Японський розробник зібрав мільйони на платформу для вирощування клітинного м’яса вдома

Японська компанія-фахівець з комерціалізації культивованого м’яса IntegriCulture зібрала $7 млн у рамках фінансування серії A-plus.

Окрім існуючих інвесторів компанію підтримали AgFunder та Beyond Next Ventures, тим самим піднявши загальне фінансування IntegriCulture до $16,4 млн.

Кошти планують використати на розробку доступних середовищ росту та інших технологічних рішень для галузі клітинної інженерії.

Прагнучи знизити витрати для нових компаній, що займаються культивуванням м’яса, японці працюють над технологією клітинного вирощування «без зовнішніх факторів», яку можливо було б використовувати навіть вдома.

Щоб здешевити лабораторне м’ясо, IntegriCulture створили універсальну доступну платформу для виробництва живильного середовища — CulNet.

«Наша платформа подібна до середовища в організмі», — кажуть розробники

Система використовує «гормон росту, який купується ззовні зі звичайним культивованим м’ясом, тобто збирається у тварин та виробляється всередині машини», — пояснив Юкі Ханю, засновник компанії.

CulNet може застовуватись в різних сферах, включаючи продукти харчування та шкіру, що виготовляється з клітин тварин.

Після успішної співпраці над покращенням виробництва культивованих креветок з Shiok Meats, IntegriCulture планує запустити пізніше цього року культивовану фуа-гра — свій перший споживчий продукт харчування.

Нагадаємо, німці розробили платформу, яка дозволить створювати нові види рослинного молока чи м’яса всього за два тижні.

Джерело: Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Агнець небожий: перша у світі лабораторна ягнятина з’явиться через 2 роки

В даний час її продукт знаходиться на стадії прототипу, а сама компанія перебуває в процесі залучення фінансування.Наразі більшість стартапів...

Продовольчий гігант Bunge інвестує у їжу майбутнього – продукти з комах

Nutrition Technologies використовує личинки чорної солдатської мухи для біологічного ферментування харчових відходів і промислових органічних побічних продуктів.Будучи тропічним видом,...

Компанія, яка вирощуватиме м’ясо качок у космосі, отримала $13 млн гранту

Отримувачами грантів стали стартапи Umami United і IntegriCulture Umami United виробляє яєчні продукти рослинного походження, використовуючи борошно конжаку, гірчак і...

Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

Тепер від клітини до свинячої ковбаски проходить всього 4 дні, замість 8 днів раніше.Завдяки досягненню проривних можливостей у технології,...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Одна з найстаріших агрокомпаній США інвестує у сировину для рослинного м’яса

Заснована в 1977 році, сьогодні компанія Sojaprotein має торгові...

На інновації в їжі та релокацію ресторанів можна отримати 100 тис. грн

Конкурс має на меті підтримку сталого розвитку підприємництва у...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів...

Амстердамський виробник бургерів з мікроводоростей обіцяє влаштувати заколот на ринку їжі

Dutch Weed Burger заснована Марком Кулсомом і Лізет Крейшер,...

З ряски створили найстійкіший у світі білок. Він такий же, як яєчний

Лемна, відома як ряска, є прекрасним джерелом RuBisCO. У...

Вибір редактора
В продовження теми