Барселонський стартап «надрукував» перший у світі блакитний стейк — з клітинним м’ясом, спіруліною та грибами

Біоінженерний стартап Novameat, використовуючи запатентовану технологію мікроекструзії, створив перший у світі цільний гібридний шматок мяса блакитного кольору.

Це перша у світі альтернатива, яка містить всі п’ять класифікацій царства: клітини тварин, рослинні похідні, гриби, водорості та спіруліну.

Синього відтінку надає синьо-зелена водорість спіруліна, яку додають до коктейлів та протеїнових напоїв завдяки високому вмісту білка та антиоксидантів.

Для створення м’яса іншого кольору її застосували вперше

Жодних претензій щодо поживності чи стійкості блакитного стейка не було, проте комерціалізація продукту поки не планується.

«Ми хотіли показати, що обмежень немає», — сказав Гізеппе Сціонті, генеральний директор Novameat.

Реалістичне веганське м’ясо компанія надрукувала ще у 2019 році, а вже 2020 року представила покращений продукт — веганський стейк 2.0, який на сьогодні вважається найбільш реалістичною заміною.

У січні минулого року Novameat надрукували на 3d-принтері найбільший у світі гібридний прототип м’яса на основі клітин, що містив як тваринні, так і рослинні білки.

Завдяки успіху попередніх розробок, компанія почала працювати над потенційно більш поживними продуктами.

Синій стейк був надрукований за 5 хвилин

«Ми довели, що здатні виробляти тонну гібридного чи веганського цільного м’яса за годину», — сказав Сціонті.

Нагадаємо, нещодавно Novameat анонсували початок співпраці з Мішленівським рестораном Disfrutar.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Харчовий гігант вкладає мільярд доларів в експеримент зі штучним інтелектом

У рамках угоди Coca‑Cola виділила $1,1 млрд на Microsoft Cloud з його генеративним штучним інтелектом та можливостями використання у...

Гігант зернового ринку створив екстра-веганський шоколад, аналогів якого немає на ринку

Для створення нової лінійки, «інженери щоколаду» визначили основні «енергетичні» інгредієнти, які «забезпечать особливий смак і текстуру». Ними стали порошок...

Харчовий гігант випустить шоколад із виноградних кісточок

Cargill вперше звернула увагу на технологію отримання шоколаду без какао від Voyage Foods три роки тому, говорить Енн Мертенс-Гойнг,...

Сінгапур інвестує $15 млн у перетворення неїстівних відходів на сучасну їжу

Центр зосередиться на передових технологіях мікробного клітинного інжинірингу для створення "безпечної, поживної та апетитної" їжі.Проект фінансується NRF і буде...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Листопак. З листя ананасів розробили упаковку, що проростає

Дизайнер Пат Мангулабнан знайшов альтернативу. Він розробив інноваційну упаковку...

Тренди foodtech: екологія, персоналізація та конопля

У топ угод за обсягом інвестицій все частіше потрапляють...

Ринок сухих сніданків зросте на третину. В тренді — беззернові та протеїнові

До 2025 року показник досягне $75,44 млрд.У лондонській аналітичній...

$2,5 млрд в національну економіку: Ізраїль стає центром світового foodtech

Згідно зі звітом Ізраїльського управлінням інновацій (IIA), Всесвітнього економічного...

Ізраїльський стартап досяг такої реалістичності лабораторного м’яса, що його не відрізнити від фермерского

Цього тижня стартап продемонстрував прогрес у процесі диференціації від...

Вибір редактора
В продовження теми