Грандіозний рік для рослинної риби та стейків: що інноваційного їстимуть споживачі у 2022 році

На ринку рослинного м’яса стає більше цільної нарізки, активно розвивається виробництво м'яса із грибів. А замість гамбургерів на основі рослин на перший план почала виходити риба і морепродукти.

набагато більше аналогів цільно нарізаного м’яса вийде на ринок уже в 2022 році

Натяк на це з’явився ще на галузевій виставці CES 2019. Уже тоді про це говорила Impossible Food: компанія поділилася, що працює над стейком. 

З того часу до подібних розробок приєдналося чимало стартапів. Приміром, Juicy Marbles, Novameat і Redefine Mean також працюють над аналогами стейків. Atlast пропонує цільно нарізаний бекон на основі міцелію. Plantish створила цільні шматки морепродуктів.

Багато з цих компаній прагнуть вийти в продажі зі своєю продукцією в 2022 році.

Іншою ключовою тенденцією стає м’ясо на основі грибів. There’s Meati розробила прототипи стейків і курки з використанням міцелію, вирощеного за допомогою техніки зануреного бродіння. Nature’s Fynd минулої осені представила котлети для сніданку, в яких використовується новий вид міцелію. А на початку січня MycoTechnologies показала на виставці CES безм’ясний фарш Goodside Foods.

Зростання сегменту м’ясних продуктів на основі мікозасобів не є дивним, оскільки гриби, зрештою, за своїм молекулярним складом набагато ближчі до ссавців, ніж до рослин. 

З цієї та інших причин м’ясні продукти на основі грибів не потребують настільки високотехнологічних хитрощів і обробки, щоб створити реалістичний шматок м’яса. 

Не відстає і створення альтернативного білку за допомогою ферментування. Минулого місяця компанія Ginkgo Bioworks оголосила про комерційний запуск дріжджового гемового протеїну HEMAMI (зі смаком і текстурою умамі) для виробників альтернативного м’яса, які намагаються створити реалістичну альтернативу. 

Це хороша новина для виробників альт-продуктів, які хочуть відтворити запатентований рослинний гем Impossible. Тепер замість того, щоб витрачати десятки мільйонів доларів на спроби створити його самостійно, можна придбати щось подібне у Motif.

І, нарешті, риба та морепродукти. Щонайменше, це дасть змогу забути про бургери, які тривалий час були основною альтернативу на нем’ясному ринку.

Такі компанії, як Good Catch і Ocean Hugger вже деякий час займаються морепродуктами на рослинній основі, інші виходять з новими пропозиціями: азіатський рослинний гігант Omnifood випустив свою лінійку морепродуктів на рослинній основі минулого літа, Plantish вийшов з минулого тижня зі своїм цілим порізаним лососем, а мадридська компанія Mimic нещодавно випустила альт-тунця на основі томатів

Тож якщо 2021 був великим роком для альтернативної риби, можна очікувати, що 2022 буде ще грандіознішим.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Преміум-бренд створив активовану воду, що посилює смак їжі у 10 разів

Вода, що проходить через швейцарську запатентовану технологію фільтрації, отримує додаткову "активацію" завдяки використанню технології електромагнітного резонансу, яка надає їй...

Hyperloop для бургерів: У майбутньому їжу доставлятимуть по підземним трубам

Реалізувати цю ідею взявся американський стартап Pipedream Labs. Інноватор на ринку доставки планує створити підземну мережу трубопроводів для майже миттєвої...

Бренд холодного чаю створив розслабляючий напій з канабісом

Лінійка чаїв з канабісом дебютувала у Канаді наприкінці 2022 року. Перший продукт – чорний чай з лимоном та канабісом...

Здорова їжа має межу витрат, а закуски стають повсякденними. ТОП-6 трендів в області харчування

Такі висновки зробили аналітики Pollock Communications та Today's Dietitian за результатами опитування 1165 дієтологів. Харчування споживачів дуже змінилися через COVID-19....

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Швейцарці розробили технологію, що імітує мармуровість у рослинному м’ясі

Нова запатентована технологія PrimeLock+ імітує клітини тваринного жиру таким...

Білком для астронавтів стануть тютюнові шкідники

«Є багато цікавих джерел клітин для вирощування їжі, які,...

Сироватку від йогурту перетворили в ігристий тонік з пробіотиками та кальцієм

Ще з 17-го століття сироватку вважали модним імуностимулюючим напоєм...

Лише два виробники рослинних бургерів за рік врятували мільйон тварин

Некомерційна організація World Animal Protection (WAP) зібрала дані та...

Італієць та українка роблять їстівні троянди із середньовічного продукту

У 100 грамів троянд стільки ж вітамінів та мікроелементів,...

Вибір редактора
В продовження теми