Лише два виробники рослинних бургерів за рік врятували мільйон тварин

Всього лише два гіганти з виробництва продуктів харчування рослинного походження допомогли врятувати життя щонайменше 630 000 тварин у 2021 році, і це тільки в США.

Некомерційна організація World Animal Protection (WAP) зібрала дані та наголошує, що фактична цифра, ймовірно, значно вища та наближається до одного мільйона.

Благодійна організація промоніторила мережі ресторанів, які пропонують продукти Beyond Meat або Impossible Foods, – такі як Burger King і Panda Express.

WAP проаналізувала розміри порцій кожної мережі, скільки днів на рік вони зазвичай відкриті та скільки рослинної їжі вони, ймовірно, продають.

За найменшими оцінками, в 2021 році продовольчі рослинні гіганти врятували понад 211 000 свиней, 77 000 корів і 350 000 курей.

«Наша оцінка не враховує весь ринок продуктів рослинного походження, наприклад тих, що продаються в продуктових магазинах, продукти інших брендів або виготовлені власноруч. Та навіть продукти Beyond and Impossible, що пропонуються в інших типах ресторанів, які ми обійшли своєю увагою», – уточнюють у благодійній організації.

До слова, минулого року Impossible Foods розгорнула продажі своєї продукції в 20 000 продуктових магазинів – лише в 150 місцях.

 

Крім того, аналіз WAP не включає яйця або молочні продукти.  Але дані, надані брендом продуктів рослинного походження Zero Egg, вказують на те, що ці цифри мають однаковий вплив.

Розглядаючи виключно продажі в власних ресторанах, Zero Egg виявив, що більше мільйона звичайних яєць були виключені з дієти США в 2021 році.

Нагадаємо, раніше Impossible Foods довів суму фінансування свого веганського м’ясного бренду до $2 млрд.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стрес, ціни та блекаути змінили харчові звички половини українців – опитування

Ключовими факторами, що впливають на харчову поведінку українців, стали підвищення цін на продукти, тривалий стрес та наслідки ворожих атак. Найбільше...

Хіміки винайшли каву з лушпиння соняшнику. Вона має смак і містить кофеїн

Над розробкою команда вчених та хіміків на чолі з друзями та співзасновниками Енді Клейчем і Джарретом Стопфортом працювала понад...

Kraft Heinz створила морозиво зі смаком макаронів та сиру

Обмежений тираж десерту Kraft Macaroni & Cheese містить в основі французьке морозиво Van Leeuwen, виготовлене з вершків, молока, тростинного...

Вчені надрукували із борошна найтонші спагеті у світі. Вони загоюватимуть рани.

Спосіб виготовлення рекордно тонких нановолокон дослідники з Університетського коледжу Лондона описали у дослідженні, опублікованому в Nanoscale Advances. Нановолокна — це...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Кава, авокадо, родзинки та цибуля — чому це небезпечно для тварин. Дослідження.

Згідно з дослідженням Gradus Research та Royal Canin, майже...

Із відходів виробництва оливкової олії створюють здорові снеки та напої

Перетворити відходи виробництва оливкової олії на комерційні продукти взявся...

Індійський стартап вперше в історії створив «безмолочне» вершкове масло

Веганське масло WhiteCub позбавлене будь-яких етерифікованих жирів, трансжирів або...

Українці спекли найдорожчий хліб у світі. Скуштувати можна до 5 листопада

«Це — найдорожча і найцінніша страва у світі, адже...

Вибір редактора
В продовження теми