Інноваційний сир із картоплі добре плавиться у піці і тягнеться, як справжній

Американський стартап Pleese Foods створив інноваційний рослинний сир для любителів піци, які стали або хочуть стати веганами.

«Ми були жителями Нью-Йорка довше, ніж веганами, – пояснює Кобі Регев, співзасновник і генеральний директор Pleese Foods. – Коли у 2014 році ми змінили дієту за станом здоров’я, найбільшою проблемою для нас було життя без достойної піци. Більш-менш смачні варіанти сиру без молока на ринку виготовлялися або з горіхів, або з сої, а поширені версії ніколи не були б схвалені жителями Нью-Йорка. Тому ми вирішили створити справжній дегустаційний рослинний сир, який був би настільки хорошим, що ніхто не міг відрізнити від молочного, і були вражені реакцією людей».

Сир дегустували найсуворіші критики харчових продуктів – діти. І як говорить засновник стартапу, всі були задоволені.

Окрім смаку, Pleese Cheese виділяється з-поміж інших рослинних сирів тим, що він тягнеться так само, як сир на молочній основі, і чудово плавиться на піці. 

Також сир є безпечним для алергіків, оскільки виготовлений без сої, насіння, глютену або горіхів. 

Натомість Pleese Cheese створюють із запатентованої суміші білків білої квасолі та картоплі. 

Наразі він доступний у деяких піцеріях Нью-Йорка, але згодом пошириться по всій країні.

Нагадаємо, раніше мікробний сир отримав $120 млн інвестицій, а компанія-виробник подорожчала в 10 разів.

Джерела: Pleese Cheese, Green Queen

1 коментар

  1. […] Створити справжній дегустаційний рослинний сир, який був би настільки хорошим, що ніхто не міг відрізнити від молочного, вирішили у США люди, які у 2014 році  змінили дієту за станом здоров’я. Це Кобі Регев, співзасновник і генеральний директор Pleese Foods, пише  newfood.ua. […]

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Пармський молочник. Чому ентузіаст суперфуду увійшов в історію як світовий шахрай

5 травня 2002 року стало справжнім святом для мешканців міста Парма, що на півночі Італії. Чудовий удар Андріана Муту,...

Виробник лабораторного лосося відкриє завод потужністю 90 тонн на рік

Новітні потужності, розміщені в Сан-Франциско будуть включати в себе не лише виробничий цех, а й приміщення для дегустацій та...

Британці вивели на ринок преміальний сорт меду, який вбиває збудників тифу та загоює рани

Запущена The True Honey Co пропозиція Rare Harveast містить 2050 мг метилгоксаль (MGO). MGO – це інгредієнт меду манука,...

Напій для мислення — стартап збирає $1 млн на революційний продукт

Кампанія розміщена на платформі краудфандингу StartEngine.NERD Focus має дійсно унікальну продуктову пропозицію. Це – “напій для мислення”, який складається...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Nestlé створила кашу з побічних відходів своєї фабрики, щоб нагодувати бідні сім’ї

Сорго змішують із злаками, такими як пшениця та кукурудза Зараз...

На полицях супермаркетів з’являється чорна та червона ікра із водоростей

Голландський виробник Cavinoir створив два таких продукти на рослинній...

Українська пивоварня варить крафтові напої в колаборації з музикантами

“Після перемоги буде велике свято, на якому проллється багато...

Локшина з відходів пивоваріння отримала нагороду в Сінгапурі

Це – розробка KosmodeHealth, стартапу заступника керівника відділу харчових...

Вибір редактора
В продовження теми