Морський біолог розробив спосіб вирощення устриць із клітин

Стартап із Північної Кароліни Pearlita Foods сподівається створити першу в світі лінію устриць, вирощених на основі клітин.

Компанія, яка отримала початкове фінансування від Big Idea Ventures і Sustainable Food Ventures, запустилася цього місяця. 

Її два співзасновники, Нікіта Міхельсен (генеральний директор) і морський біолог Джоуі Пітерс, відкрилися у «дослідницькому трикутнику» Північної Кароліни, зручному для стартапів та поруч із узбережжям.

«Північна Кароліна не тільки є другою за величиною гирловою системою в країні, це також найбільш швидкозростаючий біотехнологічний і майбутній продовольчий центр, – сказав Міхельсен. – Ми будемо близькі до екосистем, де процвітають Oysters та інші підприємці, що прискорить наше зростання».

Протягом останнього року відразу кілька стартапів взяли за мету створити нові та більш стійкі варіанти морепродуктів, – рослинні, клітинні або шляхом ферментації

Однією з категорій, за яку ще ніхто не взявся, є молюски, вирощені клітинним способом.

Враховуючи розмір устричної промисловості, створення стартапу з вирощування клітинних молюсків дійсно має сенс.

Ще одна причина звернути увагу на ідею вирощування клітинних устриць полягає в тому, що вони не міститимуть всіх забруднювачів і бактерій, які завдають шкоди устрицям, зібраним у природних умовах. 

Устриці, народжені в дикій природі, часто забруднені такими металами як свинець, ртуть і цинк, а також можуть бути осередком бактерій. Устриці, отримані на основі клітин, не будуть містити забруднювачів.

Хоча на даний момент Pearlita не дає жодних вказівок щодо термінів розробки продукту, експерти припускають, що пройде рік чи два, перш ніж ми побачимо прототипи. 

Джерела: Рearlitafoods, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Невидиме випромінювання та гриби: вчені створили вітаміни для веганів

Згідно угоди, зусилля Scelta Inside будуть спрямовані на використання власної глобальної клієнтської бази для маркетингу, розповсюдження та продажів, а...

В Європі створять велику мережу комашиних ферм на штучному інтелекті

Завдяки фінансуванню компанія створить велику міжнародну мережу комахоферм.Заснована у 2017 році, Nasekomo є біотехнологічною компанією, яка займається розведенням комах....

У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в мережі Coop та в Німеччині в REWE. Ферментований стейк має неповторний...

Борис Шестопалов, акціонер HD Group та GFS, про національний акселератор, який зробить Україну провідним гравцем на світовому ринку продовольства

Борис Шестопалов — євангеліст foodtech, модерних харчових технологій. Він належить до тієї генерації бізнесменів, які створюють нові смисли в...

Danone поїть українців інноваційним молоком із вівса, кукурудзи та лісових горіхів

Українські споживачі уже можуть знайти широкий асортимент напоїв і йогуртів Alpro, включно з мигдальним молоком (із додаванням цукру та...

Харків’яни смажать альтернативну каву — із жолудів

До переїзду в село у 2020 році Максим встановлював у Харкові маркізи та тенти, а Ольга працювала шеф-кухаркою у...

Може вас зацікавити

«Ідеальне м’ясо» з солодкого люпину. Його можна додати в суп або пельмені

Співзасновниця фірми Джен Дрю зазначила, що універсальність Luprene підтверджує те,...

McDonald’s починає розливати каву у багаторазові чашки. Вони проходитимуть три стадії очистки

Ініціатива гіганта фаст-фуду стартує з Англії. У шести філіях...

Вибір редактора
В продовження теми