Pizza Hut запустила перший робот-ресторан, який пече півсотні страв за годину

Pizza Hut, мережа закладів харчування, яка працює в понад 100 країнах світу, цього місяця представила повністю автоматизований робот-ресторан.

«Ресторан у коробці» базується на технології Hyper-Robotics, ізраїльського стартапу у сфері харчової робототехніки.

Інноваційний ресторан Pizza Hut запрацював на автостоянці Drorim Mall, торгового молу, розташованого в самому центрі Ізраїлю – у місті Бней-Дрор. 

Ресторан повністю автономний

Тут можна скуштувати все: від топінгів до випічки, а також отримати смачний ланч-бокс. Єдине, чого він не робить, так це тісто. Але, як уточнюють в Hyper-Robotics, «ресторан у коробці» має змогу вмістити в себе до 240 шматків тіста різного виду та розмірів.

Коли Hyper запустив свою першу роботизовану піцерію в листопаді минулого року, її потужність становила 50 одиниць продукції на годину. Вона мала 30 відділів для випічки, дозатори для 12 начинок та два роботизовані роздавачі.

Працює роботизований ресторан дуже просто: клієнт здійснює замовлення піци безпосередньо з сенсорного монітора на фасаді закладу або через додаток Pizza Hut. Після приготування та упаковки піци співробітник Pizza Hut забирає піцу з роздачного лотка і передає її клієнту. 

У наступних версіях ресторан зможе видавати піцу клієнту напряму

Спрівпраця такої потужною мережі як Pizza Hut з технологічною компанією Hyper-Robotics не стала несподіванкою, частково тому, що її засновник Уді Шамай також є президентом Pizza Hut Israel. 

Шамай – також головний франчайзі, він контролює 90 Pizza Hut по всій країні.

Нагадаємо, раніше стартап з Ізраїлю GKI Group створив балакучого робота-бармена зі штучним інтелектом. Бармена звати Сесілія, і вона може не тільки налити напій, але й підтримати розмову.

Джерела: Hyper-Robotics, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британці змішали канабіс з чайним грибом — це допоможе кишечнику та заспокоїть

«Громадськість дедалі більше усвідомлює заспокійливу користь CBD, але з’являється низка доказів, що розкривають значно ширший потенціал канабідіолу, включаючи позитивний...

Вчені створили біопластик з дріжджів з антимікробними властивостями

Такий біопластик має потенціал до використання в «розумній упаковці» з антиоксидантними та антимікробними властивостями.Дослідження тривало більше восьми років. Вченим...

Тренди ресторанного бізнесу: ТОП трендів 2022 року

Незважаючи на те, яким важким минулий рік став для ресторанної галузі, у 2021 році відкрилося безліч нових закладів; а...

Завод з вироблення лабораторної курятини й баранини з’явиться у 2022 році

Повноцінний запуск потужностей запланований на 2022 р. До того часу це мають одобрити регулюючі органи.Учасники ринку стверджують, що кілька...

Найбільша українська мережа пекарень відкрила перший заклад у Празі

Заклад відкрився в самому центрі Праги в ТЦ Palladium, поруч із Карловим мостом. Площа становить 173 кв. м на...

Шістсотрічна українська солеварня випустила сирну сіль та шукає нового інвестора

Склад сирної солі включає різні сири, як от "Світанок", "Монастирський", сир із трюфелем, "Торба", "Годз", "Магура", "Верде" та "Чорна...

Може вас зацікавити

Технології приготування їжі: інновації, які змінюють підхід до кулінарії

Кулінарія переживає справжню революцію завдяки стрімкому розвитку технологій приготування...

Американці виготовили альтернативне грудне молоко методом бродіння

Для створення альтернативного грудного молока стартап використовує не клітинне...

Вибір редактора
В продовження теми