Сінгапурські вчені знайшли заміну яйцям для майонезу у відходах пивоварень

Технологічний університет Наньян у Сінгапурі (NTU Singapore) оголосив про прорив у сегменті продуктів харчування на основі рослин — команда вчених успішно розробила багатий білками і антиоксидантами емульгатор нетваринного походження.

Він не містить у складі традиційних яєць чи молочних продуктів. При цьому попередні висновки показують, що емульгатор може замінити продукти тваринного походження у тому ж майонезі чи збитих вершках.

Емульгатор NTU виготовляється з використанням відпрацьованого пивоварного зерна, найбільш об’ємного побічного продукту пивоварної промисловості. За підрахунками університету, щороку на сміттєзвалище потрапляє 39 млн т відпрацьованого зерна. Воно виділяє викиди парникових газів та сприяє посиленню поточної кліматичної кризи. 

Тож зробити з відходів емульгатор було більш ніж чудовим рішенням.

Емульгатори використовуються під час виробництва багатьох харчових продуктів. Вони дозволяють рідинам не розділятися. Традиційно у промисловості використовуються такі інгредієнти як яєчний жовток. Проте емульгатор на рослинній основі NTU є більш стійким у плані виробництва.

«Наш емульгатор на рослинній основі є ще одним тріумфом для NTU, оскільки ми прагнемо знайти успішні способи використання продуктів, які інакше пішли у відходи», — сказав професор Вільям Чен, директор з харчових наук і технологій NTU.

Нагадаємо, раніше найбільша пивоварна компанія у світі створила молоко із відпрацьованого зерна, а також досліджує можливості виробництва альтернативних яєць.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

За десять років існування ринку лабораторного м’яса на ньому з’явилося 150 гравців

За цей час Mosa Meat розпочала будівництво гігантського заводу промислового виробництва поблизу пілотного заводу у Маастрихті, а дві країни...

Get Ready: top-3 new trends of the ready meals market from Natalia Shmyghelska

Ukraine follows the global trends, and several companies have already announced about entering the market with innovative replacements of...

Українські виробники їжі можуть отримати до 3,3 млн грн на просування за кордоном

Українські компанії можуть отримати близько 30 грантів на суму від $35 000 до $90 000. Грантова програма відкрита для того,...

Солодка карамель з маринованою рибою: виробник консервів створив унікальні протеїнові закуски

Снеки мають зручний формат, і солодкий та солоний смаки. Нові набори закусок від Bumble Bee Seafood поєднують маринований тунець для...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Danone у Північній Америці випустила рослинний йогурт для дітей

Як зазначають у компанії, йогурт Silk Kids Almondmilk Yogurt...

«П’яний кум» у вині та «лавандовий» — у квітах. Сироварня на Житомирщині створює унікальну рікоту

Сири створюються вручну з цільного коров’ячого молока, яке постачають...

Еспресо з таранькою — сінгапурські вчені створили пиво із кавових відходів

Щороку після заварювання кави у світі утворюються мільйони тонн...

Найбільша у світі вертикальная ферма нагодує беконом із міцелію мільйон людей

Ферма працює за їх власною запатентованою технологію, і є...

Локшина з відходів пивоваріння отримала нагороду в Сінгапурі

Це – розробка KosmodeHealth, стартапу заступника керівника відділу харчових...

Вибір редактора
В продовження теми