує «гормон росту, який купується ззовні зі звичайним культивованим м’ясом, тобто збирається у тварин та виробляється всередині машини», — пояснив Юкі Ханю, засновник компанії.

CulNet може застовуватись в різних сферах, включаючи продукти харчування та шкіру, що виготовляється з клітин тварин.

Після успішної співпраці над покращенням виробництва культивованих креветок з Shiok Meats, IntegriCulture планує запустити пізніше цього року культивовану фуа-гра — свій перший споживчий продукт харчування.

Нагадаємо, німці розробили платформу, яка дозволить створювати нові види рослинного молока чи м’яса всього за два тижні.

Джерело: Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Камон, хамон. Індичий мініхамон приваблює «зелених» туристів в українські села

Крафтовий продукт має унікальну рецептуру. Зокрема, його обвалюють у суміші дев'яти видів трав, які збирають на схилах Бакотської затоки.Екосадиба...

Ринковий гігант створив смачний грецький йогурт, який нарощує м’язи

Таким чином компанія кидає виклик гігантам у сегменті грецьких йогуртів, зокрема Chobani, з якою води давно конкурують за ринок.Нова...

Шкурне питання. Компанія Holy Cow робить поживні закуски з коров’ячих шкір

Заснована в 2021 році двома друзями з дитинства компанія бере натхнення з індонезійської кухні, де шкуру з яловичини їдять...

Страви майбутнього: їжа в таблетках, білок з комах, ГМЇ, друк страв на 3D-принтері, їстівне пакування та молекулярна кухня

Їжа в таблетках Можливо ви бачили в фантастичних фільмах те, як персонаж кладе, наприклад, у мікрохвильовку таблетку, а потім через...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Може вас зацікавити

«Міцний» сік з яєчним білком та грибами заспокоює нервову систему

BUILD – перший у світі “міцний” сік з підвищеним...

Із відходів виробництва оливкової олії створюють здорові снеки та напої

Перетворити відходи виробництва оливкової олії на комерційні продукти взявся...

Перше у світі морозиво з повітря стало доступним для споживачів

Новий десерт, розроблений фінською харчовою технологічною компанією Solar Foods,...

Українська пивоварня варить крафтові напої в колаборації з музикантами

“Після перемоги буде велике свято, на якому проллється багато...

Стартап створив у лабораторії справжнє грудне молоко. На розробку пішло менше року

Інноваційний продукт має у своєму профілі макроелементи, тип і...

Вибір редактора
В продовження теми