Кава за відбитком пальця: два гіганти відкрили першу кав’ярню без касирів

Два гіганти з Сіетла, Starbucks та Amazon об’єднали власні сили та створили справжню кав’ярню без касирів.

Перший заклад відкрили у Нью-Йорку. Тут дійсно ніхто не заважає випити чашку кави. 

У новому магазині Pickup використовується технологія Amazon Just Walk Out.

Це система, яка включає різноманітні інновації комп’ютерний зір та технології “Інтернету речей”, а також систему ручного сканування з біоаутентифікацією Amazon One.

Ось як це працює: клієнт робить замовлення через додаток Starbucks і перевіряє його статус на цифровому екрані. Коли кава готова, її можна забрати безпосередньо у бариста. 

У кав’ярні Pickup також є міні-магазин із закусками та ланчами, зона відпочинку

Доступ як до магазину, так і до лаунжу надається за допомогою одноразового коду з додатка Amazon Go, використання кредитної картки або реєстрації через систему ідентифікації рук Amazon One. Після автентифікації клієнти можуть додавати товари у свій кошик, а плата буде стягнута, коли вони залишать кав’ярню.

Подібний лаунж дещо відрізняється від звичайного формату магазину Starbucks. Тут є окремі кабіни поряд зі стандартними столами та стільцями. Кожна кабінка оснащена USB-портами та розетками.

Протягом цього року компанії планують відкрити щонайменше ще два таких заклади.

Другий буде розташований у будівлі New York Times. 

Нагадаємо, раніше Amazon взявся створити розумний холодильник, який перевіряє придатність їжі і поповнює запаси.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційні жувальні цукерки покращують м’язи, мозок та імунітет

Все більше ринкових гравців розробляють креатинові жувальні цукерки та жуйки і пропонують їх широкому колу споживачів.Новий жувальний формат спрямований...

Жуй кунжут. Штучний інтелект вирощує «смарт-кунжут» з підвищеним вмістом білку

«Ми розпочали селекцію «смарт-кунжуту» в 2014 році, а вже 2019-го випустили наші перші комерційні сорти кунжуту без ГМО», —...

Британці «смажать» пончики під пучком пари — без жиру та консервантів

Ентоні Флетчер, засновник стартапу, у співпраці з британськими вченими розробили та запатентували власну технологію виготовлення пончиків, що дозволяє тісту...

Японський гігант випустив ложку, що б’є електрострумом. Так їжа стає солонішою.

За словами співрозробників продукту, ложка працює, використовуючи струм для збільшення кількості натрію, який контактує з язиком, що своєю чергою...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

На впровадження штучного інтелекту у виробництво їжі можна отримати 4 млн грн

Мета USAID – підтримати інноваційну трансформацію та розвитку переробних...

Ізраїльський стартап навчився вирощувати тилапію у лабораторії

Зараз компанія створює банк генетичних клітин риби, використовуючи свою...

Бекон із яблук, картоплі та кленового сиропу переміг натуральне м’ясо у всесвітньому конкурсі

М’ясо рослинного походження було визнано кращим порівняно з тваринним...

Китайці першими в світі налагодили вирощування в лабораторії пантів оленя

Це відбулося через кілька місяців після того, як Jimi...

Німці навчилися робити вино із листя. Воно дієтичне та без алкоголю

Для створення безалкогольного вина дослідники використовують листя нових сортів...

Вибір редактора
В продовження теми