Ізраїльтяни створили жуйки з інгредієнтом із Аюрведи — знижує потяг до солодкого

Ізраїльський стартап Sweet Victory розробив жувальну гумку на рослинній основі, призначену для зменшення тяги до солодкого, завдяки блокуванню рецепторів цукру на язиці.

Співзасновниці стартапу Гітіт Лахав і Шімріт Лев використали екстракт гімнеми (Gymnema sylvestre), відомий в аюверді за позитивний вплив на метаболізм глюкози.

«Атомне розташування біологічно активних молекул гімнемічної кислоти подібне до молекул глюкози. Ці молекули заповнюють місця на відповідних смакових рецепторах і перешкоджають активації молекулами цукру, що містяться в їжі», — пояснила Шріміт Лев.

Блокування цукрових рецепторів на язиці триває близько двох годин

Протягом цього часу, куштуючи цукровмісні продукти, споживач відчуватиме «м’який або навіть кислий смак і потяг до солодощів може вщухнути, або триватиме навіть довше, ніж фізичний ефект», — кажуть у Sweet Victory.

Щоб замаскувати природній гіркий смак рослинного екстракту, виробники експериментували, використовуючи домашні набори для приготування гумки.

«Ідеальної формули» досягли завдяки кільком натуральним підсолоджувачам.

Гумка доступна у двох варіантах: зі смаком м’яти перцевої та лимона з імбирем.

Розробка пройшла пілотне дослідження в Медичному центрі Шиба в Ізраїлі.

Учасники експерименту відмітили, що використовуючи жуйку двічі на день, солодкі ласощі стають несмачними.

Наразі плануються подальші клінічні випробування для визначення впливу на рівень цукру в крові.

Нагадаємо, раніше Кенійці створили жувальну гумку з активованим вугіллям, над якою працювали два роки.

Джерело: Nutrition Insight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльська інновація знизить вартість лабораторного м’яса в рази — до $13 за кіло.

Ця технологія стала значним проривом на тлі занепокоєнь щодо низької ефективності наявних методів виробництва, які стримують масштабування альтернативного м’яса.Зокрема,...

«Музей Їжі»: у Києві провели масштабну подію про історію та культуру їжі

«Музей Їжі» від родини брендів МХП – це захід у попап форматі, покликаний більше розповісти українцям про культуру та...

Британські дизайнери виготовили перший у світі предмет меблів з кави

Для розробки журнального столика засновник і креативний директор Joy Resolve Джошуа Ренуф співпрацював з компанією з утилізації відходів Smile...

Китайці створили 3D-м’ясо за допомогою какао, грибів та злаків

Сонгбай Лю і Шаньшань Ван, дослідники з Університету Чжецзян в Китаї, розробили рецептуру альтернативного м’яса із «тіста», яке включає...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Ізраїльська компанія розробила капсульну їжу із «потворних» овочів

Така їжа візуально вражає. Це зроблено для того, аби...

Підсадили на голки: Nemi робить закуски із кактусів та амаранту

Засновниця компанії Регіна Трілло переїхала з Мексики до США...

Перший в Африці стартап з культивування мяса нарощує масштаби

Перша в Африці компанія, що займається вирощуванням м’яса на...

Інноваційний шоколад для веганів містить горіхи замість масла, цикорій та дуже багато фруктів

Зі слів виробника, «все потрібно було переробити до дрібниць»,...

Вибір редактора
В продовження теми