Ізраїльський стартап створив перше у світі рослинне філе лосося, яке копіює справжню рибу

Ізраїльський харчовий стартап Plantish розробив на 100% рослинне філе лосося, яке повторює всі аспекти звичайної риби.

Це стало результатом запатентованої унікальної технології виробництва

Згодом філе можна буде виробляти у великих масштабах та за низькою вартістю для споживача, обіцяють в компанії.

Plantish заявила про себе на початку 2021 року після того, як він провела успішний раунд залучення інвестицій, отримавши $2 млн від TechAviv Founder Partners, а потім розробивши свій прототип. 

Компанія орієнтується на етичні принципи збереження океану, водночас пропонуючи поживну альтернативу справжній рибі.

Рослинне філе має таку ж харчову цінність, як і звичайний лосось, включаючи білок, омега-жири та вітаміни групи В. У рибі немає кісток, але у неї схожа структура і виглядає вона як справжній лосось.

При цьому рослинна риба не містить токсинів, які часто зустрічаються в звичайному філе, включаючи ртуть, мікропластик, гормони чи антибіотики.

«Наше бачення — стати провідним світовим брендом морепродуктів, — сказав Офек Рон, співзасновник і генеральний директор компанії. — І все це без шкоди для жодної риби».

Поряд з іншими альтернативами рибі, які пропонуються у вигляді фаршу, філе Plantish допомагає стартапу виділитися. Тим паче, що основний попит споживачі мають саме на цільну рибу, або філе — таким продуктам віддають перевагу 80% споживачів.

У компанії достеменно не розкривають технологію, проте зазначають, що риба виготовлена ​​з білків бобових і екстрактів водоростей та надрукована за допомогою технологій 3D.

Вперше споживачі скуштують рослинне філе лосося у 2022 році, а комерціалізація запланована на 2024 рік.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що рослинна риба відтепер доступна в Україні.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Локшина з відходів пивоваріння отримала нагороду в Сінгапурі

Це – розробка KosmodeHealth, стартапу заступника керівника відділу харчових наук і технологій Національного університету Сінгапуру, у співпраці з Nestlé...

В’єтнамці створили унікальні соломинки для напоїв, які після використання можна з’їсти

Вони не містять пластику, паперу та металу, є гігієнічними, екологічними і компостуються.Наразі існує значна кількість рішень, які можна використовувати...

Олена Обабкова, засновниця бренду Kombucha Live: «Наші початкові інвестиції окупилися в перший же рік роботи»

Як розповіла для newfood.ua засновниця бренду Олена Обабкова, Kombucha Live постійно експериментує з асортиментом.«У нас є основні 6 смаків,...

Японці випустили чай та каву, що борються з вісцеральним жиром

Функціональні оздоровчі напої Healthya представлені готовим до вживання чаєм та порошкоподібними чаєм зі смаком чорних соєвих бобів та кавою.Ці...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Може вас зацікавити

Бийте посуд, я плачу. Луганчани готові випускати біопосуд з пшениці та кукурудзи

«Тана» уже розробила стратегію на найближчі 3 роки й...

Замовлення веганської їжі зросли удвічі, а на Різдво кожен п’ятий не їстиме м’яса

Особливо помітний стрибок спостерігався після Всесвітнього місяця веганів у...

Стартап створив чіпси із броколі за технологією NASA

«Ультраоброблені закуски готуються з інгредієнтів, які зазвичай не зустрічаються...

Революція в доставці їжі за допомогою роботів та автономних автомобілей

Роботизовані системи та автономні автомобілі вже давно вийшли за...

Сонячна паляниця: нідерландська пекарня розробила хліб з вітаміном D

Проте це не є відповіддю на ажіотажний попит споживачів...

Вибір редактора
В продовження теми