Гігант ринку швидкого харчування Burger King замінить половину м’яса на веганське

Гігант ринку швидкого харчування Burger King обіцяє замінити 50% м’яса у своєму меню рослинним у рамках зобов’язань скоротити викиди вуглецю до 2030 року.

У компанії кажуть, що заміна половини м’яса веганською альтернативою допоможе скоротити викиди парникових газів на 41%.

Burger King UK вже запустили рослинні бургери Rebel Whopper та Vegan Royale.

Щоб не відставати від попиту на веганські пропозиції громадського харчування, починаючи з нового року, британська мережа фаст-фуду додала у своє меню рослинні курячі нагетси.

«Запуск є ще одним позитивним кроком у зменшенні вуглецевого сліду та стимулюванні інновацій у нашому меню у відповідь на зростаючий попит на безм’ясні альтернативи та продукти без тваринного білка у Великобританії», — коментує Аласдер Мердюк, виконавчий директор Burger King UK.

Новинка меню — веганські нагетси, виготовлені з сої та рослинних білків і сертифіковані Vegan Society.

Виробники заявляють, що на смак вони такі ж, як і аналог на основі курки.

«Ми прагнемо допомагати нашим гостям приймати правильні рішення щодо того, що вони їдять і надавати їм усвідомлений вибір, пропонуючи вегетаріанські чи веганські альтернативи», — додав Аласдер Мердюк.

Нагадаємо, раніше McDonald’s запустив свій веганський бургер McPlant у Великобританії, котрий був розроблений спільно з гігантом альт-м’ясної промисловості Beyond Meat.

Джерело: Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американський стартап створив м’ясо із м’якоті фруктів кеш’ю, що завжди йшла у відходи

Це перша компанія в США, яка перетворила волокна фрукта — саме ту частину, яка зазвичай викидається — у веганське,...

Ветеранська сокарня чавить сік, який можна зберігати рік без консервантів

Це сучасне виробництво працює за простим ефективним алгоритмом: спочатку фрукти миють та подрібнюють на спеціальному обладнанні, яке може обробляти...

Український бренд зімітував лосось із пшениці та гороху — містить лише 40 калорій

За словами засновника компанії Романа Квашенка, його команда ставила собі за мету створити безкомпромісні альтернативи стравам тваринного походження. Сашимі виготовляється...

Кейтеринговий гігант запускає робота для друку рослинних гамбургерів

Розгортання робота шеф-кухаря SavorEat знаменує собою перше впровадження технології 3D-друку ізраїльської компанії в США.SavorEat, яка стала публічною на Тель-Авівській...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Захисники та захисниці можуть отримати 1 млн грн гранту на власний бізнес

Захисники і захисниці можуть отримати на ці цілі від...

Філіппінський стартап створив холодильник з кокосового лушпиння

Інвестиційний раунд пройшов під керівництвом ADB Ventures та Katapault...

Маркування харчових продуктів — що це таке, і чому це важливо?

У нещодавніх змінах в постановах цього документу було зазначено,...

Ізраїльський стартап створив перше у світі рослинне філе лосося, яке копіює справжню рибу

Це стало результатом запатентованої унікальної технології виробництва Згодом філе можна...

Ikea тестуватиме потенційних працівників веганськими фрикадельками з-під 3D-принтера

Компанія прагне стати максимально екологічною, і відноситься до цього...

Вибір редактора
В продовження теми