NASA даст $1 млн тому, хто розробить меню для астронавтів у міжпланетних перельотах

NASA пропонує $1 млн на створення харчової системи в умовах глибокого космосу.

Це – загальний призовий фонд ІІ етапу конкурсу, де шукають новаторів екологічних форм виробництва продуктів харчування з мінімальною затратою ресурсів.

Міжнародну програму Deep Space Food Challenge запустили у 2021 році та у жовтні того ж року назвали переможців першого етапу.

Мета змагання — розробити харчові системи, які можуть прогодувати команду з чотирьох астронавтів у космічній місії тривалістю до трьох років.

На І етапі було обрано 28 переможців, котрі запропонували найбільш інноваційні системи.

Один з переможців — Space Cow — розробив концепцію системи, яка перетворює CO2 та потоки відходів прямо в їжу за допомогою харчових мікроорганізмів та 3D-друку.

Окрім переможців І етапу у ІІ фазі зможуть прийняти участь всі бажаючі, які зареєструються до 28 лютого.

ІІ етап передбачає створення та демонстрацію робочих прототипів технологій виробництва продуктів харчування.

10-ка кращих отримають по $20 тис., з них 5 команд, які наберуть найбільше балів, будуть запрошені до участі у ІІІ етапі та отримають по $150 тис.

Деталі наступного етапу NASA поки не розголошують.

Варто зазначити, що космічні агентства паралельно проводять окремий конкурс з власними призовими фондами.

Канадці описали власний ІІІ етап, як «демонстрацію повної системи протягом 12-18 місяців, починаючи з осені 2022 року».

Імовірно, остання фаза програми NASA буде також зосереджена на масштабуванні прототипу харчової системи.

Нагадаємо, Heinz виготовив справжній космічний кетчуп з марсіанських помідорів.

Джерело: The Spoon

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап створив інноваційну упаковку із малини, паприки та кави

Запатентована технологія розроблена в лабораторіях Гарвардського університету та Массачусетського технологічного інституту.Для демонстрації розробки на виставці Summer Fancy Food Show...

Щоб змінити смак віскі, рокери Metallica приставили до бочок сабвуфери

У Великобританії нещодавно запустили новий бренд міцних алкогольних напоїв, які створювали цілих десять років – Blackened American Whisky. З’явившись...

Для любителів ресторанної їжі створили заморожені макарони швидкого приготування

Компанія Beroni запропонувала споживачам практично ресторанну їжу – заморожені макарони, які за 30 секунд можна приготувати в окропі чи...

Молекулярний веганський мед почнуть продавати в Європі з наступного року

Інноваційний продукт американського виробництва просуватиме на новому ринку виробник органічних продуктів Narayan Foods. Зараз продукція компанії представлена в більш...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Із капусти, селери та арахісу створили фарш для начос з терміном придатності до року

Фарш виготовляють із помідорів, моркви, цвітної капусти, селери, цибулі,...

Створили жуйки для покращення роботи мозку. Вони м’які та желеподібні

Виробникк харчових добавок Vitux спільно з корпорацією Amway розробили...

Гігант ринку швидкого харчування Burger King замінить половину м’яса на веганське

У компанії кажуть, що заміна половини м’яса веганською альтернативою...

Інноваційна упаковка сигналізує, чи є в їжі всередині інфекція

Нова технологія дозволить виробникам, роздрібним торговцям і споживачам у...

Nestlé за допомогою мікробів створила продукт для нарощування м’язів

Це – сироватковий білок Orgain Better Whey, без лактози...

Вибір редактора
В продовження теми