Німці створили платформу, яка дозволить створювати нові види рослинного молока та м’яса за два тижні

Німецька науково-дослідна компанія Planteneers розробила новий конфігуратор Plantbaser для виробників альтернативних продуктів харчування.

Платформа дозволяє ідеям нових продуктів перейти від концепції до прототипу всього за два тижні.

Користувач обирає ряд опцій, щоб налаштувати ідеальний готовий продукт. Вибір включає джерело білка, готовий колір та алергени, яких слід уникати. Після чого продукти аутентифікуються, зберігаються та готові до створення прототипу.

Planteneers стверджують, що не існує іншого настільки ж ефективного засобу

«За допомогою конфігуратора багато процесів можна звести до мінімуму, а клієнт отримує новий продукт, готовий до ринку, набагато швидше та ефективніше», — пояснюють розробники.

Plantbaser передбачає візуалізацію, щоб клієнти одразу могли бачити, як змінюється продукт, редагуючи вихідні дані, та який вигляд матиме остаточний варіант.

Повна конфігурація займає близько 20 хв, а зразки готового продукту надсилаються за 2 тижні.

Інформація про інгредієнти та отриманий зразок надається разом з інструкціями щодо приготування.

За потреби, можна вносити зміни та зберігати їх в конфігураторі

Після розробки ідеального товару, масштабовану кількість можна замовити напряму.

Наразі Plantbaser передбачає створення м’ясних та молочних альтернатив, проте в майбутньому розробники планують додати хлібобулочні вироби, замінники яєць і риби.

А тим часом, дослідники заявляють, що рослинна їжа вийде за рамки імітації м’яса.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Kraft Heinz створила морозиво зі смаком макаронів та сиру

Обмежений тираж десерту Kraft Macaroni & Cheese містить в основі французьке морозиво Van Leeuwen, виготовлене з вершків, молока, тростинного...

Японські вчені надрукували яловичий стейк по $900 за півторасантиметровий шматок

Для культивованої яловичини створення стейка за складом і структурою скожим на справжній, все ще залишається проблемою.Професор Мічія Мацусакі з...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Японська компанія видалила з яєць білок, який викликає алергію

Це досягнення є важливим кроком у розвитку харчової індустрії, оскільки алергія на яєчний білок є однією з найпоширеніших харчових...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Речовина, яку добувають із ракоподібних, зберігає свіжість авокадо

Хітозан — це природна речовина, яка отримується зі шкарлупи...

Французи виготовили харчову добавку для оздоровлення шкіри з дикої чорниці

Сепітон — це природний інгредієнт, отриманий з ферментованого екстракту...

Ще більш сучасний та стильний: бренд «Бащинський» уперше змінив логотип і дизайн продуктів

Бути ближчим і зрозумілішим для споживача, стирати бар’єри й...

Швейцарці розробили технологію, що імітує мармуровість у рослинному м’ясі

Нова запатентована технологія PrimeLock+ імітує клітини тваринного жиру таким...

Принц Чарльз проти «збочених» субсидій у тваринництво та покладає надії на альтернативне м’ясо

«Я завжди відчував, що ми надмірно експлуатуємо та завдаємо...

Вибір редактора
В продовження теми