Сінгапурські вчені знайшли заміну яйцям для майонезу у відходах пивоварень

Технологічний університет Наньян у Сінгапурі (NTU Singapore) оголосив про прорив у сегменті продуктів харчування на основі рослин — команда вчених успішно розробила багатий білками і антиоксидантами емульгатор нетваринного походження.

Він не містить у складі традиційних яєць чи молочних продуктів. При цьому попередні висновки показують, що емульгатор може замінити продукти тваринного походження у тому ж майонезі чи збитих вершках.

Емульгатор NTU виготовляється з використанням відпрацьованого пивоварного зерна, найбільш об’ємного побічного продукту пивоварної промисловості. За підрахунками університету, щороку на сміттєзвалище потрапляє 39 млн т відпрацьованого зерна. Воно виділяє викиди парникових газів та сприяє посиленню поточної кліматичної кризи. 

Тож зробити з відходів емульгатор було більш ніж чудовим рішенням.

Емульгатори використовуються під час виробництва багатьох харчових продуктів. Вони дозволяють рідинам не розділятися. Традиційно у промисловості використовуються такі інгредієнти як яєчний жовток. Проте емульгатор на рослинній основі NTU є більш стійким у плані виробництва.

«Наш емульгатор на рослинній основі є ще одним тріумфом для NTU, оскільки ми прагнемо знайти успішні способи використання продуктів, які інакше пішли у відходи», — сказав професор Вільям Чен, директор з харчових наук і технологій NTU.

Нагадаємо, раніше найбільша пивоварна компанія у світі створила молоко із відпрацьованого зерна, а також досліджує можливості виробництва альтернативних яєць.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На створення нових робочих місць можна отримати 800 тис. грн від Швейцарії

Фінансування передбачає до 800 тис. грн для релокованих та місцевих підприємств, а також до 45 тис. грн гранту на...

Пляжний бургер та крабовий пиріг: канадські гіганти створюють м’ясо з цукрових водоростей

Наразі триває етап науково-дослідної роботи у рамках партнерства та вже розроблені перші страви. Комерційне виробництво розпочнеться навесні 2022 року «Перехід на...

Сироварня на вогні Formaggio olive робить винний сулугуні та сирні кейк-попси

Так з’явились інновіційні винний сулугуні та сирні кейк-попси Винний сулугуні починають готувати класичним способом. Сир варять, засолюють та дають йому...

Німці навчилися робити вино із листя. Воно дієтичне та без алкоголю

Для створення безалкогольного вина дослідники використовують листя нових сортів винограду, адаптованих до зміни клімату.«Ми використовуємо листя винограду та лозу,...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Німці друкують молоко у вигляді аркушів А4. Щоб випити, треба додати води

Продукт має вигляд квадратних аркушів карамельного відтінку. Вони мають...

Гігант ринку швидкого харчування Burger King замінить половину м’яса на веганське

У компанії кажуть, що заміна половини м’яса веганською альтернативою...

На Сумщині виготовлятимуть сири із грибами шиїтаке, які покращують пам’ять

Крем-сир має у складі безліч корисних бактерій, але жодного...

М’ясо, БАДи, упаковка — все це стартап робить із морської капусти

Особливу увагу на розвитку ринку водоростей зосереджує ЄС.  Очікується, що...

«Салат майбутнього», створений за аерокосмічними технологіями, зібрав мільйон інвестицій

Загальні інвестиції в проект оцінюються майже в $13 млн Флагманський...

Вибір редактора
В продовження теми