Принтер для напоїв друкує молекулярні коктейлі, пиво та вино з водопровідної води

Технологічна компанія Cana створила «принтер для молекулярних напоїв». Він дозволяє «друкувати» вдома практично будь-який напій за допомогою спеціального обладнання та водопровідної води.

Ідея молекулярного принтеру з’явилася наприкінці 2018 року. Тоді підприємець та інвестор у харчові технології Дейв Фрідберг зібрався з кількома вченими за вечерею й розповів про недавню статтю, на яку він натрапив. У статті описано дослідження, яке показало: більшість напоїв майже повністю складається з води, і лише 1% становить унікальний смак.

Тоді ж хтось уголос задумався, чи можна створити машину, яка могла б синтезувати будь-який напій.

«Чому б просто не зробити реплікатор Star Trek, і дозволити людям друкувати будь-який напій, який вони хочуть та коли хочуть прямо на кухні?», – так з’явилася концепція майбутнього принтера.

Фрідберг описує молекулярний пристрій як «Netflix для напоїв»

Принтер використовує картридж, наповнений ароматичними сполуками, які, як стверджує Фрідберг, можуть виготовляти майже нескінченну кількість напоїв.

«Ми можемо друкувати соки, содову, коктейлі, вино, чай, каву та пиво», – говорить він.

За його словами, в рамках дегустації споживачі оцінили друковані напої на тому ж чи кращому рівні смаку, як і комерційно доступні альтернативи. 

«Вартість та розмір обладнання можуть дати значну економію», – додав він.

Система розміром з тостер використовує те, що компанія описує як нову технологію дозування мікрорідких рідин. Саме вона поєднує індивідуальні смакові інгредієнти Cana в невеликому форм-факторі.

На створення запатентованої апаратної платформи та хімічної системи Cana пішло $30 млн

Команда Cana говорить, що одна машина може надрукувати кількість напою, яка вмістилася б у близько сотні пляшок. Що, до речі, врятує від пластикових відходів.

Нагадаємо, раніше британці створили напої в мікрокубиках.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Німці розширяють вирощування лабораторної риби і планують зробити її масовим продуктом

«Компанія оптимізує свої клітинні лінії для омега-3, вмісту жирів для оптимально збалансованого продукту», — повідомив Себастьян Рейкерс, співзасновник та...

Американці створили кубики льоду, що не тануть та вбивають мікробів

Такий «лід» компостується, має антимікробну дію та запобігає перехресному забрудненню свіжих продуктів в упаковці.Патент на дизайн і концепцію подали...

Технологи та хокеїсти випустили першу рослинну індичку та фрикадельки з помідорів для веганів

Нове розширення асортименту компанії Planterra Foods спрямоване задовольнити зростаючий попит на страви, які можна швидко приготувати.Згідно нещодавніх підрахунків аналітиків...

Найбільша інвестиція в альтернативне м’ясо — $0,4 млрд отримали стейки з грибів

Загальна сума інвестицій у стартап з моменту заснування сім років тому складає $365 млн “Ми використаємо фінансування для різноманітних цілей,...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Глобальне меню: ТОП-10 трендів, що драйвитимуть ринок їжі у 2021 році

Особливу ставку на інновації робили хіба що ресторани, які...

Іспанці створили з океанічної води спеціальний напій для спортсменів, який відновлює тіло

Розробник говорить, що океанська вода містить таку саму частку...

Британці «смажать» пончики під пучком пари — без жиру та консервантів

Ентоні Флетчер, засновник стартапу, у співпраці з британськими вченими...

Головне — зібрати. IKEA шукає стартапи з виробництва рослинного м’яса

Минулого року меблева компанія оголосила про свої наміри в...

Європейські вчені знайшли дієвий спосіб привчити людей їсти комах

Проблему взялися вирішити європейські дослідники.Когнітивний нейробіолог, доктор Яніна Зойберт...

Вибір редактора
В продовження теми