NASA даст $1 млн тому, хто розробить меню для астронавтів у міжпланетних перельотах

NASA пропонує $1 млн на створення харчової системи в умовах глибокого космосу.

Це – загальний призовий фонд ІІ етапу конкурсу, де шукають новаторів екологічних форм виробництва продуктів харчування з мінімальною затратою ресурсів.

Міжнародну програму Deep Space Food Challenge запустили у 2021 році та у жовтні того ж року назвали переможців першого етапу.

Мета змагання — розробити харчові системи, які можуть прогодувати команду з чотирьох астронавтів у космічній місії тривалістю до трьох років.

На І етапі було обрано 28 переможців, котрі запропонували найбільш інноваційні системи.

Один з переможців — Space Cow — розробив концепцію системи, яка перетворює CO2 та потоки відходів прямо в їжу за допомогою харчових мікроорганізмів та 3D-друку.

Окрім переможців І етапу у ІІ фазі зможуть прийняти участь всі бажаючі, які зареєструються до 28 лютого.

ІІ етап передбачає створення та демонстрацію робочих прототипів технологій виробництва продуктів харчування.

10-ка кращих отримають по $20 тис., з них 5 команд, які наберуть найбільше балів, будуть запрошені до участі у ІІІ етапі та отримають по $150 тис.

Деталі наступного етапу NASA поки не розголошують.

Варто зазначити, що космічні агентства паралельно проводять окремий конкурс з власними призовими фондами.

Канадці описали власний ІІІ етап, як «демонстрацію повної системи протягом 12-18 місяців, починаючи з осені 2022 року».

Імовірно, остання фаза програми NASA буде також зосереджена на масштабуванні прототипу харчової системи.

Нагадаємо, Heinz виготовив справжній космічний кетчуп з марсіанських помідорів.

Джерело: The Spoon

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Японці випустили чай та каву, що борються з вісцеральним жиром

Функціональні оздоровчі напої Healthya представлені готовим до вживання чаєм та порошкоподібними чаєм зі смаком чорних соєвих бобів та кавою.Ці...

Підзарядись: Tesla готується до відкриття власних ретро-ресторанів

Наразі заявка очікує на розгляд.Сама ідея не є новою. Ще в 2018 році Ілон Маск заявив, що хоче відкрити...

Перша інновація за 75 років кришка для банок, яка відкривається одним пальцем

Незначним натисканням кнопки в центрі кришки з контейнера вивільняється вакуум, що дозволяє легко відкривати банку Цей механізм робить рішення особливо...

Технологи та хокеїсти випустили першу рослинну індичку та фрикадельки з помідорів для веганів

Нове розширення асортименту компанії Planterra Foods спрямоване задовольнити зростаючий попит на страви, які можна швидко приготувати.Згідно нещодавніх підрахунків аналітиків...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Сири від “морозостійких корів” можуть представити Україну на World Cheese Awards

Така система утримання широко застосовується в американському штаті Айдахо,...

Укрзалізниця запускає продаж обідів у поїздах

З цього тижня Укрзалізниця в тестовому режимі запускає...

Вирощений у лабораторії блакитний тунець потрапить в тисячі ресторанів Японії, Кореї та Гонконгу

Стартап займається вирощуванням клітинних морепродуктів для суші – блакитного...

Вчені створили костюм, у якому власник вирощує собі обід теплом свого тіла

Костюм виготовлений із пластику з низьким вмістом вуглецю та...

Стартап розробив «смак» курки, що знижує вміст солі в супах та маринадах

Багатовидову лінію харчових добавок ProFlavor доповнила нова розробка пікантного...

Вибір редактора
В продовження теми