Ізраїльський стартап створив перше у світі рослинне філе лосося, яке копіює справжню рибу

Ізраїльський харчовий стартап Plantish розробив на 100% рослинне філе лосося, яке повторює всі аспекти звичайної риби.

Це стало результатом запатентованої унікальної технології виробництва

Згодом філе можна буде виробляти у великих масштабах та за низькою вартістю для споживача, обіцяють в компанії.

Plantish заявила про себе на початку 2021 року після того, як він провела успішний раунд залучення інвестицій, отримавши $2 млн від TechAviv Founder Partners, а потім розробивши свій прототип. 

Компанія орієнтується на етичні принципи збереження океану, водночас пропонуючи поживну альтернативу справжній рибі.

Рослинне філе має таку ж харчову цінність, як і звичайний лосось, включаючи білок, омега-жири та вітаміни групи В. У рибі немає кісток, але у неї схожа структура і виглядає вона як справжній лосось.

При цьому рослинна риба не містить токсинів, які часто зустрічаються в звичайному філе, включаючи ртуть, мікропластик, гормони чи антибіотики.

«Наше бачення — стати провідним світовим брендом морепродуктів, — сказав Офек Рон, співзасновник і генеральний директор компанії. — І все це без шкоди для жодної риби».

Поряд з іншими альтернативами рибі, які пропонуються у вигляді фаршу, філе Plantish допомагає стартапу виділитися. Тим паче, що основний попит споживачі мають саме на цільну рибу, або філе — таким продуктам віддають перевагу 80% споживачів.

У компанії достеменно не розкривають технологію, проте зазначають, що риба виготовлена ​​з білків бобових і екстрактів водоростей та надрукована за допомогою технологій 3D.

Вперше споживачі скуштують рослинне філе лосося у 2022 році, а комерціалізація запланована на 2024 рік.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що рослинна риба відтепер доступна в Україні.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Упаковка із відбракованих яєць дозволяє зберігати фрукти та овочі довше та безпечніше

В Університеті Райса придумали як використовувати яйця, які з різних причин не потрапляють на полиці магазинів. Дослідники пропонують виробляти...

Печиво з нового сорту арахісу лікує алергію. Його розробляли 7 років

Печиво з такого арахісу можна успішно використовувати для лікування дітей з алергією на арахіс, вони можуть споживати його практично...

Вівсяне молоко відвойовує ринок у мигдального, а соєве втратило продажів майже на $1 млрд

Як свідчать результати аналізу за останні 52 тижні, що закінчилися 12 червня 2022 року, на мигдальне молоко доводиться більш...

FozzyGroup створює «магазин майбутнього»: продажами керуватиме штучний інтелект

Штучний інтелект розпізнає об’єкти, керує категоріями й товарними залишками, прогнозує та коригує цінники, забезпечує самообслуговування на касах.Для роботи FozzyGroup...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Може вас зацікавити

Японці створили рослинні версії трьох найпопулярніших делікатесів у світі

На заході вони представили стійкі версії трьох найпопулярніших делікатесів...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних...

Вчені виростять у лабораторії персики, вишні та яблука. Без дерев

Випробування стартували з клітин чорниці, яблук, вишні, фейхоа, персиків,...

Харчові тренди, які впливатимуть на майбутнє

Щоб насолодитися смаками та дослідити нові кордони гастрономії, заглибмося...

Гігант подвоїть інвестиції в стартапи — цукор вже замінили ультразвуком

Перш за все, гігант ринку перекусів шукає стартапи, які...

Вибір редактора
В продовження теми