Німці створили платформу, яка дозволить створювати нові види рослинного молока та м’яса за два тижні

Німецька науково-дослідна компанія Planteneers розробила новий конфігуратор Plantbaser для виробників альтернативних продуктів харчування.

Платформа дозволяє ідеям нових продуктів перейти від концепції до прототипу всього за два тижні.

Користувач обирає ряд опцій, щоб налаштувати ідеальний готовий продукт. Вибір включає джерело білка, готовий колір та алергени, яких слід уникати. Після чого продукти аутентифікуються, зберігаються та готові до створення прототипу.

Planteneers стверджують, що не існує іншого настільки ж ефективного засобу

«За допомогою конфігуратора багато процесів можна звести до мінімуму, а клієнт отримує новий продукт, готовий до ринку, набагато швидше та ефективніше», — пояснюють розробники.

Plantbaser передбачає візуалізацію, щоб клієнти одразу могли бачити, як змінюється продукт, редагуючи вихідні дані, та який вигляд матиме остаточний варіант.

Повна конфігурація займає близько 20 хв, а зразки готового продукту надсилаються за 2 тижні.

Інформація про інгредієнти та отриманий зразок надається разом з інструкціями щодо приготування.

За потреби, можна вносити зміни та зберігати їх в конфігураторі

Після розробки ідеального товару, масштабовану кількість можна замовити напряму.

Наразі Plantbaser передбачає створення м’ясних та молочних альтернатив, проте в майбутньому розробники планують додати хлібобулочні вироби, замінники яєць і риби.

А тим часом, дослідники заявляють, що рослинна їжа вийде за рамки імітації м’яса.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сервіс Glovo розпочав співпрацю з АТБ. Допомогли американські технології

Щоб інтегрувати в додаток АТБ, компанії скористалися технологією Corezoid Process Engine від американської компанії Middleware.Дмитро Расновський, генеральний менеджер Glovo...

Легендарна Nutella нарешті стане продуктом для веганів. Що всередині?

Рослинна версія культової шоколадно-горіхової пасти з’явиться в Італії цієї осені Таке оголошення компанія зробила в рік святкування 60-річчя легендарного продукту.В...

Ukrainian hot chili peppers. Українська компанія виготовляє найгостріші соуси за «живою» технологією

Соуси виготовляються за технологією холодної ферментації, що дозволяє зберегти смакоароматичні і корисні властивості свіжого перцю. Холодна ферментація – власна розробка...

В Ізраїлі створили рослинне яйце з жовтком, яке можна смажити

На сьогодні в сегменті розробки альтернативних яєць стає по-справжньому тісно. Однак YO-Egg є гідним новим учасником: їхнє веганське яйце...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

Парфуми з ароматом картоплі фрі — McDonald випустив чергову інновацію

Як оголосила McDonald's в соціальній мережі X (раніше Twitter),...

Японці перетворили хміль, що лишається від виробництва пива, у нановолокно

Хміль є основним інгредієнтом майже кожного виду пива. Цей...

Вибір редактора
В продовження теми