Стартап, що виробляє шкіру із грибів для модного бренду, зібрав сотні мільйонів на новий завод

Стартап MycoWorks, який виробляє веганську шкіру із грибів для ряду брендів, включаючи розкішний французький будинок моди Hermès, зібрав $125 млн інвестицій.

Фінансування піде на розширення виробництва флагманського продукту під назвою Reishi

Компанія каже, що її мета – задовольнити попит на екологічно чисті матеріали та товари. Частину коштів вони спрямують на науково-дослідні роботи й розвиток технологій.  

У MycoWorks говорять, що переповнені запитами від брендів, зацікавленими у використанні веганської шкіри.

З моменту запуску у 2013 році компанія двічі залучала крупне фінансування – $17 млн та $45 млн відповідно.

MycoWorks виробляє тканину, відмінну від пропозицій конкурентів. Стартап має власну біотехнологічну платформу, де розмножує корені грибів – міцелій. А вже його перетворює на розкішний матеріал.

«Міцелій — матеріал, який можна налаштувати, і багато інвесторів входять у цей простір, бо бачать його можливості», – поділився Метт Скаллін, генеральний директор MycoWorks.

Зараз своєю метою MycoWorks бачить масове виробництво, а фінансування є ключем до масштабування.

Частково це відбудеться завдяки новому виробничому заводу у Південній Кароліні, який, як очікується, запрацює протягом 12 місяців. 

Він буде здатним виробляти кілька мільйонів квадратних футів міцелію на рік.

Також компанія уже має завод на західному узбережжі за межами Сан-Франциско, де нещодавно виготовила 10 000 лотків продукту.

Нагадаємо, раніше шкіра з ананасів стала сировиною для Nike, H&M та Hugo Boss.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Азії – гострий дефіцит яєць. Їх замінять розробки з люпину, картоплі та квасолі мунг

Проблеми поставки курячих яєць вперше почали виникати на початку 2022 року. Їх посилили спалахи пташиного грипу та поширення захворювання...

Ізраїльський стартап розробив платформу для виготовлення цільних шматків м’яса з рослин

На відміну від існуючих технік 3D та екструзії, застосовуваних альт-м’ясними компаніями для зв’язування інгредієнтів у бажані волокнисті форми, технологія...

Найбільший виробник канабісу в Ізраїлі розробив харчові добавки з коноплею та грибами. «Веселий перекус».

Спільне пілотне виробництво включатиме дослідницькі групи компаній, які разом працюватимуть над розробкою низки продуктів з використанням вітамінів, мінералів, амінокислот,...

Стартап Pairwise залучив $90 млн на створення вишень без кісточок

Інвестиційний раунд очолили Глобальний фонд харчових та сільськогосподарських технологій Pontifax та існуючий інвестор стартапу Deerfield Management Company. Також долучилася компанія...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Для українських військових створять халяльні, кошерні та веганські сухпайки

Нові сухпайки мають на меті задовольнити потреби військових, враховуючи...

Бельгійці створили «спортивне» пиво — з вітамінами та протеїном

З новим пивом компанія прагне розширити свою цільову аудиторію. До...

Магія їжі майбутнього: вперше створили смузі зі шпинату, авокадо та яєчного білку, який виробляють мікроби

Новий коктейль під назвою Pineapple Greens Protein містить біоідентичний...

Перший в Африці стартап з культивування мяса нарощує масштаби

Перша в Африці компанія, що займається вирощуванням м’яса на...

На Львівщині підприємці труть варення із троянд та акацієвого меду

Соломія Братах, яка заснувала бренд зі своїм чоловіком Ігорем...

Вибір редактора
В продовження теми