Заява Aleph Farms з’явилася відразу після того, як адміністрація США зобов’язалася виділити $1 млрд на зниження цін на м’ясо в країні та стимулювання ринкової конкуренції.
2022 рік стане поворотним періодом для галузі, яка здатна порушити традиційне сільське господарство, засноване на забої тварин, вважає Дідьє Тубіа, генеральний директор і співзасновник ізраїльського стартапу.
Сектор культивованого м’яса може досягнути $630 млрд у найближчі 8 років
У Aleph Farms вважають, що лабораторне м’ясо має бути пріоритетним у забезпеченні продовольчої системи США.
Зараз компанія тісно співпрацює з регуляторними органами, щоб її тонконарізані стейки нарешті офіційно потрапили до тарілок американських споживачів до кінця цього року.
Замість спрямовувати $1 млрд на традиційної м’ясної промисловості, яку по суті контролюють 4 гіганти, уряду доцільно звернути увагу на альтернативне виробництво, що несе менше шкоди для екології, вважає Тубіа. Тим паче, це виключає фактор жорстокого поводження з тваринами.
Однією з великих проблем культивованого м’яса досі є здатність ефективно виробляти велику кількість продукту за конкурентною ціною.
Тубіа розповідає: щоб знизити собівартість, Aleph Farms налагодила співпрацю з постачальником протеїнових технологій Wacker – задля того, щоб за рахунок технологій ферментації створити оптимальне середовище для вирощування м’яса.
Джерела: Aleph Farms, foodingredientsfirst