Сироватку від йогурту перетворили в ігристий тонік з пробіотиками та кальцієм

Компанія з Нью-Йорку Spare Food, що перетворює невикористані інгредієнти в смачну їжу, знайшла застосування сироватці, яка лишається від виробництва йогурту.

Ще з 17-го століття сироватку вважали модним імуностимулюючим напоєм та подавали в сироваткових барах і курортах по всій Європі.

На сьогодні існує дуже мало продуктів, які використовують цей інгредієнт у напоях, пояснюють виробники.

Близько 70% грецького йогурту, що споживається в США, виготовляється в штаті Нью-Йорк, а цей процес утворює близько 455 тис. тон сироватки на рік, що викидається і є токсичною, якщо її не нейтразізувати.

Spare Food знайшли рішення та перетворили відходи в ігристий напій, багатий пробіотиками, білком, калієм, магнієм, кальцієм та вітамінами В-12 і В-6.

Побічний продукт отримують від виробника грецьких йогуртів The White Moustache.

Далі у північній частині штату в River Outpost Brewing Co. В Пікскіллі до сироватки додають фрукти, спеції, мед та насичують газом.

Готовий тонік розливають у банки об’ємом 355 мл. Кожна містить 85-90% сироватки.

Напій представлений чотирма смаками: лимон та імбир, огірок з лаймом, чорниця з імбирем та персик з куркумою.

Вперше Spare Tonics з’явився у місцевих спеціалізованих магазинах у квітні минулого року, а наразі продажі напою зросли на 450%, кажуть виробники.

А тим часом Nouri створили напій, який відновлює пошкоджений кишківник та бореться з інфекціями верхніх дихальних шляхів.

Джерело: Beverage Daily

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ветерани отримають відшкодування на власну справу. Профінансовано 160 заявок

Подавати заявки можуть ветерани, ветеранки, дружина, чоловік, батько, матір, дитина (у тому числі усиновлена) учасника чи учасниці бойових дій,...

Ринок бульбашкового чаю сягне $4 млрд. Гіганти готуються до буму

Якщо зараз цей сегмент оцінюється в $2,46 млрд (станом на 2023 р.), то до 2030-го він сягне $4,08 млрд. Середньорічні...

На Закарпатті варять сири та загортають у кропиву – як у давні часи

Засновниця сироварні Наталія Ковач свій перший сир – камамбер – зварила у звичайній каструлі. Але розуміла, що для цього...

Без звуків «Му»: молочний сир без корів з’явиться на ринку через два роки

Замість корів Formo використовує мікроорганізми, кодовані послідовностями ДНК молочного білка. Ці клітини вирощують у ферментері, поки не буде отримано...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

Щоденне вживання квасолі знижує вагу та поліпшує імунітет: дослідження

Дорослі, що постійно споживають ці бобові, мають меншу необхідність...

Італієць та українка роблять їстівні троянди із середньовічного продукту

У 100 грамів троянд стільки ж вітамінів та мікроелементів,...

Вибір редактора
В продовження теми