У цьому році в магазинах Німеччини, Швейцарії та Австрії з’являться рослинні яйця із квасолі

Рослинний замінник яєць – це чудова альтернатива споживанню в їжу яєць тваринного походження, які містять холестерин та жир в значній кількості. На даний момент у цьому напрямку найдалі просунулась компанія Perfeggt (Німеччина), яка створила веганські яйця. Вони повністю складаються з продуктів рослинного походження, основний їх інгредієнт – квасоля фава.

Що таке квасоля фава

Це бобова культура, росте в стручках, які схожі на стручки гороху. Квасоля фава багата білками, вуглеводами, а також вітамінами А, В1 та В2. Вона є джерелом клітковини, що знижує холестерин і контролює рівень цукру в крові.

Квасоля фава містить такі речовини:

  • Фолат – для створення нових клітин. Фолієва кислота виробляє здорові еритроцити і запобігає анемії;
  • Залізо – для імунної системи. Також залізо діє як антиоксидант, що захищає білі кров’яні клітини;
  • Цинк – для нормального росту та розвитку організму. Нестача цинку може затримувати ріст та нейророзвиток;
  • Кальцій, фосфор та магній – для здоров’я зубів, кісток.

Чому саме квасоля фава як замінник яєць

Вчені, які створили веганські яйця, вважають, що бобові чудово імітують функціональні властивості продуктів тваринного походження. “Ми витратили багато часу на те, щоб з’ясувати, як мотивувати споживачів перейти на штучні яйця. Наш продукт побудований на основі садових бобів. Вони чудово імітують функції, які необхідні для приготування класичних страв”, – розповіли у компанії Perfeggt. Так, скрембл чи омлет з рослинних яєць на смак такий, як і з курячих. Також вченим вдалося досягти того, що страви з нового продукту мають аналогічні запах та текстуру.

Коли очікувати рослинний замінник яєць

Автори фудтех-стартапу анонсують, що веганські яйца з’являться в магазинах Німеччини, Швейцарії та Австрії вже на початку 2022-го року. Perfeggt планує розширити виробництво “яєць без курей”, що надасть змогу розповсюдити новинку і в інші країни Європи – також в 2022-му році.

Чим замінити яйця

Поки берлінський стартап не дійшов до споживача (і невідомо точно, коли він з’явиться у нас), ми дамо декілька порад стосовно того, як замінити курячі яйця в стравах прямо зараз.
Найчастіше яйця використовують у випічці. Вони виконують багато функцій, тому ми розглянемо кожну окремо і який рослинний замінник яєць для цього потрібний:

  • Поєднання інгредієнтів – аквафаба (бобова рідина), насіння льону, чіа, бананове або яблучне пюре, картопляний або кукурудзяний крохмаль, вівсянка, манне, нутове або пшеничне борошно з водою;
  • Розпушувач – сода та оцет, олія та вода, або кола;
  • Для зволоження та калорійності – пюре тофу, яблучне пюре, рослинна або арахісова олія, а також кокосовий чи соєвий йогурт;
  • Для золотистої скоринки – тепла вода з цукром або чорний і міцно заварений солодкий чай.

Також яйця часто додають у салати. Замінити курячі яйця в них можна такими продуктами:

  • Біла варена квасоля;
  • Тофу, чорна сіль та асафетида;
  • Авокадо;
  • Картопля, варена в “мундирі”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На українському ринку з’явилося рослинне м’ясо вітчизнянного виробництва

Продукт пропонується у вигляді фаршу, який за смаком майже нічим не відрізняється від справжнього.Основою фаршу став багатий на рослинні...

Велика продуктова мережа продаватиме сіль, якій 300 млн років. Її збирають з підземних потоків в Африці

Сіль Орікс добувають у пустелі Калахарі. Її збирають з підземних потоків, що протікають через древні скельні утворення Двіка, яким...

Британський мільярдер Джим Меллон: «Лабораторне м’ясо стане доступним за ціною через 5 років»

«Знижуються ціни на рослинні продукти: компанія Impossible нещодавно скинула вартість на 20% у США, але цьому є межа», – сказав...

Вчені поселили буру гниль на вичавки смородини, і отримали новий ароматизатор

Результати дослідження вони опублікували в ACS’ Journal of Agricultural and Food Chemistry. Там вчені зазначають, що суниця лісова цінується...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

Коктейлі з самогоном — новий напій «народного» бренду, що працював з зірками кантрі-музики

Sugarlands Distilling Company — це ремісничий спиртзавод, чия продукція,...

Австралійці створили першу у світі веганську суміш для немовлят

Sprout Organic стверджує, що після п’яти років розробки високоякісних...

Вибір редактора
В продовження теми