Ізраїльтяни створили жуйки з інгредієнтом із Аюрведи — знижує потяг до солодкого

Ізраїльський стартап Sweet Victory розробив жувальну гумку на рослинній основі, призначену для зменшення тяги до солодкого, завдяки блокуванню рецепторів цукру на язиці.

Співзасновниці стартапу Гітіт Лахав і Шімріт Лев використали екстракт гімнеми (Gymnema sylvestre), відомий в аюверді за позитивний вплив на метаболізм глюкози.

«Атомне розташування біологічно активних молекул гімнемічної кислоти подібне до молекул глюкози. Ці молекули заповнюють місця на відповідних смакових рецепторах і перешкоджають активації молекулами цукру, що містяться в їжі», — пояснила Шріміт Лев.

Блокування цукрових рецепторів на язиці триває близько двох годин

Протягом цього часу, куштуючи цукровмісні продукти, споживач відчуватиме «м’який або навіть кислий смак і потяг до солодощів може вщухнути, або триватиме навіть довше, ніж фізичний ефект», — кажуть у Sweet Victory.

Щоб замаскувати природній гіркий смак рослинного екстракту, виробники експериментували, використовуючи домашні набори для приготування гумки.

«Ідеальної формули» досягли завдяки кільком натуральним підсолоджувачам.

Гумка доступна у двох варіантах: зі смаком м’яти перцевої та лимона з імбирем.

Розробка пройшла пілотне дослідження в Медичному центрі Шиба в Ізраїлі.

Учасники експерименту відмітили, що використовуючи жуйку двічі на день, солодкі ласощі стають несмачними.

Наразі плануються подальші клінічні випробування для визначення впливу на рівень цукру в крові.

Нагадаємо, раніше Кенійці створили жувальну гумку з активованим вугіллям, над якою працювали два роки.

Джерело: Nutrition Insight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Китайський гігант першим розлив молоко та йогурти в упаковку з переробленої смоли

Молочний гігант Mengniu, що виготовляє йогурти та кисломолочні продукти розпочав співпрацю з фірмою Dow, котра займається дослідженням матеріалів для...

Безос і Гейтс інвестували мільйони в стартап, який за допомогою вулканічного мікроба виробляє м`ясо

Альтернативні молочні та м’ясні продукти з’являться на полицях уже в цьому році.Поки що Nature's Fynd будує фабрику площею 35...

Херсонський маслозавод випустив «середземноморську бринзу», що містить більше кальцію

Фетакса належить до розсільних сирів, має м’яку кремову консистенцію На смак він нагадує популярний крем-сир «Філадельфія», але вирізняється щільнішою текстурою,...

Burger King поклала у сендвічі рослинні котлети від гіганта веганського ринку

Цей крок відбувся після нещодавнього запуску двох додаткових пунктів меню Impossible Burger: Impossible King і Southwest Bacon Impossible Whopper.Burger...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Стартап планує заробити мільярд на печиві, яке готується 25 секунд

Щоб отримати свіже печиво, заготовки необхідно помістити на короткий...

Виробник корму для тварин зібрав мільйони, щоб вирощувати м’ясо у лабораторії. Вклалися знаменитості.

У фінансуванні приймала участь група інвесторів, включаючи Марка Кубана,...

Японська фабрика випікає печиво з диких земляних ос — нагадує ізюм і горіхи

Готується незвичне печиво з традиційних для Японії інгредієнтів —...

Вибір редактора
В продовження теми