Морський біолог розробив спосіб вирощення устриць із клітин

Стартап із Північної Кароліни Pearlita Foods сподівається створити першу в світі лінію устриць, вирощених на основі клітин.

Компанія, яка отримала початкове фінансування від Big Idea Ventures і Sustainable Food Ventures, запустилася цього місяця. 

Її два співзасновники, Нікіта Міхельсен (генеральний директор) і морський біолог Джоуі Пітерс, відкрилися у «дослідницькому трикутнику» Північної Кароліни, зручному для стартапів та поруч із узбережжям.

«Північна Кароліна не тільки є другою за величиною гирловою системою в країні, це також найбільш швидкозростаючий біотехнологічний і майбутній продовольчий центр, – сказав Міхельсен. – Ми будемо близькі до екосистем, де процвітають Oysters та інші підприємці, що прискорить наше зростання».

Протягом останнього року відразу кілька стартапів взяли за мету створити нові та більш стійкі варіанти морепродуктів, – рослинні, клітинні або шляхом ферментації

Однією з категорій, за яку ще ніхто не взявся, є молюски, вирощені клітинним способом.

Враховуючи розмір устричної промисловості, створення стартапу з вирощування клітинних молюсків дійсно має сенс.

Ще одна причина звернути увагу на ідею вирощування клітинних устриць полягає в тому, що вони не міститимуть всіх забруднювачів і бактерій, які завдають шкоди устрицям, зібраним у природних умовах. 

Устриці, народжені в дикій природі, часто забруднені такими металами як свинець, ртуть і цинк, а також можуть бути осередком бактерій. Устриці, отримані на основі клітин, не будуть містити забруднювачів.

Хоча на даний момент Pearlita не дає жодних вказівок щодо термінів розробки продукту, експерти припускають, що пройде рік чи два, перш ніж ми побачимо прототипи. 

Джерела: Рearlitafoods, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Що таке індустріальний парк? Навіщо вони потрібні?

Індустріальний/промисловий парк – це територія для промислового розвитку в 15 га та більше, виділена при плануванні міста, яка надається...

В Ізраїлі представили перший в світі стейк рибай на основі клітин, надрукований на 3D принтері

Технологія 3D-біодруку Aleph Farms поєднує в собі культивування клітин і 3D-друк. Як зазначають в компанії, живим клітинам коров'ячої тканини...

Медійний гігант відкриє «космічний» ресторан на висоті 220 миль над землею

Ресторан буде розташований у тематичному парку Epcot у «країні» World Discovery, присвяченій науці та галактиці.Space 220 подаватиме меню, що...

У супермаркетах з’являться рослинні стегенця зі шкірою з морських водоростей

Гіперреалістичні рослинні стегенця поєднують три запатентовані технології, які дозволяють відтворити складну тривимірну структуру м’яса. У їх складі – соєвий протеїн...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

Німці розробляють технології виробництва котлет, тофу та макаронів із коноплі

Коноплі мають не лише величезний лікувальний потенціал, але й...

Ізраїльський стартап створив цукрозамінник, який бореться з раком

Для демонстрації солодкості CarobWay створив із альтернативного цукру прототипи...

Вибір редактора
В продовження теми