Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    У найближчі десять років має з’явитися 800 заводів з виробництва рослинного м’яса

    До 2030 року рослинне м’ясо займе 6% світового ринку м’яса та морепродуктів, що становитиме 25 млн т в річному вираженні.

    Про це свідчать прогнози некомерційної організації Good Food Institute (GFI), які базуються на загальнодоступних прогнозах попиту на рослинне м’ясо та виробничі потреби

    Настав час інвестицій в інфраструктуру виробництва рослинного м’яса

    GFI визначає ймовірний потенціал глобального поставок інгредієнтів, таких як кокосова олія та гороховий білок, і оцінює, що протягом десятиліття промисловості потрібно буде мати щонайменше 800 виробничих потужностей вартістю щонайменше $27 млрд, щоб задовольнити існуючий попит.

    Це підкреслє важливість та невідкладність сміливих інвестиції в інфраструктуру, вважають у GFI.

    “Приватний сектор — як інвестори, переробники інгредієнтів, постачальники екструзійного обладнання, так і виробники — може отримати значний фінансовий виграш, створивши новий ланцюжок поставок”, — йдеться у звіті.

    Аналогічно, світові уряди повинні визнати, що значний кліматичний виграш від масштабного переходу на рослинне м’ясо не буде досягнутий у найближчій перспективі, якщо вони не інвестують у дослідження та створення інфраструктури для галузі, що розвивається.

    Нагадаємо, раніше гіганти ресторанної індустрії відзначили Новий рік переходом на рослинне меню, а ізраїльський харчовий стартап Plantish розробив на 100% рослинне філе лосося, яке повторює всі аспекти звичайної риби.

    Джерело

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Стартап зібрав $10 млн на оцифровку смакових рецепторів людини

    Стартап зібрав $10 млн інвестицій під керівництвом Rabo Food & Ag Innovation Fund та SOZO Ventures. У фінансовому раунді...

    Півторастолітня компанія створила інноваційні снеки для тих, хто хоче схуднути

    General Mills (створена у 1866 році) називає чотири тенденції сучасної дієти: збільшення кількості білка, зменшення кількості шкідливих вуглеводів, споживання калорій,...

    Харчові тренди, які впливатимуть на майбутнє

    Щоб насолодитися смаками та дослідити нові кордони гастрономії, заглибмося в найочікуваніші харчові тренди, які захопили світове бачення цього року...

    Шоколад із грибами замість цукру ввійшов у десятку найкращих снеків

    Для цього Macalat додав у шоколадні плитки особливий інгредієнт – ClearIQ, який виготовляється шляхом бродіння із міцелію грибів.Organic Sweet...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Мікрозелень популярного овоча сприяє зниженню ваги. Дослідження

    Перед тим, як прийти до такого висновку, вчені проводили...

    Ірландці створили морозиво із легендарного пива

    Морозиво містить 5% алкоголю за об’ємом і продається лише...

    Вибір редактора
    В продовження теми