Барселонський стартап «надрукував» перший у світі блакитний стейк — з клітинним м’ясом, спіруліною та грибами

Біоінженерний стартап Novameat, використовуючи запатентовану технологію мікроекструзії, створив перший у світі цільний гібридний шматок мяса блакитного кольору.

Це перша у світі альтернатива, яка містить всі п’ять класифікацій царства: клітини тварин, рослинні похідні, гриби, водорості та спіруліну.

Синього відтінку надає синьо-зелена водорість спіруліна, яку додають до коктейлів та протеїнових напоїв завдяки високому вмісту білка та антиоксидантів.

Для створення м’яса іншого кольору її застосували вперше

Жодних претензій щодо поживності чи стійкості блакитного стейка не було, проте комерціалізація продукту поки не планується.

«Ми хотіли показати, що обмежень немає», — сказав Гізеппе Сціонті, генеральний директор Novameat.

Реалістичне веганське м’ясо компанія надрукувала ще у 2019 році, а вже 2020 року представила покращений продукт — веганський стейк 2.0, який на сьогодні вважається найбільш реалістичною заміною.

У січні минулого року Novameat надрукували на 3d-принтері найбільший у світі гібридний прототип м’яса на основі клітин, що містив як тваринні, так і рослинні білки.

Завдяки успіху попередніх розробок, компанія почала працювати над потенційно більш поживними продуктами.

Синій стейк був надрукований за 5 хвилин

«Ми довели, що здатні виробляти тонну гібридного чи веганського цільного м’яса за годину», — сказав Сціонті.

Нагадаємо, нещодавно Novameat анонсували початок співпраці з Мішленівським рестораном Disfrutar.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Bolt Food розширюється на Харків та дає безкоштовну доставку в честь запуску

В компанії зазначають, що прагнуть покрити сервісом якомога більше міст України.Сервіс Bolt Food ― це послуга швидкої та доступної...

Німці створили начинку для печива, яка зберігається 2 роки без сторонніх добавок

Кремова начинка широко використовується у кондитерських виробах, проте, процес випікання передбачає використання штучних добавок для збереження текстури та подовження...

Власник АВК про те, чому кондитерська компанія взялася за випуск рослинного м’яса

Компанія «АВК», один із трьох найбільших кондитерських брендів України, недавно відкрила для себе нову нішу, запустивши на ринок рослинне...

Триатлоніст створив інноваційне пиво для відновлення м’язів після фітнесу

Такий напій розробив стартап Goxoa. Після досліджень компанія зварила зволожувальне пиво для спортсменів – воно збагачене мінеральними солями, ізотонічне...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Coca-cola створила швидкорозчинні кубики кави та чаю

Нова лінійка представлена у трьох варіантах: ячмінний та зелений...

Стартап створив каву із “хвоста індички” та ще шести унікальних грибів

«Оживляючий» напій не містить кофеїну, але має у своєму...

Три десятки собак півроку тестуватимуть лабораторне м’ясо на смак

Компанія очікує відповіді від FDA щодо схвалення проєкту протягом...

$15 тис. за переїдання. У Китаї прийняли закон про марнотратство в їжі

Заходи щодо зменшення харчових відходів посилили після того, як...

Стартап, що виростив м’ясо із клітин яйця, очікує згоди на початок його продажів

Очікується, що процес триватиме від 18 до 24 місяців Vital...

Вибір редактора
В продовження теми