Сироватку від йогурту перетворили в ігристий тонік з пробіотиками та кальцієм

Компанія з Нью-Йорку Spare Food, що перетворює невикористані інгредієнти в смачну їжу, знайшла застосування сироватці, яка лишається від виробництва йогурту.

Ще з 17-го століття сироватку вважали модним імуностимулюючим напоєм та подавали в сироваткових барах і курортах по всій Європі.

На сьогодні існує дуже мало продуктів, які використовують цей інгредієнт у напоях, пояснюють виробники.

Близько 70% грецького йогурту, що споживається в США, виготовляється в штаті Нью-Йорк, а цей процес утворює близько 455 тис. тон сироватки на рік, що викидається і є токсичною, якщо її не нейтразізувати.

Spare Food знайшли рішення та перетворили відходи в ігристий напій, багатий пробіотиками, білком, калієм, магнієм, кальцієм та вітамінами В-12 і В-6.

Побічний продукт отримують від виробника грецьких йогуртів The White Moustache.

Далі у північній частині штату в River Outpost Brewing Co. В Пікскіллі до сироватки додають фрукти, спеції, мед та насичують газом.

Готовий тонік розливають у банки об’ємом 355 мл. Кожна містить 85-90% сироватки.

Напій представлений чотирма смаками: лимон та імбир, огірок з лаймом, чорниця з імбирем та персик з куркумою.

Вперше Spare Tonics з’явився у місцевих спеціалізованих магазинах у квітні минулого року, а наразі продажі напою зросли на 450%, кажуть виробники.

А тим часом Nouri створили напій, який відновлює пошкоджений кишківник та бореться з інфекціями верхніх дихальних шляхів.

Джерело: Beverage Daily

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Відомий навігатор Waze маркуватиме на картах, де купити залишки ресторанної їжі

Too Good To Go — це програма, що з'єднує користувачів із магазинами та ресторанами, які мають непродані надлишки їжі,...

Нові хіти в ресторанах — чорна ікра з морських водоростей та рослинна фуагра

Для початку токійська компанія виготовить близько 160 000 порцій веганської фуа-гри та ікри для 28 весільних залів і елітних...

Білком для астронавтів стануть тютюнові шкідники

«Є багато цікавих джерел клітин для вирощування їжі, які, по суті, недостатньо використовуються, недостатньо вивчені та з великим потенціалом,...

Мікрозелень популярного овоча сприяє зниженню ваги. Дослідження

Перед тим, як прийти до такого висновку, вчені проводили численні експерименти, вивчаючи вплив капусти на обмеження набору ваги у...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Може вас зацікавити

Hyperloop для бургерів: У майбутньому їжу доставлятимуть по підземним трубам

Реалізувати цю ідею взявся американський стартап Pipedream Labs. Інноватор на...

Виробники їжі загортатимуть продукти в упаковку з міцелію та конопель

Запатентований компанією відновлюваний матеріал під назвою MycoComposite виготовляється з...

Ізраїльська інновація знизить вартість лабораторного м’яса в рази — до $13 за кіло.

Ця технологія стала значним проривом на тлі занепокоєнь щодо...

Тисячолітню воду з діючого вулкана випускатимуть у бутильованому форматі

Південноамериканський виробник напоїв Splendor випустить новий бренд мінеральної бутильованої...

Вибір редактора
В продовження теми