Сироватку від йогурту перетворили в ігристий тонік з пробіотиками та кальцієм

Компанія з Нью-Йорку Spare Food, що перетворює невикористані інгредієнти в смачну їжу, знайшла застосування сироватці, яка лишається від виробництва йогурту.

Ще з 17-го століття сироватку вважали модним імуностимулюючим напоєм та подавали в сироваткових барах і курортах по всій Європі.

На сьогодні існує дуже мало продуктів, які використовують цей інгредієнт у напоях, пояснюють виробники.

Близько 70% грецького йогурту, що споживається в США, виготовляється в штаті Нью-Йорк, а цей процес утворює близько 455 тис. тон сироватки на рік, що викидається і є токсичною, якщо її не нейтразізувати.

Spare Food знайшли рішення та перетворили відходи в ігристий напій, багатий пробіотиками, білком, калієм, магнієм, кальцієм та вітамінами В-12 і В-6.

Побічний продукт отримують від виробника грецьких йогуртів The White Moustache.

Далі у північній частині штату в River Outpost Brewing Co. В Пікскіллі до сироватки додають фрукти, спеції, мед та насичують газом.

Готовий тонік розливають у банки об’ємом 355 мл. Кожна містить 85-90% сироватки.

Напій представлений чотирма смаками: лимон та імбир, огірок з лаймом, чорниця з імбирем та персик з куркумою.

Вперше Spare Tonics з’явився у місцевих спеціалізованих магазинах у квітні минулого року, а наразі продажі напою зросли на 450%, кажуть виробники.

А тим часом Nouri створили напій, який відновлює пошкоджений кишківник та бореться з інфекціями верхніх дихальних шляхів.

Джерело: Beverage Daily

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вісім кавових гігантів збільшили закупівлі екологічної кави на 55%

В переліку тих, хто шукає альтернативу – JDE Peet’s, Melitta Group, Keurig Dr. Pepper, Nestlé, Strauss Coffee, SUPRACAFÉ, Tesco...

Виробник вівсяного молока, в якого вклалися Опра Уїнфрі і Джей Зі, програв суд за бренд

Oatly звернулася до суду з вимогою заборонити Glebe Farm використовувати свою торгову марку, адже та надто схожа на його...

Діабет змусив винахідника придумати новий вид морозива — без цукру, тваринних та рослинних жирів

У 2014 році Никласу Лутману, у співзасновника шведської компанії LUB Foods, діагностували діабет. «Ок», — подумав Лутман і закрився...

Олена Вовк, співвласниця Enzym Group, про інновації на ринку їжі: тренди, суперфуди та інвестиції

У 2023 році, в умовах повномасштабного вторгнення, Enzym Group запустила в Україні нове біотехнологічне виробництво LinkCell, де виготовляє функціональні...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Тунець, який ніколи не плавав. Американці скоро спробують рибу з пробірки

Компанія BlueNalu Inc. зібрала $60 млн для запуску стартапу...

13 українських сирів отримали бронзу, срібло та золото на найбільшому конкурсі у світі

Оксана Чернова, засновниця ProCheese Academy, говорить, що завдяки міжнародній...

Марсіанське меню. Українська компанія «варить» космічний борщ та сублімує йогурти

Космічні банани, космічний борщ та навіть омлет. І космос...

Вибір редактора
В продовження теми