Британський стартап створив заміну соєвим соусам з морських водоростей

Британський стартап Sozyë використав морські водорості, щоб заповнити прогалину на ринку «добрих і здорових» альтернативних соусів, які не йдуть на компроміс щодо смаку.

Sozyë запустила три рослинні альтернативи рибному, соєвому та устричному соусам без глютену та без сої. Їх продають у британській роздрібній мережі Planet Organic.

«Щороку в усьому світі знищуються ліси, щоб задовольнити попит на соєвий соус, — говорять у компанії. — Страждає морське середовище, оскільки рибу та устриць виловлюють із водойм для виробництва соусів». 

Замість сої чи морепродуктів у соусах Sozyë використовуються сертифіковані органічні шотландські водорості. Збирають лише верхівки листя, щоб водорості могли відрости протягом кількох тижнів. 

Цей метод гарантує, що навколишнє середовище буде збережено, а світовий попит на соєві соуси буде задоволена.

Sozyë — дітище Джейкоба Тундила, засновника кокосового бренду Cocofina. 

Ідея виробництва соусів з’явилася під час експериментів з приготуванням вегетаріанського бульйону, пікантні нотки морських водоростей нагадали Джейкобу ферментовану сою. 

Після цього він провів більше двох років випробувань на кухні з більш ніж 100 типами морських водоростей, щоб спробувати отримати правильну вартість, доступність і смак.

Після всіх експериментів соуси першою в світі альтернативою соєвому соусу, виготовленої в Британії, а в жовтні 2021 року Sozyë виграв жадану премію Great Taste Awards за всі три продукти.

Зараз Тундил говорить, що Sozyë має на меті розхитати ринок соусів та познайомити світ з новим способом їх виробництва.

Нагадаємо, чому шкідливі магазинні соуси newfood.ua розповідав тут.

Джерело 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Помідори та манго вкриють невидимою їстівною плівкою — замість пластикової упаковки

Біорозкладна емульсія на водній основі складається з натуральних харчових інгредієнтів із вдосконаленими властивостями, аналогічно упаковці з модифікованою атмосферою.«Упаковка» від...

Ізраїльський виробник 3D-м’яса виходить на IPO, щоб перейти на промислові обсяги

Вони прагнуть отримати до 25,4 млн доларів і планують продати до 1,9 млн акцій за стартовою ціною 15,10 долара...

Упаковка з олією тасманійського перцю значно подовжує зберігання продуктів

Упаковка створюється з використанням протимікробних препаратів рослинного походження, щоб допомогти знищити бактерії та грибки, які ростуть на харчових продуктах.  Харчові...

Українська пивоварня варить крафтові напої в колаборації з музикантами

“Після перемоги буде велике свято, на якому проллється багато пива. Ми дуже цього чекаємо і відкладаємо сорти на той...

Харчові звички майбутнього: як технології змінять наш раціон у 2030 році

Яка їжа майбутнього: якою вона буде? Однією з найбільш значущих змін, які ми можемо очікувати, є поява штучного м'яса та...

Харчові тренди, які впливатимуть на майбутнє

Щоб насолодитися смаками та дослідити нові кордони гастрономії, заглибмося в найочікуваніші харчові тренди, які захопили світове бачення цього року...

Може вас зацікавити

Український винахідник створив технологію виробництва горіхової пасти, яка зберігається 2 роки

Як повідомляє Укрінформ, на переробку йде широкий перелік сировини...

Булочки — не з корицею. У випічці для веганів казеїн та яйця замінять коноплею

Чистий 70% конопляний білок майже білого кольору з нейтральним...

Вибір редактора
В продовження теми