Штучний інтелект імітував смак справжньої курки з місива бамбуку, персиків та нуту

Чилійська компанія NotCo відтворила смак справжньою курки у своїй альтернативі з горохового протеїну, завдяки власній запатентованій платформі штучного інтелекту (ШІ) Giuseppe.

Нова розробка буде використана на створення нових продуктів і спершу буде запущена в Чилі, Аргентині та Бразилії, а згодом — у США й Канаді.

У 2021 році NotCo запатентували свою платформу ШІ Giuseppe, яку використовують для порівняння властивостей рослинних інгредієнтів при розробці нового продукту, щоб відтворити потрібні смак і текстуру.

«Нова курка» розроблена на основі поширеного у рослинному секторі горохового білка з менш застосовуваними інгредієнтами, як нут, бамбук та персики.

Виробники стверджують, що таке поєднання складників дозволило створити найбільш смачну веганську альтернативу на ринку.

Рослинна курка NotCo використовує на 86% менше води і зменшує викиди вуглекислого газу на 73% у порівнянні з тваринним аналогом.

Ідентична за смаком альтернатива буде використана у лінійці продуктів, що включають NotChickenNuggets, NotChickenBurger, NotChickenBurgerCrispy і NotChickenFillet.

«Коли я вперше спробував це, було важко повірити, що я насолоджуюся хрустістю, соковитістю та ароматом курки, приготовленої з фруктів і овочів», — прокоментував Денна Маєр, засновник Shake Shack, що є інвестором NotCo.

Нагадаємо, раніше чилійська компанія також заручилася фінансовою підтримкою Джеффа Безоса, котрий активно інвестує у рослинні стартапи.

Джерело: Green Queen

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Попереджає рак та діабет: ринковий гігант заробить більше мільярда на інноваційній рослинній їжі

Одна з найбільших у світі харчових компаній опирається на науку про кишечник У компанії акцентують, що харчові волокна та ферментована...

Amazon створює розумний холодильник, який перевіряє придатність їжі і поповнює запаси

Ініціативу під назвою Project Pulse очолює відділ фізичного магазину компанії – та сама група, яка розробила Amazon Go (міні-супермаркети,...

Сироварня на Львівщині варить індійський сир зі смаженою цибулею

Серед них – індійський сир з волоським горіхом та смаженою цибулею, сир в копченій олії та джеми, які можна...

Wildtype Foods відкриє перший у світі зал дегустації суші з лабораторної риби

Виробництво передбачає вирощування справжнього м’яса з живих клітин без використання традиційного розведення. Культивоване м’ясо не є веганським, проте позиціонується...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Чао-какао: із відходів плодів какао створили сік та борошно з пікантним смаком

Протягом останніх двох років компанія Cabosse Naturals працювала над...

Гігант ринку разом зі штучним інтелектом від Безоса створили сир майбутнього

Згідно з коментарями до квартального звіту про прибутки Kraft...

Схрумати хробака: вчені ЄС підтвердили безпечність білку з личинок комах

Європейське управління з безпеки харчових продуктів (EFSA — Далі)...

Їстівне покриття вберігає від смітника на 40% більше огірків

Задля мінімізації харчових відходів та зменшення використання пластику, партнери...

Вибір редактора
В продовження теми