Інноваційний сир із картоплі добре плавиться у піці і тягнеться, як справжній

Американський стартап Pleese Foods створив інноваційний рослинний сир для любителів піци, які стали або хочуть стати веганами.

«Ми були жителями Нью-Йорка довше, ніж веганами, – пояснює Кобі Регев, співзасновник і генеральний директор Pleese Foods. – Коли у 2014 році ми змінили дієту за станом здоров’я, найбільшою проблемою для нас було життя без достойної піци. Більш-менш смачні варіанти сиру без молока на ринку виготовлялися або з горіхів, або з сої, а поширені версії ніколи не були б схвалені жителями Нью-Йорка. Тому ми вирішили створити справжній дегустаційний рослинний сир, який був би настільки хорошим, що ніхто не міг відрізнити від молочного, і були вражені реакцією людей».

Сир дегустували найсуворіші критики харчових продуктів – діти. І як говорить засновник стартапу, всі були задоволені.

Окрім смаку, Pleese Cheese виділяється з-поміж інших рослинних сирів тим, що він тягнеться так само, як сир на молочній основі, і чудово плавиться на піці. 

Також сир є безпечним для алергіків, оскільки виготовлений без сої, насіння, глютену або горіхів. 

Натомість Pleese Cheese створюють із запатентованої суміші білків білої квасолі та картоплі. 

Наразі він доступний у деяких піцеріях Нью-Йорка, але згодом пошириться по всій країні.

Нагадаємо, раніше мікробний сир отримав $120 млн інвестицій, а компанія-виробник подорожчала в 10 разів.

Джерела: Pleese Cheese, Green Queen

1 коментар

  1. […] Створити справжній дегустаційний рослинний сир, який був би настільки хорошим, що ніхто не міг відрізнити від молочного, вирішили у США люди, які у 2014 році  змінили дієту за станом здоров’я. Це Кобі Регев, співзасновник і генеральний директор Pleese Foods, пише  newfood.ua. […]

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український стартап виготовлятиме у Франції упаковку для їжі з опалого листя

Після цього стартап планує придбати щонайменше три інші заводи в Європі протягом наступних п’яти років. “Наразі єдиним нашим інвестором є...

Дві третини м’яса та молока до 2050 року замінять альтернативні продукти — дослідження

Згідно з дослідженням британської екологічної благодійної організації та аналітичного центру Green Alliance, альтернативна білкова промисловість може стати ключем до...

Британський стартап створив заміну соєвим соусам з морських водоростей

Sozyë запустила три рослинні альтернативи рибному, соєвому та устричному соусам без глютену та без сої. Їх продають у британській...

Американці створили анти-енергетик: напій, що сприяє здоровому сну

Абдул Хан, він же президент компанії Getsom, виробника «сонного» напою, сам довгий час мав проблеми зі сном.Вирішення почали шукати...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Світовий лідер ринку харчування вперше замінив коров’яче молоко на мікробне

Це вперше, коли Unilever залучає можливості точної ферментації для...

Європейські компанії об’єднуються, щоб здешевити вирощування морепродуктів в лабораторії

Здешевлення поживного середовища, яке займає основну частку собівартості альтернативного...

Компанія Holo Industries представила безконтактне голографічне меню

Ви просто підносите руку - і в повітрі раптово...

Новий підсолоджувач не містить калорій та у 300 разів солодший за цукор

Підсолоджувач містить антиоксиданти з понад 20 фруктів, які легко...

12 пісних страв на Різдво: як урізноманітнити святкове меню

Кутя Найголовніша страва Різдва – кутя. Це те, що несе...

Вибір редактора
В продовження теми