Ізраїльтяни створили жуйки з інгредієнтом із Аюрведи — знижує потяг до солодкого

Ізраїльський стартап Sweet Victory розробив жувальну гумку на рослинній основі, призначену для зменшення тяги до солодкого, завдяки блокуванню рецепторів цукру на язиці.

Співзасновниці стартапу Гітіт Лахав і Шімріт Лев використали екстракт гімнеми (Gymnema sylvestre), відомий в аюверді за позитивний вплив на метаболізм глюкози.

«Атомне розташування біологічно активних молекул гімнемічної кислоти подібне до молекул глюкози. Ці молекули заповнюють місця на відповідних смакових рецепторах і перешкоджають активації молекулами цукру, що містяться в їжі», — пояснила Шріміт Лев.

Блокування цукрових рецепторів на язиці триває близько двох годин

Протягом цього часу, куштуючи цукровмісні продукти, споживач відчуватиме «м’який або навіть кислий смак і потяг до солодощів може вщухнути, або триватиме навіть довше, ніж фізичний ефект», — кажуть у Sweet Victory.

Щоб замаскувати природній гіркий смак рослинного екстракту, виробники експериментували, використовуючи домашні набори для приготування гумки.

«Ідеальної формули» досягли завдяки кільком натуральним підсолоджувачам.

Гумка доступна у двох варіантах: зі смаком м’яти перцевої та лимона з імбирем.

Розробка пройшла пілотне дослідження в Медичному центрі Шиба в Ізраїлі.

Учасники експерименту відмітили, що використовуючи жуйку двічі на день, солодкі ласощі стають несмачними.

Наразі плануються подальші клінічні випробування для визначення впливу на рівень цукру в крові.

Нагадаємо, раніше Кенійці створили жувальну гумку з активованим вугіллям, над якою працювали два роки.

Джерело: Nutrition Insight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Nestlé починає продажі в Україні продуктів з рослинного м’яса

Лінійка продуктів Garden Gourmet представлена ​​в Україні рослинними котлетами для бургера Sensational Burger, рослинними сосисками Sensational Sausage, рослинними фрикадельками...

Користь та шкода ферментованих продуктів: пробіотики, домашня ферментація та їх вплив на здоров’я

Ферментовані продукти завжди були важливою частиною харчування різних культур. Вони не лише збагачують смак страв, але й мають значний...

Безпечний і якісний стритфуд в Україні: тренди і поради від експертів ринку 

Як розвивається український стритфуд? Які у нього перспективи? На що звернути увагу тих, хто працює у цій сфері й...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Глобальне меню: ТОП-10 трендів, що драйвитимуть ринок їжі у 2021 році

Особливу ставку на інновації робили хіба що ресторани, які...

$1,1 млрд за мівіну: локшина швидкого харчування породить нового мільярдера

У разі успіху це стане найбільшим IPO в історії...

В Ізраїлі створили курячий шніцель із водоростей

Версія панірованої курки на рослинній основі не тільки набуває...

Кава проти ковіду: тепер її можна зварити прямо зі смартфону

Компанія Keurig Commercial придумала, як безпечно готувати каву для...

Mitsubishi вклала мільйони у японські «диво-чіпси» з пророщеної сої

Інвестиційний раунд очолили Mitsubishi UFJ Capital, Roquette, Miyoshi Oil...

Вибір редактора
В продовження теми