Штучний інтелект слідкує за свіжістю готових обідів та вивчає харчову поведінку споживачів

Чеський стартап FooDoo.ai розробив платформу, яка доставляє готові страви в офіси, відслідковує термін їх зберігання та вивчає харчову поведінку споживачів для забезпечення «харчування без відходів».

Компанія співпрацює з сертифікованими комерційними кухнями, щоб приготувати та доставити корисні страви на робочі місця.

Платформа на основі штучного інтелекту отримує дані про терміни придатності кожного салату, супу чи напою в режимі реального часу на кожному етапі ланцюга поставок.

Після того, як кухарі приготують окремо упаковані страви із свіжих продуктів, до зовнішньої сторони упаковки прикріплюється мітка радіочастотної ідентифікації (RFID).

Вся важлива інформація, як от назва страви, інгредієнти та термін придатності, надсилається RFID в центр обробки даних компанії.

Також стартап розробив власний комплект обладнання, який можна встановити в будь-який прилад для зберігання продуктів без необхідності розробки смарт-холодильника.

Апаратна система складається зі сканерів, які відслідковують наявність їжі та її терміни придатності.

На основі отриманих даних, платформа аналізує харчову поведінку споживачів для забезпечення їх якісним та безвідходним харчуванням.

Є випадки, коли споживач, маючи індивідуальні уподобання чи алергію, використовує лише частину їжі з готової страви, а решта — йде у смітник.

FooDoo.ai відзначили, що їм вдалося зменшити витрати їжі з 40% до 17%.

Нагадаємо, Nestle будує новий центр за $52 млн для доставки готових страв.

Джерело: The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Швейцарські вчені виростили лабораторний шоколад у біореакторі

Вчені Цюріхського університету прикладних наук (ZHAW) створили шоколад, вирощений у лабораторії. Це перший відомий випадок, коли шоколад отримали безпосередньо з...

Корейці вироблятимуть найдешевші лабораторні стейки у світі — по 90 грн за кілограм

Вирішальне значення для зниження собівартості клітинного м’яса буде мати власна запатентована технологія стартапу.В компанії пояснюють, що їм вже вдалося...

Oxford Economics: на вирощуванні лабораторного м’яса можна заробити майже $3 млрд

Дослідження, проведене на замовлення виробника харчових клітинних продуктів Ivy Farm, підраховує, що при правильній підтримці держави м’ясо на основі...

Їжа майбутнього: які тренди впливають на те, як ми будемо харчуватися?

Коли ми говоримо про їжу майбутнього, то маємо на увазі здорове та корисне харчування, а також технології приготування, які...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Хоум хорека: через пандемію 44% ресторанів «на виніс» відкривається прямо вдома

Повна картина стане чіткішою у квітні, коли всі місцеві...

Корейці випустили тунця із зернових відходів, оцту та какао

Компанія виробляє альтернативне м’ясо, використовуючи перероблені інгредієнти (наприклад, зерно),...

Піонер сегменту рослинної їжі іде на IPO. У планах — новий завод та нові продукти

IPO розпочнеться в найближчі місяці на Франкфуртській фондовій біржі...

Китайський гігант першим розлив молоко та йогурти в упаковку з переробленої смоли

Молочний гігант Mengniu, що виготовляє йогурти та кисломолочні продукти...

Повернення вина в пакетах. ТОП-6 свіжих трендів на ринку напоїв

Чим і як тамуватимемо спрагу в 2021 році? Без...

Вибір редактора
В продовження теми