У цьому році в магазинах Німеччини, Швейцарії та Австрії з’являться рослинні яйця із квасолі

spot_img

Рослинний замінник яєць – це чудова альтернатива споживанню в їжу яєць тваринного походження, які містять холестерин та жир в значній кількості. На даний момент у цьому напрямку найдалі просунулась компанія Perfeggt (Німеччина), яка створила веганські яйця. Вони повністю складаються з продуктів рослинного походження, основний їх інгредієнт – квасоля фава.

Що таке квасоля фава

Це бобова культура, росте в стручках, які схожі на стручки гороху. Квасоля фава багата білками, вуглеводами, а також вітамінами А, В1 та В2. Вона є джерелом клітковини, що знижує холестерин і контролює рівень цукру в крові.

Квасоля фава містить такі речовини:

  • Фолат – для створення нових клітин. Фолієва кислота виробляє здорові еритроцити і запобігає анемії;
  • Залізо – для імунної системи. Також залізо діє як антиоксидант, що захищає білі кров’яні клітини;
  • Цинк – для нормального росту та розвитку організму. Нестача цинку може затримувати ріст та нейророзвиток;
  • Кальцій, фосфор та магній – для здоров’я зубів, кісток.

Чому саме квасоля фава як замінник яєць

Вчені, які створили веганські яйця, вважають, що бобові чудово імітують функціональні властивості продуктів тваринного походження. “Ми витратили багато часу на те, щоб з’ясувати, як мотивувати споживачів перейти на штучні яйця. Наш продукт побудований на основі садових бобів. Вони чудово імітують функції, які необхідні для приготування класичних страв”, – розповіли у компанії Perfeggt. Так, скрембл чи омлет з рослинних яєць на смак такий, як і з курячих. Також вченим вдалося досягти того, що страви з нового продукту мають аналогічні запах та текстуру.

Коли очікувати рослинний замінник яєць

Автори фудтех-стартапу анонсують, що веганські яйца з’являться в магазинах Німеччини, Швейцарії та Австрії вже на початку 2022-го року. Perfeggt планує розширити виробництво “яєць без курей”, що надасть змогу розповсюдити новинку і в інші країни Європи – також в 2022-му році.

Чим замінити яйця

Поки берлінський стартап не дійшов до споживача (і невідомо точно, коли він з’явиться у нас), ми дамо декілька порад стосовно того, як замінити курячі яйця в стравах прямо зараз.
Найчастіше яйця використовують у випічці. Вони виконують багато функцій, тому ми розглянемо кожну окремо і який рослинний замінник яєць для цього потрібний:

  • Поєднання інгредієнтів – аквафаба (бобова рідина), насіння льону, чіа, бананове або яблучне пюре, картопляний або кукурудзяний крохмаль, вівсянка, манне, нутове або пшеничне борошно з водою;
  • Розпушувач – сода та оцет, олія та вода, або кола;
  • Для зволоження та калорійності – пюре тофу, яблучне пюре, рослинна або арахісова олія, а також кокосовий чи соєвий йогурт;
  • Для золотистої скоринки – тепла вода з цукром або чорний і міцно заварений солодкий чай.

Також яйця часто додають у салати. Замінити курячі яйця в них можна такими продуктами:

  • Біла варена квасоля;
  • Тофу, чорна сіль та асафетида;
  • Авокадо;
  • Картопля, варена в “мундирі”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Лідер інноваційної етноботаніки створив їстівний порошок із коноплі, що не впливає на психіку

«Значні дослідження чітко показують, що КБР може допомогти зменшити біль, тривогу та запалення. Крім того, він є високопереносимим, не...

Уже в продажу: Рослинне м’ясо Beyond Meat в мережі супермаркетів «Сільпо»

Beyond Meat називають справжньою їжею майбутнього, адже всі продукти компанії на 100% складаються з рослин, не містять глютену, сої,...

Доставка їжі: тенденції, секрети, фішки, майбутнє ринку онлайн-доставки продуктів

Основні екологічні тренди продуктового ритейлу:Відмова від пластику; Етичне ставлення до тварин; Піклування про екологію.Як грамотно доставляти їжу: які...

Українські підприємці варять під Львовом чорний камамбер та сир з білою пліснявою і ялівцем

Співзасновник сироварні – Ігор Рева, за професією стоматолог. Його дружина Соломія Братах – піаністка.Вони розповідають, що назвали сироварню на...

Японська компанія видалила з яєць білок, який викликає алергію

Це досягнення є важливим кроком у розвитку харчової індустрії, оскільки алергія на яєчний білок є однією з найпоширеніших харчових...

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

Може вас зацікавити

На відновлення постраждалого від війни виробництва можна отримати 800 тис. грн

Програму реалізує Міжнародна організація з міграції (МОМ) та Агентство...

На інновації в їжі та релокацію ресторанів можна отримати 100 тис. грн

Конкурс має на меті підтримку сталого розвитку підприємництва у...

Вибір редактора
В продовження теми