Британський стартап створив заміну соєвим соусам з морських водоростей

Британський стартап Sozyë використав морські водорості, щоб заповнити прогалину на ринку «добрих і здорових» альтернативних соусів, які не йдуть на компроміс щодо смаку.

Sozyë запустила три рослинні альтернативи рибному, соєвому та устричному соусам без глютену та без сої. Їх продають у британській роздрібній мережі Planet Organic.

«Щороку в усьому світі знищуються ліси, щоб задовольнити попит на соєвий соус, — говорять у компанії. — Страждає морське середовище, оскільки рибу та устриць виловлюють із водойм для виробництва соусів». 

Замість сої чи морепродуктів у соусах Sozyë використовуються сертифіковані органічні шотландські водорості. Збирають лише верхівки листя, щоб водорості могли відрости протягом кількох тижнів. 

Цей метод гарантує, що навколишнє середовище буде збережено, а світовий попит на соєві соуси буде задоволена.

Sozyë — дітище Джейкоба Тундила, засновника кокосового бренду Cocofina. 

Ідея виробництва соусів з’явилася під час експериментів з приготуванням вегетаріанського бульйону, пікантні нотки морських водоростей нагадали Джейкобу ферментовану сою. 

Після цього він провів більше двох років випробувань на кухні з більш ніж 100 типами морських водоростей, щоб спробувати отримати правильну вартість, доступність і смак.

Після всіх експериментів соуси першою в світі альтернативою соєвому соусу, виготовленої в Британії, а в жовтні 2021 року Sozyë виграв жадану премію Great Taste Awards за всі три продукти.

Зараз Тундил говорить, що Sozyë має на меті розхитати ринок соусів та познайомити світ з новим способом їх виробництва.

Нагадаємо, чому шкідливі магазинні соуси newfood.ua розповідав тут.

Джерело 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Heinz виготовить справжній космічний кетчуп з марсіанських помідорів

Версія томатів Marz, вирощена умовах температури, води та грунту, аналогічним планеті Марс.Команда Heinz та 14 астробіологів Космічного інституту Олдріна...

Стартап роздає морозиво з молока, яке створюють мікроби

Щоб познайомити споживачів з новим для них продуктом, американська компанія пустила вантажівку, яка їздить узбережжям у спекотні літні вихідні...

Норвезькі біотехнологи робитимуть інноваційні продукти з перемеленого криля

Завод, котрий збудують в гірськолижному комплексі Нерінгспарк, поблизу Осло (Норвегія), буде виробляти висококонцентрований гідролізат білка криля, придатний для їжі...

Шведи створили біо-кришечки з ялини і сосни, які закривають напої зсередини

Зі слів розробників, сучасні пластикові кришечки для напоїв окрім того, що являють собою серйозну екологічну проблему, мають низку проблем...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

Рис із цинком та боби з залізом — удосконалені продукти допоможуть вижити людству

«Дефіцит цинку є серйозною проблемою для здоров’я в усьому...

Стартап створив «пігулку» для імунітету із секретного інгредієнта королівського торта

Жувальні цукерки підтримують імунне здоров’я та містять утричі більше...

Вибір редактора
В продовження теми