Пепероні без м’яса: гіганти ресторанної індустрії відзначили Новий рік переходом на рослинне меню

2022 рік відразу стартував з кількох запусків рослинного меню гігантами ресторанній індустрії. Chipotle оголосила, що їх фірмове чорізо на рослинній основі тепер доступне в ресторанах по всій країні, KFC разом з Beyond Meat запустила KFC Beyond Fried Chicken, а мережа Donatos доповнила меню пепероні на рослинній основі.

Запуски нових продуктів відбуваються у міру зростання попиту на рослинну дієту. 

Світовий ринок рослинного м’яса зростатиме більш ніж на 20% на рік до 2028 року, прогнозує ResearchandMarkets.com

Багато споживачів пообіцяли собі краще харчуватися на початку нового року, при цьому 70% з них вважають білок з рослинних джерел найздоровішим.

Опитування, проведене YouGov, показує, що 32% американців планують їсти більше рослинної/веганської їжі в 2022 році.

У своїй заяві Керол Паскуаріелло, старший віце-президент з маркетингу Donatos, сказала, що немає кращого часу для впровадження продукту на рослинній основі, ніж початок нового року, “коли багато людей вирішують зробити більш розумний вибір у харчуванні”.

Відповідно, ресторани намагаються краще впорядкувати своє меню під потреби споживачів. 

Хоча додавання рослинного білку може ускладнити роботу кухні, для закладів харчування це дасть новий трафік відвідувачів, які б хотіли замінити смажену курку зі своєї тарілки на щось інше.

Про те, що рослинні варіанти м’яса можуть стимулювати зростання у ресторанах швидкого обслуговування, говорить і Rabobank. Зокрема, про це йдеться в останньому звіті «Fake It, Till You Make It» – аналітики оптимістично налаштовані щодо потенціалу їжі рослинного походження. 

Нагадаємо, німці створили нову платформу, яка дозволить створювати нові види рослинного молока та м’яса за два тижні.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Майже $1 млн зібрав шведський стартап на розробку жиру для рослинних стейків

Раунд очолив Nordic FoodTech VC, серед решти інвесторів —венчурна група Paulig PINC, Purple Orange Ventures та Chalmers Ventures.Спочатку компанія...

Питна формула. Херсонська компанія робить амарантові вершки за технологією гідроудару

Тетяна Осипенко, керівник компанії, розповіла newfood.ua: на ці лінійки дали позитивні висновки Міністерство охорони здоров’я та науково-дослідні установи Національної...

Зняв вершки. Найбільший у світі виробник вівсяного молока розпочав IPO

Цей крок відбувається на тлі зростаючої популярності «молока без молока», оскільки споживачі віддають все більшу перевагу рослинним продуктам.Згідно з...

Nestlé в Україні представила корм, що зменшує рівень алергенів у котів

Pro Plan® LiveClear® - це спеціально розроблений раціон, який зменшує кількість алергену Fel d1, що дозволяє людям з алергічною...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Укрзалізниця запускає продаж обідів у поїздах

З цього тижня Укрзалізниця в тестовому режимі запускає...

Смажений овес та дріжджі – стартап варить унікальний шоколад

За допомогою власної технології ферментації компанія створила шоколад –...

За прилавок магазину з морозивом поставили ввічливих роботів-кондитерів

Технічно Brown Bana — це скоріше ко-ботична установка, оскільки...

Питна формула. Херсонська компанія робить амарантові вершки за технологією гідроудару

Тетяна Осипенко, керівник компанії, розповіла newfood.ua: на ці лінійки...

Nirvana першою в історії створила воду, яка підвищує продуктивність м’язів

Джерельна вода Nirvana HMB містить у своєму складі запатентовану...

Вибір редактора
В продовження теми