Штучний інтелект імітував смак справжньої курки з місива бамбуку, персиків та нуту

Чилійська компанія NotCo відтворила смак справжньою курки у своїй альтернативі з горохового протеїну, завдяки власній запатентованій платформі штучного інтелекту (ШІ) Giuseppe.

Нова розробка буде використана на створення нових продуктів і спершу буде запущена в Чилі, Аргентині та Бразилії, а згодом — у США й Канаді.

У 2021 році NotCo запатентували свою платформу ШІ Giuseppe, яку використовують для порівняння властивостей рослинних інгредієнтів при розробці нового продукту, щоб відтворити потрібні смак і текстуру.

«Нова курка» розроблена на основі поширеного у рослинному секторі горохового білка з менш застосовуваними інгредієнтами, як нут, бамбук та персики.

Виробники стверджують, що таке поєднання складників дозволило створити найбільш смачну веганську альтернативу на ринку.

Рослинна курка NotCo використовує на 86% менше води і зменшує викиди вуглекислого газу на 73% у порівнянні з тваринним аналогом.

Ідентична за смаком альтернатива буде використана у лінійці продуктів, що включають NotChickenNuggets, NotChickenBurger, NotChickenBurgerCrispy і NotChickenFillet.

«Коли я вперше спробував це, було важко повірити, що я насолоджуюся хрустістю, соковитістю та ароматом курки, приготовленої з фруктів і овочів», — прокоментував Денна Маєр, засновник Shake Shack, що є інвестором NotCo.

Нагадаємо, раніше чилійська компанія також заручилася фінансовою підтримкою Джеффа Безоса, котрий активно інвестує у рослинні стартапи.

Джерело: Green Queen

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

У колишньому військовому бункері українці варять сири з синім чаєм та лавандою

Засновник підприємства Олексій Синельников перетворив на сироварню колишній військовий бункер. А починав він просто у себе на кухні.  Разом з...

Укрзалізниця запускає продаж обідів у поїздах

З цього тижня Укрзалізниця в тестовому режимі запускає продаж повноцінних обідів на обраних поїздах. «Меню гарячих страв у...

Компанія GFS отримала національну бізнес-премію Private Label 2021 в номінації «Інновація року».

GFS спеціалізується на виготовленні продукції у форматі «ready meal» — тобто, порційної їжі в упаковці, яка вже готова до...

Велика продуктова мережа продаватиме сіль, якій 300 млн років. Її збирають з підземних потоків в Африці

Сіль Орікс добувають у пустелі Калахарі. Її збирають з підземних потоків, що протікають через древні скельні утворення Двіка, яким...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Coca-cola створила швидкорозчинні кубики кави та чаю

Нова лінійка представлена у трьох варіантах: ячмінний та зелений...

Андрій Черуха, власник компаній Etnodim та Eat me at: «Карантин зіграв для нашого продукту позитивну роль»

Звідки з’явилася ідея виготовляти рослинне м’ясо? Яка була еволюція...

Швейцарські вчені «одягли» банани у нановолокно, щоб подовжити термін зберігання

Целюлозне волокно EMPA, на розробку якого витратили рік, не...

Курячу грудку чи стейк вирощуватимуть із клітин тварин за три тижні

Такої думки Емі Чен, головний операційний директор UPSIDE Foods,...

Коктейль проти вірусу: PepsiCo інвестує в партнерів, Coca-Cola запускає нове обладнання, Nestlé вийшла на ринок кави

На це діє безліч факторів: пандемія короновірусу, карантинні обмеження,...

Вибір редактора
В продовження теми