Попередні одержувачі подібних фінансових асигнувань у Китаї включали розробників сонячних панелей та виробників електромобілів, і згодом стали світовими лідерами у своїй сфері.
Державне фінансування демонструє зростання інтересу до сектору
Надавши вітчизняним компаніям доступ до інвестицій, Китай міг би вигідно себе позиціонувати, говорять аналітики.
«Немає шляху для досягнення кліматичних цілей, викладених у Паризькій угоді, без зміни способу виробництва білка. Нові дані свідчать про те, що китайські лідери розуміють величезні переваги виробництва м’яса з рослин і вирощування його безпосередньо з клітин», – повідомляє GFI.
Одна лише програма Green Biological Manufacturing інвестувала близько $93 млн в технології, орієнтовані на майбутнє. Ці кошти отримали понад 20 проектів. У тому числі, $3,1 млн пішло на альтернативний протеїн.
Цікавість китайських споживачів до альтернативного білка теж зростає.
70% населення Китаю готові спробувати культивоване м’ясо
Споживачі відчувають себе прямими учасниками інноваційного процесу.
Жодної інформації щодо офіційної мотивації китайського уряду фінансувати розробку альтернативного білка не було. Аналітики припускають, що тут зіграли свою роль непереборні збої в ланцюгах поставок у 2020 році.
Маючи справу з масштабним спалахом африканської чуми свиней, ймовірно, китайський уряд став більш відкритим і сприйнятливим до рослинних і культивованих альтернатив.
Нагадаємо, минулого року шанхайська компанія CellX представила першу розробку культивованої свинини. Це відбулося після закриття раунду фінансування в розмірі $4,3 млн.