Обладнання представлене на міжнародній виставці CES-2022 в США.
Розумна система зберігання продуктів Uvera має базовий блок, який вакуумуватиме контейнери, щоб продовжити термін служби їжі, що зберігається в пристрої.
Однак, те, що відрізняє обладнання Uvera від решти інших, — це використання ультрафіолетового світла.
За словами генерального директора Uvera Асрара Дамдама, UVC вбиває бактерії, що допомагає продовжити термін зберігання та приготувати їжу.
«УФ-світло створює стерилізоване середовище», — ділиться Дамрам
Світло знищує віруси та бактерії, такі як COVID-19, сальмонела, E.coli та H1N1.
«Отже, лише ультрафіолетове світло може продовжити термін придатності їжі. Але тепер ми поєднуємо вакуумування, щоб ще більше збільшити термін зберігання», — додав він.
За словами Дамдама, компанія почне пропонувати пристрій для зберігання їжі Uvera через краудфандингову кампанію в березні 2022 року.
Нагадаємо, раніше newfood.ua розповідав, що штучний інтелект Snapchat сканує їжу в холодильнику та радить, що приготувати на обід, а Amazon створює власний інноваційний холодильник, який би використовував машинний зір для моніторингу продуктів харчування всередині та автоматично поповнював запаси через інтернет-магазин.