Ще з 17-го століття сироватку вважали модним імуностимулюючим напоєм та подавали в сироваткових барах і курортах по всій Європі.
На сьогодні існує дуже мало продуктів, які використовують цей інгредієнт у напоях, пояснюють виробники.
Близько 70% грецького йогурту, що споживається в США, виготовляється в штаті Нью-Йорк, а цей процес утворює близько 455 тис. тон сироватки на рік, що викидається і є токсичною, якщо її не нейтразізувати.
Spare Food знайшли рішення та перетворили відходи в ігристий напій, багатий пробіотиками, білком, калієм, магнієм, кальцієм та вітамінами В-12 і В-6.
Побічний продукт отримують від виробника грецьких йогуртів The White Moustache.
Далі у північній частині штату в River Outpost Brewing Co. В Пікскіллі до сироватки додають фрукти, спеції, мед та насичують газом.
Готовий тонік розливають у банки об’ємом 355 мл. Кожна містить 85-90% сироватки.
Напій представлений чотирма смаками: лимон та імбир, огірок з лаймом, чорниця з імбирем та персик з куркумою.
Вперше Spare Tonics з’явився у місцевих спеціалізованих магазинах у квітні минулого року, а наразі продажі напою зросли на 450%, кажуть виробники.
А тим часом Nouri створили напій, який відновлює пошкоджений кишківник та бореться з інфекціями верхніх дихальних шляхів.
Джерело: Beverage Daily