Німці створили платформу, яка дозволить створювати нові види рослинного молока та м’яса за два тижні

Німецька науково-дослідна компанія Planteneers розробила новий конфігуратор Plantbaser для виробників альтернативних продуктів харчування.

Платформа дозволяє ідеям нових продуктів перейти від концепції до прототипу всього за два тижні.

Користувач обирає ряд опцій, щоб налаштувати ідеальний готовий продукт. Вибір включає джерело білка, готовий колір та алергени, яких слід уникати. Після чого продукти аутентифікуються, зберігаються та готові до створення прототипу.

Planteneers стверджують, що не існує іншого настільки ж ефективного засобу

«За допомогою конфігуратора багато процесів можна звести до мінімуму, а клієнт отримує новий продукт, готовий до ринку, набагато швидше та ефективніше», — пояснюють розробники.

Plantbaser передбачає візуалізацію, щоб клієнти одразу могли бачити, як змінюється продукт, редагуючи вихідні дані, та який вигляд матиме остаточний варіант.

Повна конфігурація займає близько 20 хв, а зразки готового продукту надсилаються за 2 тижні.

Інформація про інгредієнти та отриманий зразок надається разом з інструкціями щодо приготування.

За потреби, можна вносити зміни та зберігати їх в конфігураторі

Після розробки ідеального товару, масштабовану кількість можна замовити напряму.

Наразі Plantbaser передбачає створення м’ясних та молочних альтернатив, проте в майбутньому розробники планують додати хлібобулочні вироби, замінники яєць і риби.

А тим часом, дослідники заявляють, що рослинна їжа вийде за рамки імітації м’яса.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

ТОП-10 трендів у харчовій індустрії: що було у 2020 році та куди йдемо у 2021-му

Відмова від пластикової упаковкиПластик все ще знаходиться в стадії виведення. У міру того як споживачі все більше усвідомлюють вплив...

Не підмочіть репутацію. Плівка з водоростей довше зберігає продукти свіжими та розчиняється в воді

Новий матеріал складається з натуральних інгредієнтів, є безпечним для здоров'я споживачів та довкілля. У дослідженні, опублікованому в Journal of Food...

Розумні ферми: як штучний інтелект змінює сільське господарство?

Як АІ трансформує агросектор? Сільське господарство перебуває на межі революційних змін завдяки агротехнологіям та інтелектуальним системам управління фермами. Штучний інтелект...

NEWFOOD.UA та експерти обрали найкращі інноваційні харчові компанії

Редколегією першого українського видання про фудтек — NEWFOOD.UA — було складено long-list компаній-номінантів. Усього в список потрапило 140 українських...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Комахи замість рису, молока та бананів: британський ресторан подає унікальні страви

Британці отримали можливість споживати у їжу комах після схвалення...

Університет штату Вашингтон вперше в історії отримав схвалення FDA на виробництво генномодифікованої свинини

Вчені Університету штату Вашингтон використовували передові методи генного редагування,...

Crackd оголосив про старт продажів яєць на рослинній основі

Бренд Crackd анонсував появу на полицях супермаркетів Великобританії 100%...

Найбільша в Україні мережа віртуальних ресторанів готова вийти на закордонні ринки

За розрахунками Дениса Кривенка, власника Foodz Ukraine, відкриття однієї...

Вибір редактора
В продовження теми