Смажену індичку на святковому столі пропонують замінити молюсками та водоростями

58% британських споживачів у віці до 30 років вважають, що традиція їсти індичку та фаршировану свинину надто застаріла.

Фактично, 39% респондентів – віком від 18 до 30 років — сказали, що ніколи не їдять індичку, 88% «терпіти не можуть» брюссельську капусту, а 27% ніколи б не торкнулися фаршированої свинини.

Дослідження було проведено на замовлення виробника рослинного м’яса Dopsu. 

Було виявлено, що 21% опитаних покупців покоління Z воліли б замовити піцу на Різдво, 17% вибрали б китайську їжу, 16% — каррі.

Навіть серед тих, хто дотримується класичної святкової феєрії, популярною стають сучасні тренди у їжі, зокрема додавання рослинних варіантів: 20% опитаних готують овочеву начинку та підливу, а 16% вибирають альтернативу рослинному м’ясу в якості основного продукту. 

«Це дослідження є захоплюючим, оскільки воно показує, як зміна дієти впливає на те, що ми їмо в рамках однієї з найбільших харчових традицій року. Цікаво бачити, як молоді британці цього року вирішують їсти зовсім іншу їжу», — сказала Ебігейл Флінн, бренд-менеджер Dopsu.

Заодно прибічникам нових трендів на ринку їжі пропонують неочікувані альтернативи. Зокрема, індичку на новорічному столі можна замінити двостулковими молюсками, іжею з водоростей та бобами фава.

За словами доктора Девіда Віллера, наукового співробітника кафедри зоології Кембриджського університету, двостулкові молюски можуть стати альтернативою яловичині, забезпечуючи при цьому низку екологічних переваг.

При цьому вони забезпечують здорове харчування. У них низька калорійність, але багато білка, вітаміну В12, селену, цинку та магнію. 

«Молюски та устриці досить вигідно відрізняються від інших альтернатив, таких як комахи, мають найкращий профіль харчування та менший вплив на навколишнє середовище», — сказав експерт.

Аналогічно в раціон можна ввести водорості, 50 з яких уже використовуються у комерційних цілях.

Нагадаємо, раніше голландці виростили золоті водорості, які можуть стати заміною м’ясу.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Хліб з морських водоростей протидіє гіпертонії та містить багато білку

Технологія біологічної випічки Sea & Flour розрахована на виготовлення хліба з високим вмістом білка та низьким вмістом натрію. Основним...

До 2025 року більше половини продажів в ресторанах перетечуть в онлайн

Минулого тижня компанія Incisiv випустила звіт, який присвячено діджиталізаціі роботи ресторанів швидкого харчування в США і Канаді. Ось його...

За 9 місяців 2020 року в сфері foodtech було укладено угод більше ніж на $3 млрд

За 3-й квартал 2020 року в області foodtech було укладено 144 угоди на $ 3,19 млрд, що на 28%...

Ковбаса з лабораторного м’яса з’явиться у 2022 році – енергетичний гігант дав гроші на будівництво заводу

New Age Meats щойно закрила фінансування на $25 млн Інвестиційний раунд очолив енергетичний гігант із Південної Кореї Hanwha Solutions. Посеред...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Вівсяне молоко відвойовує ринок у мигдального, а соєве втратило продажів майже на $1 млрд

Як свідчать результати аналізу за останні 52 тижні, що...

Кейтеринговий гігант запускає робота для друку рослинних гамбургерів

Розгортання робота шеф-кухаря SavorEat знаменує собою перше впровадження технології...

«Протягом 10 років альтернативне м’ясо стане повноцінною галуззю» — топменеджер Cargill

“Глобальне споживання білка продовжуватиме зростати. Щоб задовольнити цей попит,...

Шкіра з ананасів — нова сировина для Nike, H&M та Hugo Boss від найбільшого виробника фруктів

В рамках нового партнерства Dole збиратиме залишки листя рослин...

Стартап вирощує незвичайне «м’ясо» для котлет на овочевих шкірках

Це – новий тип білка, який слугує альтернативою як...

Вибір редактора
В продовження теми