Стартап, що виробляє шкіру із грибів для модного бренду, зібрав сотні мільйонів на новий завод

Стартап MycoWorks, який виробляє веганську шкіру із грибів для ряду брендів, включаючи розкішний французький будинок моди Hermès, зібрав $125 млн інвестицій.

Фінансування піде на розширення виробництва флагманського продукту під назвою Reishi

Компанія каже, що її мета – задовольнити попит на екологічно чисті матеріали та товари. Частину коштів вони спрямують на науково-дослідні роботи й розвиток технологій.  

У MycoWorks говорять, що переповнені запитами від брендів, зацікавленими у використанні веганської шкіри.

З моменту запуску у 2013 році компанія двічі залучала крупне фінансування – $17 млн та $45 млн відповідно.

MycoWorks виробляє тканину, відмінну від пропозицій конкурентів. Стартап має власну біотехнологічну платформу, де розмножує корені грибів – міцелій. А вже його перетворює на розкішний матеріал.

«Міцелій — матеріал, який можна налаштувати, і багато інвесторів входять у цей простір, бо бачать його можливості», – поділився Метт Скаллін, генеральний директор MycoWorks.

Зараз своєю метою MycoWorks бачить масове виробництво, а фінансування є ключем до масштабування.

Частково це відбудеться завдяки новому виробничому заводу у Південній Кароліні, який, як очікується, запрацює протягом 12 місяців. 

Він буде здатним виробляти кілька мільйонів квадратних футів міцелію на рік.

Також компанія уже має завод на західному узбережжі за межами Сан-Франциско, де нещодавно виготовила 10 000 лотків продукту.

Нагадаємо, раніше шкіра з ананасів стала сировиною для Nike, H&M та Hugo Boss.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Найсолодші ягоди на полиці супермаркетів відбиратимуть портативні сканери

Як пояснила Брі Райтер Сміт, директор з дизайну систем якості компанії, для продажу в Driscoll постачають ягоди близько 1000...

Ринковий гігант знайшов «проривний» спосіб скоротити вміст цукру у їжі на 30%

Інноваційна технологія базується на процесах ферментації. Компанія називає її справжнім “проривом”. Технологія дозволила скоротити вміст цукру у солоді, молоці та...

З конопель, кешью та макадамії створили перший у світі концентрат «безмолочного молока»

Це дозволяє отримати екологічний продукт з довшим терміном зберігання та нижчими цінами за літр.Mylk Bases мають декілька смаків: мигдаль,...

За прилавок магазину з морозивом поставили ввічливих роботів-кондитерів

Технічно Brown Bana — це скоріше ко-ботична установка, оскільки шарнірні роботні руки просто пересувають чашки та морозиво в капсулах,...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Курячі нагетси обсмажують на повітрі, щоб знизити вміст жиру на 75%

Сьогодні споживачі шукають кращі варіанти комфортної їжі. Зважаючи на...

Британський уряд та ресторатори шукають веганську заміну фуа-гра. Вона буде з грибів та горіхів

Це стає особливо актуальним напередодні майбутньої заборони на делікатес,...

Вибір редактора
В продовження теми