Стартап створив шоколад та каву з виноградних кісточок, соняшнику та масла ши

Компанія Voyage Foods знайшла спосіб виготовляти каву, какао та навіть шоколад, уникаючи найбільше негативних для навколишнього середовища проблем - вирубки лісів, надмірного споживання води тощо.

Кава без кавових зерен Voyage Foods, веганська арахісова паста, плитка шоколаду без какао за смаком практично не відрізняються від оригінальних, говорять у компанії.

Веганські продукти виготовляються на основі виноградних кісточок, масла ши, соняшникового шроту, зерна та насіння.

“Якщо ви належите до мільйонів тих, хто любить вершковість і миттєво впізнаваний смак класичної арахісової пасти, але шукаєте щось більш інклюзивне, ви потрапили в потрібне місце”, — говорять у компанії.

Voyage Foods погоджується, що вже існує велика кількість високоякісних, кустарних альтернатив арахісового масла, “але вони, здається, не відповідають тому, що ми знаємо і любимо – класиці, на якій ми виросли”. 

Арахісова паста без арахісу (а отже і без алергенів) отримала найвищий бал за смаком, текстурою, продуктивністю та ціною — майже все, чого можна очікувати від спреду. 

Виробник налаштований дуже оптимістичного щодо свого продукту та очікує, що він стане новим золотим стандартом.

Першою вийде на ринок якраз саме арахісова паста Voyage Foods, вона буде доступна для споживачів уже на початку цього року. 

Шоколад з’явиться у продажі в середині 2022 року, а на каву, ймовірно, доведеться чекати до 2023 року.

Нагадаємо, раніше американці додали у шоколад адаптогенні гриби, щоб підвищити їх користь.

Джерело: Voyage Foods

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Не “Наполеон”. Штучний інтелект Google створив рецепт торта, якого ще ніколи не було

В результаті вийшов «Cakie» — гібрид торта та печива. Рецепт з’явився після того, як до компанії звернувся Mars Inc, бренд...

Грибна бастурма. Гавайський стартап в’ялить яловичину із грибів

Генеральний директор Moku Foods Метт Фельдман почав розробляти в'ялене м'ясо з грибів на своїй домашній кухні з метою створення...

«М’ясо» зі сейтану врятує від глобального потепління

Сейтан або «пшеничне м’ясо»  — це рослинний білок, який виготовляється з пшеничної клейковини Дані показують, що вуглецевий слід продукції LoveSeitan...

Шкурне питання. Компанія Holy Cow робить поживні закуски з коров’ячих шкір

Заснована в 2021 році двома друзями з дитинства компанія бере натхнення з індонезійської кухні, де шкуру з яловичини їдять...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Канадський стартап створює морепродукти із грибів енокі та кореня чистотілу

Розробка Seed to Surf базується на дослідженні вподобань споживачів....

Раби баобаба: винайшли спортивний напій з додаванням плодів африканського дерева

Британський бренд Tribal Sports Nutrition вивів на ринок новий...

Вчені відкрили нові види рослин, які можуть замінити какао

Це відкриття може стати ключем до створення стійких до...

Вчені надрукували із борошна найтонші спагеті у світі. Вони загоюватимуть рани.

Спосіб виготовлення рекордно тонких нановолокон дослідники з Університетського коледжу...

Молоко, м’ясо, яйця та морепродукти з пробірки: в США будують конвеєр для їжі майбутнього

Великий завод планується запустити у 2025 році. Він буде...

Вибір редактора
В продовження теми