Штучний інтелект слідкує за свіжістю готових обідів та вивчає харчову поведінку споживачів

Чеський стартап FooDoo.ai розробив платформу, яка доставляє готові страви в офіси, відслідковує термін їх зберігання та вивчає харчову поведінку споживачів для забезпечення «харчування без відходів».

Компанія співпрацює з сертифікованими комерційними кухнями, щоб приготувати та доставити корисні страви на робочі місця.

Платформа на основі штучного інтелекту отримує дані про терміни придатності кожного салату, супу чи напою в режимі реального часу на кожному етапі ланцюга поставок.

Після того, як кухарі приготують окремо упаковані страви із свіжих продуктів, до зовнішньої сторони упаковки прикріплюється мітка радіочастотної ідентифікації (RFID).

Вся важлива інформація, як от назва страви, інгредієнти та термін придатності, надсилається RFID в центр обробки даних компанії.

Також стартап розробив власний комплект обладнання, який можна встановити в будь-який прилад для зберігання продуктів без необхідності розробки смарт-холодильника.

Апаратна система складається зі сканерів, які відслідковують наявність їжі та її терміни придатності.

На основі отриманих даних, платформа аналізує харчову поведінку споживачів для забезпечення їх якісним та безвідходним харчуванням.

Є випадки, коли споживач, маючи індивідуальні уподобання чи алергію, використовує лише частину їжі з готової страви, а решта — йде у смітник.

FooDoo.ai відзначили, що їм вдалося зменшити витрати їжі з 40% до 17%.

Нагадаємо, Nestle будує новий центр за $52 млн для доставки готових страв.

Джерело: The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американці створили перше в світі справжнє молоко без цукру та вуглеводів

Компанія запустила перше у своєму роді органічне ультрафільтроване молоко Maple Hill’s Zero Sugar, яке пропонує такий же безкомпромісний смак...

У світі росте попит на протеїн із грибів — скоро майже $4 млрд. Дослідження

У період 2023-2029 рр. темпи приросту ринку складатимуть 7,6% щорічно, свідчить новий звіт ResearchAndMarkets.До 2029 року у світі виготовлятиметься...

На заводі у Великобританії Danone “надоїть” вдвічі більше веганського молока, ніж в Україні — тваринного

Завод, що працює з 2000 р., виготовлятиме 300 млн літрів молока на рік Для порівняння, на всіх потужностях в Україні...

Індонезійський стартап створив веганський чеддер — з картоплі та рису

Новий рослинний сир стартапу випускається у форматі шматків вагою 165 грамів, які можна нарізати та терти.Він розроблений аналогічно традиційному...

Лабораторію сенсорного аналізу МХП прийняли до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN)

Лабораторія сенсорного аналізу Кулінарного центру МХП успішно пройшла процедуру вступу до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN). Тож випробувальна...

Після 136 років виробництва м’яса ринковий гігант переходить на 100% рослинну їжу

Завершення виробництва м’ясної продукції відбудеться до кінця цього року, що відображає зростальний попит на більш екологічні та здорові харчові...

Може вас зацікавити

На автоматі: Цього року Walmart запустить маршрут доставки повністю без водія

Сума інвестицій не розголошується. Проте відомо, що це є...

Злиття виробників пива та канабісу: гіганти готують випуск унікальних напоїв

Запропоноване злиття між двома компаніями має на меті створити...

Вибір редактора
В продовження теми