Мікробний сир отримав $120 млн інвестицій, а компанія-виробник подорожчала в 10 разів

Ізраїльський технологічний стартап Remilk, який створює молочні продукти без корів, отримав свіжу фінансову підтримку в розмірі $120 млн.

Оцінка компанії зараз зросла до $325 млн – в 10 разів більше, ніж у минулому році. А її продажі до 2026 року досягнуть прогнозовано $600 млн. 

Оптимістичні оцінки були озвучені після підтвердження численних партнерських відносин із світовими виробниками молочної продукції та очікуваної комерціалізації в 2022 році.

У першому раунді залучення інвестицій Remilk отримав $11,3 млн. Вони були використані для збільшення планів виробництва та розподілу готового продукту. Тепер з виробниками молочної продукції підписані нерозкриті угоди, і компанія готова до комерційного запуску. 

Інвестиції в $120 млн будуть використані для сприяння повному розгортанню виробництва, доки компанія очікує схвалення міжнародних регуляторних органів.

Стартап із Тель-Авіва досяг успіху завдяки зосередженню на казеїні, отриманому мікробним способом за рахунок ферментації. В результаті був отриманий білок, з якого створюють сир з тим же смаком і продуктивністю, як і звичайні молочні продукти.

«Величезний розрив між сиром рослинного походження та справжнім сиром майже повністю нівельований міцелами казеїну», — сказав Авів Вольф, співзасновник і генеральний директор Remilk.

Використовуючи мікробну ферментацію, Remilk розробив спосіб реплікації казеїну тваринного походження. У результаті виходять молочні продукти, які, як стверджує компанія, «не відрізнити» від звичайних аналогів. 

Нагадаємо, раніше британці за допомогою бродіння розробили молоко третього покоління.

Джерела: Remilk, Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український фудтех-стартап створив веганські страви, що готуються за 10 хвилин

SUSHKA, український виробник здорової їжі швидкого приготування, запустив лінійку здорових веганських страв, які готуються за 10 хвилин. Як розповідають у...

Лідери ринку виростили в лабораторії корм для котів, який робить їх розумнішими

У новому кормі виробники поєднали культивований червоний морський люціан (розробка Umami) і запатентований культивований інгредієнт Bmmune від Cult, який...

Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

Мета розробників – допомогти споживачам максимально використовувати придбані продукти та зменшити кількість відходів.“Відкрийте камеру, проскануйте свій холодильник, і ваш...

Споживачі активно переходять на рослинні яйця: зростає ринок, з’являються нові продукти

Згідно з даними, зібраними некомерційною організацією Good Food Institute та Plant Based Foods Association, у 2022 році сегмент яєць...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Вінницька компанія робить макарони з виноградними кісточками та гарбузом

Макарони «Мак-Вар Екопродукт» — єдині, що визнані МОЗ України...

Українці відтворюють рецепти зі стародавнім суперфудом

Зокрема, житомирський майстер народної творчості Олег Земнухов під час...

Найшвидший протеїн у світі: німці виготовляють білок із мікробів за 24 години

За словами генеральної директорки компанії Кателіньє Бекерс, багато біотехнологічних...

Найкращі джерела кальцію: ТОП-10 продуктів для підтримки кісткової системи

Здоров'я кісткової системи – ключовий аспект людського благополуччя. Існує...

Німецький стартап, названий в честь американського відлюдника, створює м’ясо з лісових грибів

Стартап, заснований у 2019 році, створює мінімально оброблені високобілкові...

Вибір редактора
В продовження теми