Pizza Hut запустила перший робот-ресторан, який пече півсотні страв за годину

Pizza Hut, мережа закладів харчування, яка працює в понад 100 країнах світу, цього місяця представила повністю автоматизований робот-ресторан.

«Ресторан у коробці» базується на технології Hyper-Robotics, ізраїльського стартапу у сфері харчової робототехніки.

Інноваційний ресторан Pizza Hut запрацював на автостоянці Drorim Mall, торгового молу, розташованого в самому центрі Ізраїлю – у місті Бней-Дрор. 

Ресторан повністю автономний

Тут можна скуштувати все: від топінгів до випічки, а також отримати смачний ланч-бокс. Єдине, чого він не робить, так це тісто. Але, як уточнюють в Hyper-Robotics, «ресторан у коробці» має змогу вмістити в себе до 240 шматків тіста різного виду та розмірів.

Коли Hyper запустив свою першу роботизовану піцерію в листопаді минулого року, її потужність становила 50 одиниць продукції на годину. Вона мала 30 відділів для випічки, дозатори для 12 начинок та два роботизовані роздавачі.

Працює роботизований ресторан дуже просто: клієнт здійснює замовлення піци безпосередньо з сенсорного монітора на фасаді закладу або через додаток Pizza Hut. Після приготування та упаковки піци співробітник Pizza Hut забирає піцу з роздачного лотка і передає її клієнту. 

У наступних версіях ресторан зможе видавати піцу клієнту напряму

Спрівпраця такої потужною мережі як Pizza Hut з технологічною компанією Hyper-Robotics не стала несподіванкою, частково тому, що її засновник Уді Шамай також є президентом Pizza Hut Israel. 

Шамай – також головний франчайзі, він контролює 90 Pizza Hut по всій країні.

Нагадаємо, раніше стартап з Ізраїлю GKI Group створив балакучого робота-бармена зі штучним інтелектом. Бармена звати Сесілія, і вона може не тільки налити напій, але й підтримати розмову.

Джерела: Hyper-Robotics, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ринок сухих сніданків зросте на третину. В тренді — беззернові та протеїнові

До 2025 року показник досягне $75,44 млрд.У лондонській аналітичній компанії GlobalData пояснюють, що категорія готових сніданків зросла через сплеск...

Виробник лабораторних морепродуктів відкрив перший у Сінгапурі міні-завод

Виробництво, що базується в Сінгапурі, є першим у своєму роді центром досліджень і розробок морепродуктів на основі клітин.Право офіційного...

З чистої етикетки. У виробників рослинних гамбургерів з’явився новий конкурент

Бургер unMEAT складається з інгредієнтів без ГМО, містить 230 калорій і 17 грамів білка на порцію. У його складі...

Почалися тести недорогого робота, який друкує персоналізовані торти

Нова машина Cake Writer дозволить споживачам створювати власне повідомлення та спостерігати, як воно за лічені хвилини з’являється на торті. Залежно...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Інноваційна кавоварка працює на WI-FI та варить каву з повітря

Натомість Kara Pod використовує технологію, яка перетворює на питну...

Французький аграрний гігант розробив інноваційне борошно з підвищеним вмістом клітковини

Згідно даних компанії, їхнє борошно містить резистентний крохмаль та ...

Французька роботизована їдальня створює кілька сотен страв на двох квадратних метрах

Заснований у 2020 році, стартап використовує залучений капітал для...

Колишній фармацевт розробив спеціальні «антипохмільні» батончики — допомогли буремні вечірки

«Подумайте, перш ніж випити. Спочатку з’їжте SoBar», — йдеться...

Вибір редактора
В продовження теми