Індонезійські ферментовані коржі можна смажити як шашлик або котлети

Традиційна індонезійська страва — темпе — це веганське джерело протеїну, що не містить жиру, багатий на мікро- і макроелементи та вважається одним з найкращих продуктів харчування для планети.

Темпе готують переважно з соєвих бобів, проте, їх можна замінити іншими бобовими: квасоля, маш, гарбанзо.

Для створення гібридного джерела протеїну, боби можна обробляти та змішувати з пшеничним глютеном.

Боби ферментують і пресують у щільні коржі з м’ясистою текстурою. На відміну від кремоподібного і гладкого тофу, темпе містить шматочки цілої квасолі, розм’якшеної в процесі ферментації.

Порція такої закуски вагою 85 гр мистіть 9 гр вуглеводів та 15 гр білка, що у 2,5 більше, ніж аналогічна порція тофу

Темпе багатий на залізо, кальцій, магній, фосфор, пробіотики та клітковину. Завдяки високому вмісту ізофлавонів, продукт знижує рівень «поганого» холестерину та тригліцеридів, що сприяє підтримці серцево-судинної системи.

Як окремий продукт темпе вже готовий до споживання. Його також можна готувати на пару, грилі чи смажити, або додавати як начинку до веганської лазаньї.

Грильований ферментований корж є чудовою альтернативою м’яса для веганського бургеру

Зважаючи на обсяги вирощування сої у світі, темпе є одним з найкращих продуктів харчування для планети як альтернативне джерело білка, на відміну від яловичини та інших тваринних протеїнів.

Нагадаємо, раніше швейцарський стартап створив веганське м’ясо з відходів виробництва тофу.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап із Кремнієвої долини перепрограмував ДНК дріжджів, щоб створити яєчний білок без курей

Продукт під назвою EVERY ClearEgg має широке застосування та повинен підвищувати поживність нетваринних продуктів.Заснована в 2014 році, компанія розробляє...

Вчені створили біопластик з дріжджів з антимікробними властивостями

Такий біопластик має потенціал до використання в «розумній упаковці» з антиоксидантними та антимікробними властивостями.Дослідження тривало більше восьми років. Вченим...

Між європейськими перспективами та українськими викликами: відкрито реєстрацію на головну агріфуд-конференцію року New Food Summit 2024

15-16 жовтня 2024 у Києві та онлайн відбудеться New Food Summit, який вже вдруге об’єднає головних гравців агро-, ритейл-...

108Labs створює перший у світі завод з виробництва людського грудного молока

Там перетворюватимуть сировинні інгредієнти та перевірені клітинні лінії на стерильні упаковані клітинні продукти з людського молока та молочну суміш...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Стартап створив «пігулку» для імунітету із секретного інгредієнта королівського торта

Жувальні цукерки підтримують імунне здоров’я та містять утричі більше...

Лабораторію сенсорного аналізу МХП прийняли до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN)

Лабораторія сенсорного аналізу Кулінарного центру МХП успішно пройшла процедуру...

Додайте жиру. Ривок на ринку альтернативної їжі пророкують гібридному м’ясу

Ідо Савір, співзасновник та головний виконавчий директор SuperMeat, виробник...

Вихідець із Nestlé поєднав каву з канабісом для потужного заряду енергією

Готові до вживання напої з канабісом мають об’єм 12...

У 900-літньому монастирі Ґрімберґен відкрили інноваційну пивоварню та ресторан

Ультрасучасна броварня абатства Ґрімберґен повертає мистецтво пивоваріння до його...

Вибір редактора
В продовження теми