Goodside Foods дебютує в сегменті безм’ясного фаршу, виготовленого з рослинного білка за допомогою ферментації.
Незважаючи на те, що існує багато альтернативних м’ясних продуктів, отриманих з рослинного білка, фарш Goodside вирізняється тим, що містить лише три інгредієнти, і вони зберігається набагато довше без охолодження.
Продукт створений грибами та включає суміш гороху та рису, ферментовану корінням грибів шитаке або міцелією. Компанія стверджує, що природний процес ферментації полегшує перетравлення рослинного білка.
«Споживачі заслуговують на рослинний білок, який є смачним, чистим і поживним. Наш протеїн не містить нічого зайвого чи непотрібного – лише три прості інгредієнти, які підійдуть для тисяч ваших улюблених рецептів», – прокоментувала Ліза Ветстоун, директор відділу інновацій та стратегії зростання в MycoTechnology.
MycoTechnology була заснована в 2013 році і з тих пір комерціалізувала три харчові інгредієнти на основі грибів, які в даний час використовуються в промисловості різними інноваційними компаніями, що виробляють продукти харчування та напої.
Саме це стало передумовою появи безм’ясного фаршу серед асортименту компанії, а згодом – можливо і молока на рослинній основі.
До речі, Алан Хан, генеральний директор та співзасновник MycoTechnology, захопився грибами після того, як йому поставили діагноз діабет II типу і не захотів провести решту життя, споживаючи несмачну їжу.
Нагадаємо, раніше американці додали гриби у гарячий шоколад, щоб підвищити його користь.
Джерела: MycoTechnology, The Spoon