Для створення нової лінійки, «інженери щоколаду» визначили основні «енергетичні» інгредієнти, які «забезпечать особливий смак і текстуру». Ними стали порошок ядра соняшнику та органічний рисовий сироп.
Порошок ядра соняшнику забезпечує кремову, гладку текстуру із збалансованим смаковим профілем зернових і горіхових ноток.
Рисовий сироп надає виробу приємної солодкості з нотками меду та какао, доповнюючи кінцеву текстуру шоколаду.
«Ми є першим великим постачальником, який включив порошок ядра соняшнику у веганський шоколад», — заявила Ванесса Барі, менеджер з розробки шоколадних продуктів Cargill.
«Це є запатентована інновація», — додала вона
Chocolate ExtraVeganZa пройшов тестування на споживчих та інтелектуальних сенсорних панелях.
Екстра-веганський шоколад не містить горіхів та глютену і його можна використовувати у широкому спектрі харчової промисловості, включаючи хлібобулочні, кондитерські та молочні вироби як заміну звичайному шоколаду.
Щоб забезпечити відповідність визначення веганським стандартам, компанія запровадила новий контроль до вибору інгредієнтів і процесів виробництва шоколаду.
Так, на виробничих потужностях у Бельгії та Німеччини виділили окремі лінії для виготовлення Chocolate ExtraVeganZa та чорного шоколаду.
А тим часом компанія Voyage Foods створила веганську плитку шоколаду з виноградних кісточок та соняшникового шроту. У продаж такий шоколад надійде в середині 2022 року.
Джерело: Confectionery News