Принтер для напоїв друкує молекулярні коктейлі, пиво та вино з водопровідної води

Технологічна компанія Cana створила «принтер для молекулярних напоїв». Він дозволяє «друкувати» вдома практично будь-який напій за допомогою спеціального обладнання та водопровідної води.

spot_img

Ідея молекулярного принтеру з’явилася наприкінці 2018 року. Тоді підприємець та інвестор у харчові технології Дейв Фрідберг зібрався з кількома вченими за вечерею й розповів про недавню статтю, на яку він натрапив. У статті описано дослідження, яке показало: більшість напоїв майже повністю складається з води, і лише 1% становить унікальний смак.

Тоді ж хтось уголос задумався, чи можна створити машину, яка могла б синтезувати будь-який напій.

«Чому б просто не зробити реплікатор Star Trek, і дозволити людям друкувати будь-який напій, який вони хочуть та коли хочуть прямо на кухні?», – так з’явилася концепція майбутнього принтера.

Фрідберг описує молекулярний пристрій як «Netflix для напоїв»

Принтер використовує картридж, наповнений ароматичними сполуками, які, як стверджує Фрідберг, можуть виготовляти майже нескінченну кількість напоїв.

«Ми можемо друкувати соки, содову, коктейлі, вино, чай, каву та пиво», – говорить він.

За його словами, в рамках дегустації споживачі оцінили друковані напої на тому ж чи кращому рівні смаку, як і комерційно доступні альтернативи. 

«Вартість та розмір обладнання можуть дати значну економію», – додав він.

Система розміром з тостер використовує те, що компанія описує як нову технологію дозування мікрорідких рідин. Саме вона поєднує індивідуальні смакові інгредієнти Cana в невеликому форм-факторі.

На створення запатентованої апаратної платформи та хімічної системи Cana пішло $30 млн

Команда Cana говорить, що одна машина може надрукувати кількість напою, яка вмістилася б у близько сотні пляшок. Що, до речі, врятує від пластикових відходів.

Нагадаємо, раніше британці створили напої в мікрокубиках.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Гігант ринку швидкого харчування Burger King замінить половину м’яса на веганське

У компанії кажуть, що заміна половини м’яса веганською альтернативою допоможе скоротити викиди парникових газів на 41%.Burger King UK вже...

Coca-Cola випустила лімітовану версію напою, створеного штучним інтелектом

Напій Y3000 було створено з використанням даних, зібраних від споживачів, які взаємодіяли з медіа-додатками компанії. У створенні візуального дизайну,...

В’єтнамці створили унікальні соломинки для напоїв, які після використання можна з’їсти

Вони не містять пластику, паперу та металу, є гігієнічними, екологічними і компостуються.Наразі існує значна кількість рішень, які можна використовувати...

Голландці на 3D-принтері друкують солодощі зі сміття

У всьому світі третина їжі йде у харчові відходи, навіть не доходячи до тарілки. Найпоширенішим «харчовим сміттям» у Нідерландах...

Сир із картоплі, замінник рису та текіла без алкоголю: що покаже найінноваційніша виставка в Парижі

Серед інноваційних рішень – безалкогольна текіла, холодний чай на основі африканського ройбушу, високопротеїнове пиво для спортсменів та навіть замінники...

Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену технологію 3D Structuring, що дозволяє створювати продукти з рослинних інгредієнтів...

Може вас зацікавити

Американський стартап створив м’ясо із м’якоті фруктів кеш’ю, що завжди йшла у відходи

Це перша компанія в США, яка перетворила волокна фрукта...

На виробництво сухпайків, печива та масла можна отримати 400 тис. грн гранту

У межах проєкту українські виробники зможуть отримати грант до...

Вибір редактора
В продовження теми