У компанії кажуть, що заміна половини м’яса веганською альтернативою допоможе скоротити викиди парникових газів на 41%.
Burger King UK вже запустили рослинні бургери Rebel Whopper та Vegan Royale.
Щоб не відставати від попиту на веганські пропозиції громадського харчування, починаючи з нового року, британська мережа фаст-фуду додала у своє меню рослинні курячі нагетси.
«Запуск є ще одним позитивним кроком у зменшенні вуглецевого сліду та стимулюванні інновацій у нашому меню у відповідь на зростаючий попит на безм’ясні альтернативи та продукти без тваринного білка у Великобританії», — коментує Аласдер Мердюк, виконавчий директор Burger King UK.
Новинка меню — веганські нагетси, виготовлені з сої та рослинних білків і сертифіковані Vegan Society.
Виробники заявляють, що на смак вони такі ж, як і аналог на основі курки.
«Ми прагнемо допомагати нашим гостям приймати правильні рішення щодо того, що вони їдять і надавати їм усвідомлений вибір, пропонуючи вегетаріанські чи веганські альтернативи», — додав Аласдер Мердюк.
Нагадаємо, раніше McDonald’s запустив свій веганський бургер McPlant у Великобританії, котрий був розроблений спільно з гігантом альт-м’ясної промисловості Beyond Meat.
Джерело: Food Ingredients First